Рисова каша в мультиварці на молоці – 8 рецептів

Такі смачні та корисні страви найчастіше готують для дітей. Але вони дуже примхливі, і не їдять все підряд, тому потрібно сильно постаратися, щоб їм догодити. Ми вам доведемо, що смачна рисова каша в мультиварці на молоці – це зовсім не складно.

З шоколадом на молоці

Інгредієнти:

  • Рис (круглий) – 1 склянка;
  • Шоколад (чорний чи молочний) – 0,1 кг;
  • Молоко – 1 стакан;
  • Вершки – 1 склянку;
  • Цукор – 3 ст. ложки;
  • Вода – 1 стакан.

Приготування:

  • Промийте рис і перекладіть його в чашу електроприладу.
  • Залийте крупу молоком і водою, додайте цукор.
  • Виставте програму «молочна каша» на 30 хвилин.
  • Нагрійте в каструлі вершки, але не доводьте до кипіння.
  • Коли молочний рис буде готовий, додайте в каструлю теплі вершки. Залиште її в режимі «підігрів» на 15 хвилин.
  • Частина натріть на крупній тертці або наріжте ножем на невеликі кубики.
  • Меншу частину шоколад розламайте на рівні шматочки.
  • Готовий рис змішайте з подрібненим шоколадом і розсипалися його в порційні тарілки. Зверху все прикрасьте кубиками шоколаду. Приємного вам апетиту!
  • Як приготувати рідку молочну рисову кашу? (класичний варіант)

    Інгредієнти:

    • Рис – 0,1 кг;
    • Цукор – 1 ст. ложка
    • Вода – 0,2 л;
    • Молоко – 0.2 л;
    • Вершкове масло – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Переберіть весь рис і кілька разів промийте його під проточною водою.
  • Закип’ятіть в чайнику 200 мл очищеної води.
  • У чашу мультиварки засипте промитий рис і залийте молоком. Додайте трохи цукру. Зверху все залийте кип’яченою водою.
  • Виставте програму «молочна каша» на 40 хвилин. Якщо у вас її немає, то підійде режим «рис» або «каша».
  • Коли мультиварка закінчить свою роботу, не відкривайте її. Дайте рису настоятися ще 10-15 хвилин.
  • Тепер відкрийте кришку і додайте шматочок вершкового масла. Все змішайте і розкладайте рідку кашу по тарілках.
  • Рисова каша з гарбузом

    Інгредієнти:

    • Гарбуз – 0,15 кг;
    • Сіль – 2 щіпки;
    • Молоко – 5 мультистаканов;
    • Рис (круглий) – 2 мультистакана;
    • Мед – 3 ч. ложки;
    • Вода – 4 мультистакана;
    • Вершкове масло – 1 ст. ложка.
    Дивіться також:  Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування

    Приготування:

  • Виберіть стиглий гарбуз і очистити від шкірки.
  • Нарубаєте гарбуз невеликими кубиками.
  • Змастіть вершковим маслом не тільки дно, але і стінки електроприладу.
  • На дно викладіть подрібнену гарбуз.
  • Промийте рис. Чим більше разів ви його промиєте, тим більш розсипчастою вийде каша. Викладіть її в каструлю.
  • Залийте все молоком і водою.
  • Додайте до гарбузової каші трохи солі і 3 ложки меду, все змішайте. Мед обов’язково попередньо розтоплювати, тому що під впливом температур, він розчиниться вже у страві.
  • Виставте на своєму приладі режим «суп» або «молочна каша» на 35 хвилин.
  • Через 10 хвилин відкрийте електроприлад і все перемішайте. Бо мед розтанув, і його потрібно рівномірно розподілити по всій каші.
  • Коли рисова каша з гарбузом буде готова, не відкривайте прилад. Дайте їй можливість довше настоятися і розкрити всі смакові якості гарбуза.
  • З яблуками



    Інгредієнти:

    • Молоко – 1 стакан;
    • Яблука – 2 штуки;
    • Сіль – за смаком;
    • Вершкове масло – 1 ст. ложка;
    • Цукор – 2 ст. ложки;
    • Рис (круглий) – 2 склянки;
    • Вода – 4 склянки.

    Приготування:

  • Зніміть з яблук шкірку і вирізати насіння.
  • Наріжте яблука брусочками. Або виберіть іншу довільну форму, це особливої ролі не грає.
  • Налийте в каструлю 2 столових ложки води і покладіть туди нарізані яблука. Притрусіть їх цукром.
  • Виберіть програму «тушкування» на 10 хвилин.
  • Промийте рис і пересипте його до яблук.
  • Залийте водою і насипте трохи солі. Виставте програму «рис» або «каша» на 20 хвилин.
  • Через зазначений час, залийте яблучну кашу молоком. Якщо необхідно, досипте ще цукру. Все змішайте і зверху покладіть 2 шматочки вершкового масла.
  • Виставте програму «підігрів» на 20 хвилин.
  • Розкладайте молочну кашу по тарілках. При подачі прикрасьте кожну порцію свіжими яблуками. Приємного вам апетиту!
  • З сухофруктами в мультиварці

    Інгредієнти:

    • Рис (довгий) – 1 склянка;
    • Курага – 0,1 кг;
    • Молоко – 2 склянки;
    • Ванільний цукор – 1 ч. ложка;
    • Вода – 1 склянка;
    • Чорнослив – 0,1 кг;
    • Цукор – 2 ст. ложки.
    Дивіться також:  Лазанья «Болоньєзе» – 6 смачних рецептів

    Приготування:

  • Промийте рис в теплій воді.
  • Курагу і чорнослив промийте і залийте гарячою водою. Сухофрукти повинні набрякнути.
  • Викладіть в каструлю промитий рис.
  • В окремій каструлі змішайте воду і молоко. Залийте цією сумішшю рис.
  • Поцукруйте блюдо і додайте ванільний цукор. Все змішайте.
  • Зверху встановіть кошик для пари. Викладіть на неї чорнослив і курагу.
  • Виставте програму «молочна каша» на 60 хвилин.
  • Коли все буде готово, залиште прилад в режимі «підігрів» на 20-30 хвилин.
  • Молочна рисова каша готова. Тепер розкладайте її по тарілках. Зверху все прикрасьте курагою і чорносливом.
  • З овочами

    Інгредієнти;

    • Рис – 0,2 кг;
    • Базилік – 1 щіпка;
    • Ріпчаста цибуля – 2 головки;
    • Квасоля (спаржева) – 0,1 кг;
    • Морква – 1 штука;
    • Фенхель – 1 щіпка;
    • Сіль, приправа «до рису» — за смаком;
    • Помідор – 2 штуки;
    • Рослинне масло – 1,5 ст. ложки;
    • Куркума – 1 щіпка;
    • Часник – 3 зубчики;
    • Насіння льону – 1 ч. ложка;
    • Вода – 0,4 л.

    Приготування:

  • Промийте і переберіть рис.
  • Наріжте цибулю Тонкими півкільцями. Якщо є можливість, візьміть обидва лука різних кольорів.
  • Спаржеву квасоля промийте і наріжте брусочками, по 2-2,5 см.
  • Довгими брусочками моркву наріжте.
  • Помідори очистіть від шкірки і наріжте їх будь-яким довільним способом. Наприклад, тонкими часточками.
  • Часник дрібно нарубаєте вручну.
  • Складіть в чашу рис, фенхель, нарізані овочі, сіль, базилік, приправу до рису, куркуму і насіння льону. Все змішайте і залийте водою.
  • Додайте трохи рафінованої олії.
  • Виберіть програму «рис» на 35 хвилин.
  • Розсипайте кашу і прикрасьте рис свіжою зеленню.
  • З шоколадом на молоці

    Інгредієнти:

    • Рис (круглий) – 1 склянка;
    • Шоколад (чорний чи молочний) – 0,1 кг;
    • Молоко – 1 стакан;
    • Вершки – 1 склянку;
    • Цукор – 3 ст. ложки;
    • Вода – 1 стакан.
    Дивіться також:  Горбуша в клярі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

    Приготування:

  • Промийте рис і перекладіть його в чашу електроприладу.
  • Залийте крупу молоком і водою, додайте цукор.
  • Виставте програму «молочна каша» на 30 хвилин.
  • Нагрійте в каструлі вершки, але не доводьте до кипіння.
  • Коли молочний рис буде готовий, додайте в каструлю теплі вершки. Залиште в режимі «підігрів» на 15 хвилин.
  • Частина натріть на крупній тертці або наріжте ножем на невеликі кубики.
  • Меншу частину шоколад розламайте на рівні шматочки.
  • Готовий рис змішайте з подрібненим шоколадом і розсипалися його в порційні тарілки. Зверху все прикрасьте кубиками шоколаду. Приємного вам апетиту!
  • Як приготувати для дітей? (з родзинками)

    Інгредієнти:

    • Родзинки – 0,1 кг;
    • Вершкове масло – 1 ст. ложка;
    • Волоські горіхи – 0,1 кг;
    • Рис (довгий) – 1 склянка;
    • Цукор – 2 ст. ложки;
    • Фініки – 0,1 кг;
    • Молоко – 1 стакан;
    • Курага – 0,1 кг;
    • Вода – 1 стакан.

    Приготування:

  • Розігрійте духовку, і запечіть в ньому горіхи протягом 5 хвилин. Очистіть їх від лушпиння. Розімніть їх качалкою або побийте горіхи молотком для відбивних.
  • Родзинки, курагу і фініки промийте і обдайте окропом. Фініки і курагу наріжте невеликими кубиками. Складіть всі сухофрукти на паперові рушники, щоб зійшла вода.
  • Промийте рис.
  • Змастіть чашу вершковим маслом і виставте програму «випічка» на 10 хвилин.
  • Через 2 хвилини закладайте в електроприлад курагу, фініки і родзинки. Смажте сухофрукти до закінчення програми.
  • Тепер засипте рис. Залийте все водою і молоком, додайте цукор. Змішайте солодкий рис і виберіть програму «плов» на 30 хвилин. Якщо немає цього режиму, то ставте «гасіння» або «каша».
  • Після виключення, дайте рісу з сухофруктами настоятися не менше 10 хвилин.
  • Додайте вершкове масло, все змішайте. Тепер викладайте кашу на тарілки. Зверху все притрусіть подрібненими горішками. Приємного вам апетиту!
  • Ось ми й розглянули кілька варіантів приготування молочної каші в мультиварці. Сподіваємося, вони допоможуть порадувати сім’ю оновленим меню. Готуйте з любов’ю!