Рис з куркою на сковороді – 7 смачних рецептів приготування

Відсутність складних кулінарних маніпуляцій, пов’язаних з отриманням смачного страви, найчастіше свідчить про те, що створення страви доведено до досконалості. Саме так готується рис з куркою на сковороді. З двох відправних продуктів можна створити цілу серію ідеально підібраних кулінарних варіацій. Все робиться геніально просто, швидко, приємно!

Рис з куркою і овочами на сковороді

Представлене страва може стати успішним дебютом навіть для недосвідченої господині. Засвоюємо ази, а там і до досконалості зовсім недалеко!

Склад інгредієнтів:

  • томат-паста — 40 г;
  • морква — 2 шт.;
  • масло пісне — 100 мл;
  • куряче філе — 600 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • рис (будь-який сорт) — 300 г;
  • прянощі і спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Нагріваємо в посуді з антипригарним покриттям рослинний жир. В такій сковороді виключено підгоряння або прилипання продуктів до стінок або дна.
  • Промиваємо філе курки. Можна використовувати м’ясо з будь-частини птиці, але краще — з грудки або окостів. Нарізаємо продукт невеликими порціями, обсмажуємо до легкої рум’яності. Не пересушиваем ніжні шматочки, частіше їх перевертаємо!
  • Очищаємо овочі, подрібнюємо цибулю шаткуємо солодку моркву на тертці з великими отворами. Додаємо нарізку до золотистого м’яса, готуємо ще 5 хвилин.
  • Ретельно промиваємо рис. Найкраще робити це в сито. Залишаємо в ньому крупу, щоб стекла зайва волога, і відправляємо до решти продуктів. Перчимо і солимо склад, додаємо томат-пасту, розведену в половині склянки питної води.
  • Добре все перемішуємо, вливаємо таку кількість окропу, щоб його рівень перевищив вміст сковороди на три сантиметри. Закриваємо жаровню, тушкуємо продукти до 25 хвилин на дуже слабкому вогні. В кінці процесу перемелюємо на компоненти страви запашний перець.

Приготування страви завершено!

Загрузка...

Простий рецепт рису з куркою на сковороді

 

Приготувати проста страва по-швидкому — завдання здійсненне, причому без шкоди для якості і смаку їжі.

Список продуктів:

  • рис будь-якого сорту — 230 г;
  • масло пісне — 50 мл;
  • морква;
  • цибуля-ріпка;
  • куряча грудка — 700 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • прянощі, спеції.

Порядок приготування:

  • Вливаємо в глибоку товстостінну сковороду свіже масло, починаємо його нагрівання. В цей час промиваємо грудку, промокаємо серветками, відокремлюємо філе від кісток. Ріжемо пласти на невеликі кубики, солимо і перчимо, посипаємо приправами, злегка втираючи їх в м’ясо птиці. Обсмажуємо курку до рум’яності, періодично перевертаючи порції.
  • Шаткуємо овочі в довільній формі, але не дуже дрібно. Приєднуємо нарізку до порозовевшему м’яса, забезпечуємо складу сіллю і перцем, добре перемішуємо. Продовжуємо процес, поки морква і цибуля не придбають золотистий відтінок. На це потрібно не більше 7 хвилин.
  • Тепер добре промиваємо рис. Коли вода стане прозорою, поміщаємо крупу в сито для видалення рідини, потім викладаємо рівним шаром в ємність з продуктами. Приєднуємо подрібнений часник, нарубану зелень.
  • Вливаємо очищену воду, покриваючи нею розміщені компоненти страви. Додаємо трохи солі, закриваємо ємність. У перші хвилини тушкуємо їжу на сильному полум’я, потім зменшуємо нагрів до мінімуму. Тушкуємо страву до готовності рису.
Спробуйте також:  Бефстроганов з курки – 5 рецептів

Через 20 хвилин отримуємо просте, поживне, смачне блюдо з курки і рису.

З додаванням грибів

 

Розширюємо асортимент використовуваних продуктів: готуємо рис з куркою і грибами за мотивами східної кухні. Особливо чудово це роблять в Піднебесній!

 

Набір компонентів:

  • свіжий сир — 60 г;
  • олія (соняшникова чи оливкова);
  • соус соєвий — 25 мл;
  • пакет довгозернистого рису;
  • куряче філе — 150 г;
  • кунжут — 10 г;
  • печериці (можна заморожений продукт) — 200 г;
  • приправи та спеції.

Процес приготування:

  • Поміщаємо в посудину з киплячою водою пакет рису. Відварюємо крупу до 10 хвилин, потім дістаємо з каструлі і залишаємо в друшляку.
  • Шаткуємо гриби пластинами. Нарізаємо шматочками або соломкою куряче філе. Включаємо сильний вогонь, постійно перемішуючи, обсмажуємо скибочки разом з печерицями в гарячому маслі до напівготовності.
  • Додаємо до продуктів сир, кунжут, соєвий склад, остиглий рис. Коректуємо склад солі. Не забуваємо про те, що в китайському соусі міститься її достатня кількість. Тушкуємо їду до готовності.

В ідеалі це чудово смачна страва найкраще «творити» на сковороді вок, використовуючи техніку стир-фай (смажити при безперервному розмішуванні). Проте і наша страва гідно найвищої похвали!

Готуємо з кукурудзою

Додаючи жовті зерна в рецепт приготування курки і рису, не тільки створюємо нові смакові відтінки страви, але і його чудовий зовнішній вигляд.

Перелік продуктів:

  • масло пісне;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • рис (у пакетиках або кругле зерно) — 250 г;
  • стегенця курячі — 3 шт.;
  • кукурудза — банку консервів;
  • морква;
  • спеції (підійдуть суміші для плову) — 5 г;
  • сіль, приправи.

Поетапне приготування:

  • Для представленого страви беремо будь-частини птиці, які ретельно промиваємо, обробляємо спеціями, тримаємо чверть години в закритому посуді.
  • Розводимо в 500 мл питної води ложку солі, нагріваємо розчин до кипіння, опускаємо в нього рис відварюємо до готовності. Якщо продукт буде не зовсім м’яким, не переживаємо — крупа «дійде» при подальшій термічній обробці.
  • Ну а ми підготуємо інші продукти. Очищаємо овочі, обполіскуємо, нарізаємо: цибулю шаткуємо у вигляді кубиків, моркву — соломкою.
  • Повертаємося до стегенець. Викладаємо їх на сковороду, підсмажуємо до рум’яності. Додаємо овочеву нарізку і консервовану кукурудзу (рідину зливаємо).
  • Продовжуємо процес 4 хвилини, потім приєднуємо рис, приправляємо продукти сіллю і перцем. Водний склад нам не потрібен, так як жиру і соковитих компонентів страви цілком вистачає для отримання смачною і ніжною їжі. Тушкуємо її на тихому вогні в закритому вигляді до готовності.
Спробуйте також:  Шашлик в духовці з свинини: у банку, на деку або шпажках - 7 рецептів приготування

Надаємо страви легкі акценти, посипаючи тарілки з їжею ароматним кропом.

З зеленим горошком

 

Поєднання рису, шматочків курки і зеленого горошку — це ще не плов, але вже і не каша з м’ясом!

Список інгредієнтів:

  • очищена вода або бульйон — 500 мл;
  • цибуля-ріпка;
  • томат;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • рис — 230 г;
  • куряче м’ясо — 1 кг;
  • масло пісне;
  • горошок зелений маринований (можна заморожений) — 1 банка;
  • листи лавра, спеції, зелень, прованські трави.

Як приготувати рис з горошком:

  • Відварюємо ретельно промитий рис до напівм’якого стану. Не забуваємо злегка посолити рідина.
  • Якщо у нас м’ясо на кістках, відокремлюємо м’якоть і ріжемо невеликими шматочками. Посипаємо їх підібраним кількістю солі, перцю, французьких трав. Смажимо продукт в олії, перегортаючи порції по мірі утворення легкої рум’яності.
  • Промиваємо та очищаємо овочі, дрібно нарізаємо. Пасеруємо в сотейнику з нагрітим маслом кубики цибулі разом з видавленим пресом часником.
  • Додаємо подрібнений помідор, нарубану зелень, вливаємо бульйоном або бутильовану воду. Солимо і перчимо складу. Не перебільшуємо зі спеціями, так як ми вже їх використовували з м’ясом.
  • Висипаємо рис, тушкуємо компоненти страви до готовності. Приєднуємо скибочки курки, листочки лавра. Перемішуємо всю масу і прогріваємо її ще 5 хвилин. В останню чергу додаємо зелені горошини, адже вони такі маленькі і ніжні!

Подаємо страву легким салатом, насолоджуємося смаком і яскравими фарбами апетитного страви.

З соєвим соусом і яйцем

 

Компоненти, присутні в назві рецепта, відразу натякають на східні тонкощі китайської кухні. А це завжди звучить заманливо і дуже апетитно!

Склад продуктів:

  • масло вершкове — 60 г;
  • цибуля-ріпка;
  • відварений рис — 360 г;
  • яйце;
  • китайський соєвий соус — 20 мл;
  • грудки курячі — 2 шт.;
  • приправи, спеції.

Методика приготування:

  • Звільняємо від лушпиння цибулину, дрібно шаткуємо, пасеруємо в свіжому олії до прозорого стану.
  • Куряче філе розрізаємо на шматочки, відправляємо до овочу разом з відвареним рисом. Відразу вливаємо китайський соус, обробляємо продукти перцем і бажаними приправами. Обсмажуємо компоненти страви до семи хвилин.
  • З’єднуємо в чаші яйце і воду (1/4 склянки), перемішуємо склад, акуратно додаємо його в готову їжу. Нагріваємо страву ще 10 хвилин на слабкому вогні.
Спробуйте також:  Закуски на святковий стіл - 26 рецептів приготування

Подаємо страву в гарячому вигляді, прикрашаємо нарубаним зеленим пером лука.

Плов з курячим філе

Не можна обійти увагою класику азіатської кухні — улюблений плов, приготовлений на основі рису і філе курки. Готуємо узбецька страва.

Необхідні компоненти:

  • стручок перцю чилі;
  • масло пісне;
  • м’ясо птиці — 600 г;
  • рис — 2 ст.;
  • часник — 2 головки;
  • солодка морква, цибуля-ріпка — по 4 шт.;
  • східні спеції, сіль і приправи.

Приготування страви:

  • Ретельно промиваємо філе курки, видаляємо плівки і жили, рубаємо невеликими частинами.
  • Дрібно нарізаємо очищений від лушпиння цибулі. Морква оформляємо брусочками. Для отримання дійсно смачного узбецького плову використовуємо чавунну або товстостінну керамічну (тефлонову) сковороду з високими бортами.
  • Сильно нагріваємо в підібраною ємності шар масла товщиною до 1 див. Обсмажуємо цибулину (знімаємо з неї верхній шар лушпиння) до почорніння, після чого головку викидаємо.
  • Тепер поміщаємо дрібно нашатковану цибулю, смажимо шматочки овоча до рожевого відтінку. Приєднуємо куряче філе і моркву. Готуємо складу до тих пір, поки шматочки м’яса не стануть яскраво-золотистим.
  • Далі вливаємо літр окропу, додаємо сіль, перець, спеції і приправи. Використовуємо суміші, у складі яких є кумін (зіра), шафран, барбарис, коріандр, куркума і паприка. Додаємо цілий стручок чилі, головку часнику, звільнену від верхнього шару лушпиння. Продовжуємо приготування і одержуємо так званий казан. Це головний компонент узбецького плову!
  • В цей час промиваємо рис, даємо стекти всій рідини, відправляємо продукт в казан. Кількість води повинна на 2 см покривати шар крупи. Якщо рідкої складової виявилося мало, додаємо до необхідного обсягу.
  • Тушкуємо їжу, поки її компоненти не вбере всю воду. Періодично перемішуємо страву, дерев’яною паличкою робимо в ньому проколи. Коли рис стане м’яким, водружаем посередині головку часнику, закриваємо посуд, залишаємо на 10 хвилин настоюватися.

Плов з філе птиці готовий, його спокусливі аромати давно витають у повітрі, закликаючи швидше приступити до довгоочікуваної трапези.

Рис з куркою на сковороді — це блюдо, яке можна готувати в найрізноманітніших варіаціях, гармонійно поєднуючи смаки і аромати продуктів. Кулінарна відвага завжди була супутником найталановитіших майстрів, що подарували нам свої кращі гастрономічні шедеври.

 

Загрузка...