Рисова каша – 8 смачних рецептів як зварити

Популярність рису обумовлена його використанням у різноманітних страв, як перше, так і друге. Однак саме відоме і знайоме з дитинства страва – рисова каша смачна, для приготування якої необхідно точно пам’ятати і дотримуватися пропорції, час і порядок дій.

Класична рисова каша на молоці

Молочна каша з далекого дитинства, для приготування 4-5 порцій якій потрібні:

  • рис круглозернистий – 200 г;
  • вода – 500 мл;
  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 60 г;
  • масло вершкове – 5 г на порцію;
  • сіль – щіпка.

Для приготування ситного корисного сніданку знадобиться емальована каструля і виконання наступних кроків:

  • Рис промивається до прозорості і поміщається в каструлю з холодною водою.
  • Вміст доводиться до кипіння, після чого інтенсивність вогню зменшується до мінімуму.
  • Каша вариться до повного випаровування рідини з постійним помішуванням, щоб виключити прилипання крупи до дна.
  • Прокип’ячена в окремій ємності молоко вливається в кашу.
  • Молочна каша знову доводиться до кипіння, а після вогонь зменшується.
  • Варка, під час якої додаються цукор і сіль, триває до готовності продукту, що визначається на зубок: якщо рис став м’яким, можна знімати з вогню.
  • Увага! Рисова каша на молоці в мультиварці виходить не менш смачною, не вимагаючи при цьому постійної присутності: всі інгредієнти закладаються в чашу, а мультиварка ставиться в режим «Молочна каша». Після звукового сигналу молочний сніданок з рису готовий до столу.