Рис з куркою на сковороді – 7 смачних рецептів приготування

Відсутність складних кулінарних маніпуляцій, пов’язаних з отриманням смачного страви, найчастіше свідчить про те, що створення страви доведено до досконалості. Саме так готується рис з куркою на сковороді. З двох відправних продуктів можна створити цілу серію ідеально підібраних кулінарних варіацій. Все робиться геніально просто, швидко, приємно!

Рис з куркою і овочами на сковороді

Представлене страва може стати успішним дебютом навіть для недосвідченої господині. Засвоюємо ази, а там і до досконалості зовсім недалеко!

Склад інгредієнтів:

  • томат-паста — 40 г;
  • морква — 2 шт.;
  • масло пісне — 100 мл;
  • куряче філе — 600 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • рис (будь-який сорт) — 300 г;
  • прянощі і спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Нагріваємо в посуді з антипригарним покриттям рослинний жир. В такій сковороді виключено підгоряння або прилипання продуктів до стінок або дна.
  • Промиваємо філе курки. Можна використовувати м’ясо з будь-частини птиці, але краще — з грудки або окостів. Нарізаємо продукт невеликими порціями, обсмажуємо до легкої рум’яності. Не пересушиваем ніжні шматочки, частіше їх перевертаємо!
  • Очищаємо овочі, подрібнюємо цибулю шаткуємо солодку моркву на тертці з великими отворами. Додаємо нарізку до золотистого м’яса, готуємо ще 5 хвилин.
  • Ретельно промиваємо рис. Найкраще робити це в сито. Залишаємо в ньому крупу, щоб стекла зайва волога, і відправляємо до решти продуктів. Перчимо і солимо склад, додаємо томат-пасту, розведену в половині склянки питної води.
  • Добре все перемішуємо, вливаємо таку кількість окропу, щоб його рівень перевищив вміст сковороди на три сантиметри. Закриваємо жаровню, тушкуємо продукти до 25 хвилин на дуже слабкому вогні. В кінці процесу перемелюємо на компоненти страви запашний перець.

Приготування страви завершено!