Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування

Нетривіальні страви за лічені хвилини — це реально? Цілком! Вибираємо рис з овочами і отримуємо яскравий гастрономічний калейдоскоп ніжних страв з глибоким смаком і чудовим оформленням.

Рис з овочами — просте блюдо, на гарнір

Легка добавка сьогодні набула значення набагато більше, ніж просто гарнір. Такий крупою ми сервіруємо м’ясні страви, додаємо її в консоме і супроводжуємо нею улюблені напої в якості закуски.

Склад продуктів:

  • молода кукурудза, горошок — 250 г;
  • морква, перець солодкий — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • рис — 200 г;
  • олія (соняшникова чи оливкова);
  • сіль, спеції, прянощі, зелень.

Спосіб приготування:

  • Ретельно моєму рис відварюємо до готового стану. Викладаємо зерна в сито, підставляємо під струмінь води. Залишаємо, щоб стекли зайві краплі.
  • Очищаємо овочі. Моркву і цибулю шаткуємо кубиками, солодкий перець нарізаємо в такій же формі, але трохи крупніше. Моєму розморожену кукурудзу та горошок, підсушуємо на серветках.
  • Вливаємо в глибоку сковороду 50 р олії, пасеруємо цибулю і моркву до прозорого стану. Додаємо перець і зелений горошок, продовжуємо приготування.
  • Через 5 хв. приєднуємо кукурудзу, підсушений рис, щіпку солі, прянощі і спеції. Перемішуємо компоненти, нагріваємо ще 10 хв.
  • Вимикаємо конфорку, посипаємо блюдо нарубаним кропом. Щоб зелень зберегла корисні якості і аромат, не слід піддавати її на даному етапі тепловій обробці.

Рис з овочами на гарнір — смачне, просте, корисне блюдо. Вітамінів і різноманітних речовин у ньому вважати не перерахувати!