Рисова молочна каша в мультиварці – смачні 7 рецептів приготування

Хто ж не любить ніжну, ситну і корисну рисову кашу! Щоб бути впевненим, що страва не згорить, не втече, приготуйте його в мультиварці. Рисова молочна каша в мультиварці виходить м’якою, розсипчастої, що тане в роті. Спробуйте наші рецепти.

Рисова молочна каша в мультиварці — класичний рецепт

Самий простий, швидкий рецепт приготування.

Вам знадобиться:

  • вершкове масло — 60 гр;
  • рис — 165 гр;
  • вода — 0,4 л;
  • цукровий пісок — 40 гр;
  • молоко — 0,4 л;
  • сіль — 6 гр.

Алгоритм дій:

  • Залити воду в об’ємну чашу, до неї додати молоко, насипати цукровий пісок і сіль.
  • Рис засипаємо в мультиварку. Його не можна промивати.
  • Кидаємо туди шматочок вершкового масла.
  • Заливаємо продукти сумішшю води і молоко, закриваємо кришку.
  • У всіх мультиварок різні режими. Можете поставити програму «Молочна каша», «Рис» або «Каша». Встановлюємо таймер — 35 хвилин.
  • Як тільки мультиварка подасть сигнал, перемішайте рисову масу і поставте в режим підігріву на 5 хвилин.
  • Тепер можна подавати страву до столу. Приємного апетиту!

Ситне блюдо з гарбузом

Приготуйте рис з гарбузом. Вийде ще поживніше та корисніше.

Список продуктів:

  • кип’ячена вода — 0,6 л;
  • гарбуз — 0,15 кг;
  • цукор — 35 гр;
  • білий рис — 0,33 кг;
  • молоко — 0,8 л;
  • шматочок вершкового масла — 20 г;
  • сіль — 3 гр.

Як готується рисова каша з гарбузом на молоці:

  • Беремо стиглий гарбуз яскраво-помаранчевого кольору, але тільки не кормовий сорт — він не солодкий. Її ми очищаємо від шкірки, промиваємо і рубаємо маленькими кубиками.
  • Від масла відріжте невеликий шматочок і проведіть їм по стінках і дну мультиварки.
  • Шматочки гарбуза покладіть в чашу мультиварки.
  • Рисову крупу покласти в сито і промити холодною водою. Перекладаємо його до гарбузі.
  • Один за одним влийте молоко, воду, додайте сипучі інгредієнти.
  • У програмному меню кухонного приладу виберіть пункт «Каша», «Суп» або «Рис».
  • Час варіюється від 20 до 30 хвилин.
  • Коли страва приготується, залиште його ще на 10 хвилин, а потім подавайте на стіл.
Дивіться також:  52 рецепта других страв — смачні і швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

З додаванням вершків і сиру

Такий варіант каші виходить дуже ніжним, що тане в роті. Обов’язково спробуйте!

Компоненти рецепту:

  • вода — 0,2 л;
  • цукор — 15 гр;
  • вершки — 50 гр;
  • рис — 150 гр;
  • молоко — 150 гр;
  • щіпка солі;
  • сир твердий — 50 гр;
  • масло вершкове — 15 гр.

Як приготувати молочну рисову кашу:

  • Обробіть рисову крупу проточною водою.
  • Перекладіть в чашу від мультиварки, залийте водою, насипте сіль і цукор.
  • Увімкніть програму «Рис». Готуйте страву, поки вода не зникне.
  • Після цього влийте молоко, додайте вершки і варіть кашу, включивши режим «Смаження».
  • Як тільки блюдо закипить, включаємо програму «Гасіння» і готуємо ще 10 хвилин.
  • В цей час шматок сиру натріть на тертці і покришіть в мультиварку.
  • Тоді каша повністю приготується, залиште її на 10 хвилин. Сир розплавиться і розчиниться в масі рису.

Молочна пшоно — рисова каша з родзинками

Якщо у вас на полиці залишилося трохи рисової і трохи пшоняної крупи — не поспішайте викидати їх. Зваривши ці продукти разом, ви отримаєте ніжну і солодку кашу.

Необхідні інгредієнти:

  • цукровий пісок — 25 гр;
  • молоко — 0,8 л;
  • пшоняна крупа — 90 гр;
  • масло вершкове — 30 гр;
  • вода — 100 мл;
  • рис — 80 гр;
  • жменю родзинок.

Покрокова інструкція:

  • З’єднуємо обидва види круп і промиваємо водою.
  • Пересипаємо масу в каструлю, кидаємо додаємо цукор і масло.
  • Вливаємо молоко і необхідну кількість води.
  • Натискаємо кнопку «Каша», і час — 40 хвилин.
  • Через 30 хвилин киньте жменю промитого родзинок, і дочекайтеся закінчення програми мультиварки.
  • Насолоджуйтеся поживним, дуже смачним сніданком. Приємного апетиту!

На топленому молоці

Кашка виходить дуже м’якою, з ніжним смаком топленого молока.

Дивіться також:  Риба, запечена з овочами – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Склад рецепта:

  • вода — 160 мл;
  • рис — 165 гр;
  • сіль — 10 гр;
  • молоко топлене — 640 мл;
  • цукор — 50 гр.

Як варити рисову кашу:

  • Рисову крупу обробляємо в декількох водах, поки вона не стане прозорою.
  • Вивалюємо рисову масу в каструлю. Насипаємо сіль з цукром, вливаємо молоко пряжене і воду. Все перемішуємо.
  • Встановлюємо програмний режим «Каша». Час — 60 хвилин.
  • Коли страва приготується, можна розмістити в ньому шматочок масла. Так буде смачніше.

Рідка рисова каша в мультиварці

Маленьким дітям більше підходить рідка каша. Вона виходить такою ж смачною і корисною. Весь секрет у тому, щоб використовувати більше молока.

Вам знадобиться:

  • шматочок вершкового масла — 30 гр;
  • рис круглий — 0,16 кг;
  • щіпка солі;
  • молоко — 800 мл;
  • цукор — 60 гр.

Спосіб приготування:

  • Окремо промиємо рис під краном.
  • Викладаємо його в посуд для мультиварки.
  • Додаємо туди цукор, шматочок масла, молоко і сіль.
  • Закриваємо кришку, на панелі кухонного приладу натискаємо кнопку «Молочна каша» або «Рис» і готуємо 20 хвилин.
  • Після того, як мультиварка сповістить вас сигналом, спробуйте кашу, і, якщо потрібно, доварите її.
  • Блюдо виходить досить рідким, щоб його їли маленькі діти.
  • Розкладаємо страва по тарілках, прикрашаємо шматочками фруктів або варенням. Приємного апетиту!

З яблуками та бананами на сніданок

Якщо ваша дитина не хоче їсти звичайну кашу, приготуйте її з бананами і яблуками. В додаток можна оформити її ягодами і фруктами.

Склад рецепта:

  • молоко — 0,9 л;
  • щіпка мускатного горіха;
  • вершкове масло — 40 г;
  • два банана;
  • цукор — 50 гр;
  • круглий рис — 330 гр;
  • одне яблуко.

Варіант приготування:

  • Обробляємо рисову крупу в холодній воді.
  • Перекладаємо його в чашу мультиварки і заливаємо необхідною кількістю молока.
  • Зверху додаємо сипучі інгредієнти. Все перемішуємо.
  • Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо програму «Молочна каша», час — 35 хвилин.
  • За 10 хвилин до сигналу мультиварки, очищаємо банани і шаткуємо їх на невеликі шматочки.
  • Яблука ріжемо на часточки, знімаємо з них шкірку, прибираємо насіння і серцевину. М’якоть розрізаємо на маленькі кубики.
  • Шматочки фруктів завантажуємо в мультиварку до рису і довариваем кашу.
  • Накладіть кашу в тарілочки, прикрасити родзинками або ягодами. Діти будуть в захваті від такого гарного і смачного сніданку.
Дивіться також:  Заливне з язика яловичого і свинячого — 6 рецептів приготування