Рис для ролів – 3 рецепту як правильно варити липкий рис

Базовий і основний інгредієнт у ролах – це рис. Коли рис для ролів правильно приготований, ласощі не розвалюється, зберігає форму і дозволяє вам відчути ніжний вишуканий смак начинки.

Який рис краще вибрати для приготування суші та ролів?

  • Перш ніж приступати до готування, необхідно розуміти, якою рис підійде для ролів. Не всі сорти рису годяться для нашої задачі. Краще всього використовувати круглозерновой вигляд.
  • Наприклад, рис дрібними зернами «Урутимаи». Цей продукт має у своєму складі багато крохмалю, що дозволяють рисинкам склеюватися під час варіння.
  • Найпоширеніший сорт рису звичайний молочний білий рис. Він продається в кожному магазині, має великий клейкістю і в’язкістю.
  • Звертайте увагу на обробку крупи. Вона може бути пропареної, шліфованою або шелушеной. Не беріть пропарений рис, інакше ваш рол розпадеться.
  • У приготуванні суші не можна використовувати дліннозерновой і коричневий рис. У них практично немає клейковини.
  • Після покупки рису, переберіть його, отсейте можливі чорні зерна або сміття.

Як варити рис для ролів і суші?

Для суші необхідний липкий рис. Тому звичайний варіант приготування нам не підходить.

Готуємо традиційним способом у каструлі

Вам знадобиться:

  • білий рис – 0,33 кг;
  • сіль;
  • вода – 0,4 л;
  • цукор.

Як приготувати рис для ролів:

  • Закласти рис на друшляк або сито і сполоснути холодною водою 5 разів, поки стекаемая рідина не досягне прозорості.
  • Закладаємо промитий продукт в каструлю з водою.
  • Варимо рис при сильному нагріванні. Чекаємо, поки він закипить.
  • Перемикаємо нагрівання на мінімальну потужність і готуємо ще 12 хвилин. Не перемішуйте отриманий склад.
  • Залиште каструлю на плиті, вимкнувши нагрів, на 25 хвилин для томління.
  • Через 15 хвилин спробуйте рис і переконайтеся, що він м’який. Якщо продукт вийшов жорстким, долийте ще 15 мл окропу.
  • Поки рис нудиться, зробимо оцтову заправку. Для цього змішуємо цукор, рисовий оцет, сіль.
  • Поставте суміш на плиту, і як тільки вона почне закипати, зніміть каструлю.
  • Перекладаємо рис в простору чашу, заливаємо трохи прохолола заправкою і акуратно перемішуємо інгредієнти.
  • Тепер можна приступати до виготовлення ласощів. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Шашлик на кефірі з свинини і курки – 9 рецептів

Рецепт приготування рису для суші та ролів в мультиварці

Список продуктів:

  • цукровий пісок – 16 г;
  • рисовий оцет – 50 мл;
  • сіль – 10 г;
  • рисова крупа – 370 г;
  • лимонний сік – 18 мл;
  • вода – 0,5 л;
  • соєвий соус – 10 мл

Варимо рис у мультиварці:

  • Крупу промиваємо кілька разів холодною водою.
  • Викладаємо на дно чаші для мультиварки і додаємо воду.
  • У меню кухонного приладу натискаємо на кнопку «Крупи» або «Рис». Виставляється час – 25 хвилин.
  • За цей час можна приготувати маринад. В окрему чашу виливаємо лимонний сік, соєвий соус і оцет. Додаємо цукор і сіль. Переливаємо рідку суміш в каструлю і доводимо до стану кипіння.
  • Остуджуємо маринад і заливаємо їм приготований рис.

Ароматний рис, зварений з норі

Водорості додадуть рісу приємний пряний аромат і ніжний смак.

Компоненти рецепту:

  • кип’ячена вода – 0,4 л;
  • три листки норі;
  • сіль – 4 г;
  • рис – 180 г;
  • олія оливкова – 20 мл;
  • соус соєвий – 40 мл

Як варити рис:

  • Кілька разів обробляємо необхідну кількість рису в друшляку холодною водою.
  • Завантажуємо промитий інгредієнт в каструлю і доводимо до стану кипіння при сильному нагріванні.
  • Починаємо рисову кашу варити при помірному нагріванні протягом 10 хвилин.
  • За цей час водорості порізати маленькими шматочками і, коли рис буде готовий, додати в каструлю.
  • Окремо змішуємо соєвий соус, оливкова олія і сіль.
  • Отриману суміш виливаємо в рис, перемішуємо всі інгредієнти.
  • Тепер можна приступати до формування ролів.

Приготування заправки для рису

Зварений прісний рис сам по собі не дає такого тонкого дивовижного смаку в ролах. Для того, щоб продукт став ніжніше і його смак придбав насиченість, готується спеціальна заправка. Пізніше вона змішується з рисом.

Дивіться також:  Відбивні з індички – 8 рецептів, як приготувати смачні і соковиті відбивні з м’яса індички

Класичний варіант

Вам знадобиться:

  • цукор – 50 г;
  • оцет рисовий – 54 мл;
  • сіль – 5 р.

Алгоритм дій:

  • Поєднавши перераховані вище інгредієнти в маленькій каструльці.
  • Увімкніть вогонь на малу потужність і підігрійте розчин, постійно його помішуючи.
  • Коли цукор розчиниться в рідину, вимикаємо вогонь і чекаємо, поки заправка охолоне.

Заправка сушидзу


Що потрібно взяти:

  • оцет – 90 г;
  • сіль – 4 г;
  • лист водоростей комбу;
  • цукор – 50 р.

Поетапне приготування:

  • З’єднуємо всі продукти в мисці, перекладаємо суміш у каструлю і піддаємо тепловій обробці.
  • Готуємо заправку при повільному нагріванні, стежачи за тим, щоб рідина не закипіла.
  • Через 5 хвилин теплу рідину проціджують через сито і прибираємо грудочки водоростей.
  • Після цього можна змішувати соус вареним рисом.

5 головних секретів приготування рису для суші та ролів

  • Першочерговим завданням є вибір правильного сорти рису. У процесі варіння продукт повинен склеиться і утворити кашку, щоб йому можна було легко надати потрібну форму. Найкраще підійде круглозерновой білий рис.
  • Не забувайте рис промити водою. З нього стече зайва клейковина, а та, яка залишиться, допоможе крупі придбати потрібну консистенцію.
  • Краще всього готувати продукт в звичайній каструлі або мультиварці. У процесі варіння рис не варто перемішувати. Інакше він буде розсипатися, коли ви почнете формувати рол.
  • Не можна переварювати продукт. Після того, як він закипить, готуйте його на повільному вогні не більше 15 хвилин.
  • Заправку і рис потрібно з’єднувати гарячими. Якщо ваші продукти охололи, просто підігрійте їх у мікрохвильовці. Як тільки ви отримали ніжний рис потрібної консистенції, відразу ж приступайте до формування суші. Не можна залишати цю справу на наступний день. Інакше рис втратить вологу і буде розпадатися.
Дивіться також:  Рис відварний розсипчастий – 3 рецепту приготування