Різотто з креветками – 7 рецептів приготування

Різотто з креветками – це ідеальне поєднання рису і морепродуктів. Щоб переконатися в цьому, досить приготувати страву хоча б один раз.

Різотто з креветками – класичний рецепт

Це найпростіший варіант. Зверніть увагу, що для цієї страви краще всього використовувати рис арборіо.

Необхідні продукти:

  • два зубчики часнику;
  • морква і цибулина;
  • ложка оливкової олії і стільки ж вершкового;
  • 100 грам чищених креветок;
  • склянку рису;
  • приправи на свій смак;
  • 20 грам сиру.

Процес приготування:

  • Креветки зазвичай продаються вже відварені, тому досить обдати їх окропом і потримати дві хвилини в гарячій воді.
  • На прогріту сковороду наливаємо вказану кількість олії, викладаємо порізаний часник, тримаємо його пару хвилин і прибираємо. Туди ж додаємо нарізану цибулю, обсмажуємо його, потім терту моркву і чекаємо, поки вона стане м’якою.
  • До овочів всипаємо вибрані спеції, рис і трохи води. Коли вона випарується, вливаємо ще і робимо так кілька разів, поки рис не буде майже готовий.
  • Додаємо до страви креветки, масло, ще трохи води і доводимо до готовності під кришкою протягом чотирьох хвилин. Зверху посипаємо тертим сиром.

У вершковому соусі

Різотто з креветками у вершковому соусі виходить шалено смачним і ніжним саме за рахунок заливки.

Необхідні продукти:

  • близько 200 грам рису;
  • спеції на свій смак;
  • 50 грам сиру;
  • 50 грам масла;
  • 250 грам креветок;
  • цибулина;
  • 100 мілілітрів вершків.

Процес приготування:

  • Подрібнену цибулю злегка обсмажимо на гарячій сковороді, додамо до нього рис і трохи води, приправимо спеціями, маслом.
  • Коли вода википить потрібно налити ще й зробити так кілька разів, поки рис дійде до готовності.
  • Потім вливаємо вершки і відразу ж викладаємо очищені креветки, тримаємо під кришкою близько 4 хвилин з невеликою кількістю води. Перед подачею посипаємо тертим сиром і зеленню.
Дивіться також:  Нагетси – 10 рецептів в домашніх умовах

В мультиварці

Зробити це смачне і корисне блюдо можна і в мультиварці, причому піде мінімум часу.

Необхідні продукти:

  • два склянки рису;
  • близько 400 грам креветок;
  • приправи за смаком;
  • три ложки вершкового масла;
  • дві часточки часнику.

Процес приготування:

  • Різотто з креветками в мультиварці готується дуже просто. Для початку засипаємо вказану кількість рису в чашу і заливаємо водою так, щоб вона була на рівні двох склянок. Виставляємо прилад в режим «Рис» на 20 хвилин.
  • У цей час на сковороді з вершковим маслом обсмажуємо часник з креветками, всього пару хвилин і приправляємо спеціями.
  • Те, що вийшло, додаємо до рису і доводимо до готовності в режимі «Підігрів» протягом чотирьох хвилин.

Блюдо ресторанного рівня з білим вином

Зробити блюдо чимось схожим на те, що подають у ресторані можна, якщо під час приготування додати до інгредієнтів вино.

Необхідні продукти:

  • третину склянки білого сухого вина;
  • п’ять ложок вершкового масла;
  • п’ять склянок курячого бульйону;
  • півтора склянки рису;
  • 250 грам креветок;
  • приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • У каструлю влийте частина вина і бульйон, чекайте, поки все закипить, і підтримуйте цей процес.
  • На сковороді з олією обсмажте креветки зі спеціями, і вином протягом декількох хвилин, поки вони не змінять колір.
  • В іншій сковороді в невеликій кількості олії обсмажте часник, викладіть до нього нарізану цибулю. Коли він стане золотистого кольору, всипте рис, дві склянки бульйону з вином і коли рідина википить, знову підлийте його.
  • Тримайте рис близько 20 хвилин до повної готовності, після чого з’єднайте з креветками.

Варіант приготування з креветками, кукурудзою і зеленим горошком

Дуже часто готують різотто саме з овочами, так чому б не поєднати всі ці інгредієнти в одне блюдо? Обов’язково спробуйте цей рецепт.

Дивіться також:  Заливна риба — 12 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • 300 грам креветок;
  • 100 грам горошку і стільки ж кукурудзи;
  • приправи на свій смак;
  • 50 грам сиру і стільки ж вершкового масла;
  • склянку рису.

Процес приготування:

  • На гарячій сковороді розтопити масло, викласти туди часник і добре обсмажити, потім додати горох, кукурудзу, креветки. Все витримати близько двох хвилин. Часниковий компонент наситить складу легкої пікантну нотку.
  • Далі до овочів всипаємо рис, спеції, заливаємо його водою або бульйоном, доводимо до готовності. Подаємо страву на тарілках, зверху посипавши тертим сиром.

З грибами і креветками

Ще один варіант як можна приготувати різотто. Гриби в результаті роблять страву ще більш ситним.

Необхідні продукти:

  • 150 грам грибів;
  • 100 грам сиру;
  • цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • 200 грам креветок;
  • приправи на свій смак;
  • склянку рису;
  • дві ложки масла вершкового.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо часник і цибулю на невеликі квадратики, смажимо кілька хвилин. Потім всипаємо рис, тримаємо на вогні ще 7 хвилин.
  • Заливаємо рис бульйоном або водою, і постійно помішуючи, доводимо до готовності протягом 15 хвилин.
  • Туди ж викладаємо чищені креветки і нарізані гриби. Тримаємо на плиті під кришкою не більше 8 хвилин, після чого вводимо масло і тертий сир. Блюдо готове до подачі.

Італійський рецепт з овочами

Для приготування можна використовувати будь-які овочі за своїм смаком або зробіть, як зазначено в рецепті.

Необхідні продукти:

  • цибулина і морквина;
  • один солодкий перець;
  • склянку рису;
  • 300 грам креветок;
  • по 100 грамів консервованого гороху і кукурудзи;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • Добре промиваємо рис, заливаємо водою і ставимо готуватися приблизно на 20 хвилин, встановивши середній рівень нагріву.
  • В цей час подрібнюємо всі овочі на невеликі шматочки, спочатку обсмажуємо на сковороді цибулю, потім з’єднуємо його з морквою. Через кілька хвилин додаємо перець, кукурудзу і горох.
  • Ще через 2-3 хвилини до овочів викладаємо очищені креветки, посипаємо все приправами і смажимо близько п’яти хвилин.
  • Вже відварений рис засипаємо в сковороду, добре перемішуємо з іншими інгредієнтами, прикриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько семи хвилин. Подавати страву з олією і зеленню.
Дивіться також:  Бутерброди з ковбасою – 6 рецептів