Рис для суші – 3 рецепта, як правильно готувати рис

Суші — популярне блюдо японської кухні, який можна покуштувати не тільки в спеціалізованому ресторані, але і на своїй власній кухні. Найголовнішим моментом у приготуванні цієї смакоти є правильно зварений рис для суші.

Вибір рису для приготування страв японської кухні

Основним завданням, крім правильно звареного рису, є також його вибір при покупці.

Отже, досвідчені кулінари найчастіше використовують такі сорти рису:

  • рис «Мотигоме». Він має щільну текстуру, приємний на смак після варіння і добре тримає форму при скручуванні суші;
  • рис «Урутимаи». Цей сорт рису японці люблять класти в суші більше за інших. Він має солодкуватий смак, приємний аромат і що дуже важливо – він дуже добре виділяє клейку речовину;
  • можна використовувати і рис круглих сортів, з якого часто готують плов або рисову кашу. Він також може скласти конкуренцію цим двом сортам, якщо вибирати якісний і не самий дешевий продукт.

Правильно зварити рис – 90 % успішного приготування суші вдома.