Різотто з грибами — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Різотто з грибами займає окреме місце серед усіх італійських страв. А все, тому що воно шалено смачне, ситне, а процес його приготування не вимагає особливих кулінарних навичок.

Класичний рецепт різотто з грибами

Необхідні продукти:

  • 20 грам сиру;
  • 0,2 кг рису;
  • ложка олії;
  • літр води або бульйону;
  • спеції;
  • 200 грам улюблених грибів;
  • одна головка цибулі;
  • вино біле, виключно, сухе – 100 мл;
  • 30 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Гриби трохи подрібнюємо, обсмажуємо на вершковому маслі, приправляємо спеціями.
  • В іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, можна додати часник. Потім викладаємо туди рис, вливаємо вино і чекаємо, коли воно випарується.
  • Починаємо порціями підливати до рису бульйон. Як тільки перша частина вбирається, додаємо наступну порцію і так, поки він весь не закінчиться.
  • До продуктів кладемо вершкове масло, тертий сир і перемішуємо. А за кілька хвилин до готовності з’єднуємо всі з обсмаженими грибами.

Загрузка...

Готуємо з додаванням курки

Різотто з грибами і куркою – повноцінний вечерю для всієї родини.

Для приготування такої страви краще брати філе.

Необхідні продукти:

  • дві ложки вершкового масла;
  • спеції;
  • 0,2 кг курячого філе;
  • 150 грам грибів;
  • цибулина;
  • 0,5 літра бульйону;
  • 30 грам сиру;
  • два зубчики часнику;
  • 0,150 кг рису.

Процес приготування:

  • Насамперед, філе відваріть.
  • На гарячій сковороді з вершковим маслом обсмажте подрібнені цибуля та часник.
  • Додайте спочатку гриби, а потім і шматочки філе. Тримайте до утворення рум’яного кольору.
  • Всипаємо туди ж рис і заливаємо його бульйоном частинами так, щоб крупа встигала його вбирати.

Приправляємо спеціями і тертим сиром.

Грибне різотто в мультиварці

Ще один спосіб приготування – різотто в мультиварці. Виходить не менш смачним, а робиться простіше.

Спробуйте також:  Курка з овочами – 8 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці

Необхідні продукти:

  • 150 грам рису;
  • мультиварочный склянку бульйону;
  • одна цибулина;
  • спеції;
  • 0,2 кг грибів;
  • 100 мл сухого білого вина;
  • 30 грам сиру.

Процес приготування:

  • Спочатку на сковороді обсмажуємо нарізану цибулю і подрібнені гриби, перекладаємо їх у чашу мультиварки.
  • Зверху покриваємо підготовлені продукти рисом, додаємо спеції, вливаємо вино і бульйон.
  • Готуємо в режимі «Плов», а потім включаємо на 10 хвилин «Підігрів».

Перед подачею змішуємо з тертим сиром.

Ніжне блюдо з вершками

Необхідні продукти:

  • 2 зубчики часнику;
  • склянку рису;
  • спеції;
  • 0,4 кг грибів;
  • 0,1 літра вершків;
  • одна цибулина;
  • літр бульйону;
  • дві ложки вершкового масла;
  • 60 грам сиру.

Процес приготування:

  • На добре прогрітому вершковому маслі обсмажити подрібнений часник, з нарізаною цибулею і грибами до появи золотистого кольору.
  • Додати рис, теж злегка його обсмажити і почати вводити порціями бульйон. Рис повинен повністю увібрати його, але при цьому залишитися злегка твердим.
  • Влити до інгредієнтів вершки, покласти спеції і змішати з натертим сиром.

З перловки з грибами

Необхідні продукти:

  • 200 грам грибів;
  • два зубчики часнику;
  • 40 грам сиру;
  • приправи;
  • вино біле сухе – 100 мл;
  • 0,8 літра бульйону;
  • 0,3 кг перловки;
  • одна цибулина;
  • 0,2 літра вершків.

Процес приготування:

  • Крупу промиваємо, заливаємо водою і даємо їй постояти близько 60 хвилин.
  • А поки слід обсмажити подрібнену цибулю з часником і грибами.
  • Потім додати крупу, потримати все деякий час на вогні і влити вино. Дочекайтеся, поки воно все випарується.
  • Влийте бульйон порціями — крупа повинна ввібрати його повністю.
  • Приправте майже готову страву спеціями, потім влийте вершки, трохи прогрійте і перед подачею з’єднайте з тертим сиром.

З овочами

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг рису;
  • приправи і зелень;
  • 0,3 кг грибів;
  • цибулина і морквина;
  • два томату і солодкий перець;
  • півтора літра бульйону.
Спробуйте також:  Баранина в духовці у фользі – 7 рецептів, як смачно запекти баранину

Процес приготування:

  • Подрібнюємо цибулю і моркву, відправляємо на сковороду і обсмажуємо.
  • Туди ж викладаємо помідори кубиками, нарізаний перець і тримаємо все на вогні ще кілька хвилин.
  • Потім додаємо гриби. Обсмажуємо, поки не випарується вся рідина, і засипаємо рис.
  • Порційно вливаємо бульйон, приправляємо спеціями і знімаємо страву, коли вся рідина не вбереться.

Різотто з білими грибами

Різотто з білими грибами бажано готувати з додаванням петрушки, тоді страва виходить кілька насиченішим.

Необхідні продукти:

  • спеції;
  • 40 грам сиру;
  • 50 грам масла вершкового;
  • 0,35 кг білих грибів;
  • пучок петрушки;
  • літр бульйону;
  • два зубчики часнику;
  • 0,5 кг рису.

Процес приготування:

  • Обсмажити спочатку нарізаний часник, потім викласти гриби, приправити їх спеціями, додати петрушку і тримати на плиті ще кілька хвилин.
  • На іншій сковороді злегка обсмажити рис на вершковому маслі, почати підливати бульйон так, щоб рис встигав його вбирати.
  • Коли залишиться половина бульйону, викладіть на рісу гриби і перемішайте.
  • Долийте бульйон, доведіть рис до готовності, всипте тертий сир і петрушку, що залишилася.

З додаванням морепродуктів

Необхідні продукти:

  • 100 грам сиру;
  • зубчик часнику;
  • 2 ложки вершкового масла;
  • півтора склянки рису;
  • 0,2 кг морепродуктів;
  • 150 грам грибів;
  • спеції;
  • склянка білого сухого вина;
  • 0,5 літра бульйону.

Процес приготування:

  • На розігрітій сковороді з вершковим маслом обсмажте нарізані часник, цибулю та гриби.
  • Тепер слід додати рис, потримати все на вогні близько семи хвилин, влити вино і бульйон. Готувати, поки рідина не вбереться. На цьому етапі можна додати необхідні спеції.
  • За 10 хвилин до готовності викласти морепродукти, трохи масла, тертий сир і перемішати.

Грибне різотто з сиром

Необхідні продукти:

  • 100 грам сиру;
  • 0,3 кг грибів;
  • приправи;
  • цибулина;
  • 200 грам рису;
  • 0,8 літра бульйону.
Спробуйте також:  Тушкована баранина – 8 рецептів приготування в мультиварці, в казані і в духовці

Процес приготування:

  • Подрібнити цибулю, обсмажити його на сковороді, змішати з грибами і дочекатися, поки випарується рідина.
  • В іншій сковорідці злегка обсмажити рис, залити бульйоном, приправити обраними спеціями, а потім з’єднати з грибами.
  • Додати тертий сир, добре перемішати і подавати через пару хвилин.

З додаванням білого вина

Необхідні продукти:

  • приправи;
  • дві ложки масла вершкового;
  • 0,2 кг рису;
  • близько літра бульйону;
  • 150 грам грибів;
  • біле сухе вино – 100 мл;
  • 60 грам сиру;
  • цибулина і два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • На розігрітому вершковому маслі обсмажити до рум’яного кольору нарізану цибулю, подрібнений часник і гриби.
  • Коли вивариться вся рідина, додати рис, потримати його кілька хвилин на вогні.
  • Залити вином і дочекатися, коли воно вбереться.
  • Почати додавати бульйон порціями.
  • Коли він майже весь закінчиться, приправляємо блюдо спеціями, з’єднайте з тертим сиром і подаємо до вечері.

З вешенкой по-домашньому

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг глив;
  • спеції;
  • зубчик часнику;
  • склянку рису;
  • одна цибулина;
  • 0,7 літра бульйону;
  • дві ложки вершкового масла;
  • ложка сметани.

Процес приготування:

  • Розігріти сковороду, викласти туди вершкове масло і почати обсмажувати подрібнені часник і цибулю, а потім і гливи. Приправити все спеціями.
  • Засипати туди ж рис, порційно вливати бульйон, не даючи підгоріти страви.
  • Коли рис стане майже м’яким викласти сметану, перемішати і подавати, через 15 хвилин.

Як видно з рецептів, різотто можна приготувати по-різному, але який спосіб ви б не вибрали, це блюдо завжди виходить дуже смачним.

Загрузка...