Рисова каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування

Рисову кашу на молоці можна додати в список спогадів з дитинства. Напевно її пробував кожен малюк – у дитячому садку чи вдома. Якщо захотілося поностальгувати і приготувати цю саму кашу, варто озброїтися вдалими рецептами з наведеного нижче списку.

Молочна рисова каша — класичний рецепт

За класичним рецептом потрібно використовувати пропарений білий рис. Крім склянки крупи, береться: шматочок жирного масла, щіпка солі, 350 мл молока, щіпка цукру-піску.

  • Рис добре промивається до прозорості води.
  • Далі продукт висипається в каструльку, заливається вказаним у рецепті кількістю рідини і вариться близько 12 хвилин після закипання.
  • Заздалегідь прокип’ячена молоко солиться і виливається на рісу. Разом інгредієнти готуються ще 17 хвилин.

Цукор і масло додаються вже в окремі порції за смаком.

В мультиварці

Диво-пічка допоможе значно заощадити час і сили господині. Це раціональний сучасний підхід приготування їжі. Для варіння каші з рису підійде будь-яка модель. З продуктів береться: 1 мультистакан круглого рису, 3,5 ст. л., 4 мультистакана жирного молока, щіпка солі, шматочок масла.

  • Крупа промивається крижаною водою до прозорості, змінюючи кілька разів воду, і висипається в чашу пристрою.
  • Туди ж виливається трохи підігріте молоко. Маса солиться і подслащивается.
  • У програмі «Каша молочна» вариться страва 65 хвилин.
  • В кінці додається масло.

Подається з меленою корицею.

Дитяча рисова каша на молоці

Для наймолодших членів родини коштує зварити кашку з рису за рецептом кухарів з дитячого саду. Вона готується з: 370 мл молока будь-якої жирності, 90 г круглого рису, щіпки солі, шматочки вершкового масла і цукру за смаком.

  • Промитий рис вариться в несолоної до повного всмоктування рідини на мінімальному вогні. Крупа попередньо промивається. Крім того, важливо постійно помішувати продукт, щоб він не підгорав знизу, інакше можна зіпсувати страву.
  • Далі в каструлю вливається гаряче кип’ячене молоко, додається сіль. Процес триває до повної готовності.
  • Цукор додається в каструлю за пару хвилин до вимкнення вогню.

У дитячому блюді пісок можна замінити натуральним бджолиним медом.

З додаванням гарбуза

За таким оригінальним рецептом у результаті виходить ласа кашка, яка однаково сподобається і дітям, і дорослим. Сухофрукти для неї можна брати будь за смаком. З продуктів використовується: 1 ст. круглої крупи, сіль, 320 г овочевий м’якоті, 3 ст. л. цукру-піску, 2 склянки кип’яченого молока і питної очищеної води, 35 г родзинок, шматочок вершкового або топленого масла.

  • Крупа добре промивається, кілька разів міняючи воду, до тих пір, поки рідина стане повністю прозорою.
  • Підготовлений білий круглий рис заливається холодною водою, вказаної в рецепті, і доводиться до кипіння на неінтенсивному вогні.
  • Далі можна посолити крупу.
  • Гарбуз очищається від грубої шкірки, з неї вирізається серцевина з насінням. Потім овоч натирається на тертці з найбільшими осередками, або січе ножем.
  • Приблизно через 15-17 хвилин води в каструлі майже не залишиться. В цей час крупа знімається з вогню, подслащивается, змішується з тертої гарбузом і замоченим в окропі родзинками.
  • Після ретельного перемішування всі компоненти заливаються киплячим молоком і відправляються варитися ще на 10-12 хвилин. Для ніжного вершкового смаку в готову кашу додається вершкове або топлене масло.

Готова каша прямо у каструлі закутується в плед і настоюється ще 20 хвилин.

Загрузка...

Як приготувати рідку молочну рисову кашу?

Такий варіант замінить перше блюдо. Його можна подавати замість супу на обід. Кількість молока буде потрібно значно збільшити (до 5 ст.), а також підготувати: 1 ст. рисової крупи, трохи меленої кориці і цукру, щіпку кам’яної солі.

  • Свіже молоко вливається у містку каструлю.
  • У рідину відразу ж відправляється сіль за смаком цукор-пісок.
  • На цьому етапі можна засипати заздалегідь промитий і обсушенный рис.
  • Коли маса закипить, додається кориця. Деякі господині замінюють її ваніліном або ванільним цукром.
  • На самому маленькому вогні блюдо нудитися під кришкою до готовності крупи – близько 25 хвилин.

Більш точний час готування залежить від того, наскільки розварену молочну рисову кашу воліють домашні.

Смачний рецепт з куркою

Рис з курячою грудкою виходить дуже запашним і набуває апетитний золотистий відтінок. За смаком страва нагадує плов, але готується значно простіше і швидше. Склад інгредієнтів: 450 г грудинки, щіпка приправи для плову, 1 ст. круглого рису, морквина, сіль, луковичка.

  • Рис не тільки ретельно промивається у великому обсязі води, але також замочується в холодній рідині на 60 хвилин.
  • В цей час прямо в казані або товстостінній каструлі на великій кількості олії страхуються подрібнені морква і цибуля.
  • До овочів поміщаються скибочки грудинки, які готуються до легкої скоринки.
  • У суміш м’яса, цибулі і моркви додається сіль, а також вибрані спеції.
  • Рис перекладається до інших компонентів, заливається водою, щоб її рівень виявився вищим на пару сантиметрів.
  • Каша з м’ясом буде готова приблизно через 17 хвилин.

Якщо крупа повністю зварилася, але в ємності ще залишилася рідина, можна знімати посуд з вогню. У процесі настоювання рис вбере в себе воду.

З сухофруктами

Звичайну кашу з рису на молоці люблять не всі діти. Але варіант цієї страви, доповнений сухофруктами, зазвичай сприймається ними з захопленням. Підійде і курага, і в’ялена вишня, і чорнослив (по 60 г). З решти продуктів використовується: склянку довгого білого рису, щіпка ванільного цукру, шматочок вершкового масла, сіль, 2 ст. води, 3 ст. л. цукру-піску.

  • Рис промивається до прозорості рідини, залишається на півгодини в прохолодній воді, після чого заливається нової її порцією і відправляється варитися на тихому вогні на півгодини.
  • Всі сухофрукти ретельно миють щіткою і очищаються від явних забруднень, потім заливаються окропом на 20 хвилин. Залишиться лише промити їх прохолодною водою.
  • За бажанням сухофрукти нарізаються або ж залишаються цілими.
  • За 10 хвилин до готовності рис солиться, подслащивается, присипається ванільним цукром. До нього додається масло і сухофрукти.

Можна додати всі перераховані компоненти вже в готову страву, в такому випадку його потрібно буде залишити настоюватися на вимкненій плиті ще на 15 хвилин.

З шоколадом і на молоці

Кашу з рису можна перетворити на повноцінний десерт, якщо додати в неї шоколад. Підійде і гіркий і молочний продукт (60 г). Також потрібно підготувати: 470 мл жирного молока, 90 г білої рисової крупи, 2 ст. л. цукру-піску, 80 мл вершків для збивання, дрібку солі, 1 ст. л. якісного какао, пакетик ванільного цукру. Як приготувати кашу на молоці зі смаком шоколадного пудингу, розказано далі.

  • В товстостінну посуд всипається два види цукру, какао та сіль. До цих інгредієнтів додається крупа. Попередньо її треба промити до прозорості води і висушити.
  • У ємність додається молоко. Воно повинно бути кип’яченим і трохи теплим. Всі компоненти перемішуються до однорідності. В масі не повинно залишитися грудочок.
  • На повільному вогні кашка вариться при постійному помішуванні близько 25 хвилин.
  • Шоколад рубається ножем на кубики. При бажанні можна натерти його на тертці.
  • Вершки збиваються міксером до пишноти.
  • Готова каша перемішується з густим вершковим кремом. При збиванні можна додати в нього трохи цукрової пудри. Головне, не переборщити з солодкістю в пригощанні.

Перед подачею кожна порція посипається шоколадними шматочками.

З яблуками і сиром

Таке частування стане корисним початком дня, що заряджає людину енергією і гарним настроєм. З продуктів береться: пів склянки рису, цукор за смаком, 80 г зернистого сиру, по 1 ст. молока та питної води, 60 г мюслі, солодке яблуко, щіпка меленої кориці, 3 ч. л. натурального бджолиного меду, сіль за смаком.

  • Рис ретельно промивається водою, після чого вариться в аналогічній рідини до майже повного її випаровування. Вже на цьому етапі продукт можна посолити. Крім того, потрібно періодично помішувати.
  • Коли вода майже википить вся, в каструлю додається цукор і молоко. Крупа вариться вже до повної готовності.
  • Яблуко миється, чиститься і натирається на крупній тертці.
  • У гарячу готову кашу додається сир, мюслі і тертий фрукт.

Подається частування з рідким медом і корицею.

З бананами

Банани роблять кашу більш поживною і ситної. Поєднання рису, свіжого молока і фруктів ідеальні для сніданку. Банан потрібно взяти стиглий м’який, але не почорнілий (1 шт). Крім фрукта, буде використовуватися: 110 г рисової крупи, ¼ маленької ложки солі, паличка кориці, 3 шт. гвоздики, маленька ложка цукру-піску. Далі розповідається, як варити рисову кашу з бананом.

  • Круглий білий рис попередньо промивається і варять у підсоленій воді до напівготовності.
  • Молоко прогрівається з прянощами. Це додасть йому дивовижний східний аромат. Далі молоко проціджується від залишків спецій. Можна використовувати і мелену корицю, але вона менш ароматна.
  • Коли молоко закипить, в нього відправляється напівготовий рис. При повторному закипанні компоненти підсолоджують.
  • Продукти варяться разом 8 хвилин, після чого вогонь вимикається, і каша настоюється під кришкою 10-12 хвилин.

В кожну окрему порцію додається натертий на крупній тертці банан. Страву можна доповнити рідким бджолиним медом.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...