Різотто з куркою — 8 рецептів приготування вдома

Хочете приготувати романтичну вечерю або просто смачна страва? Тоді обов’язково скористайтеся рецептом різотто з куркою.

Класичний рецепт різотто з куркою

Традиційний рецепт передбачає використання певного набору продуктів. За бажанням, ви можете що-то в нього додавати, але готову страву вже не буде мати права називатися класичним різотто.

Необхідні інгредієнти:

  • спеції за смаком;
  • зубок часнику;
  • бульйон – 700 мілілітрів;
  • півкілограма курячого філе;
  • 0,4 кг рису;
  • близько 100 грам сиру;
  • вино — 200 мілілітрів;
  • вершкове масло – 20 грам;
  • одна морква.

Процес приготування:

  • Нарізаний на шматочки часник трохи обсмажуємо, а потім прибираємо зі сковороди.
  • На його місце додаємо натерту моркву, буквально дві хвилини обсмажуємо її і з’єднуємо з філе, нарізаною на кубики. Всипаємо рис.
  • Заливаємо вино і чекаємо, поки воно повністю випарується.
  • Тепер порційно вводимо бульйон так, щоб кожна порція встигала усмоктуватися в рис.

Кладемо вибрані спеції і подаємо, коли весь бульйон не вбереться. Не забудьте посипати сиром.

Як приготувати в мультиварці?

Для страви потрібно:

  • цибулина і моркву;
  • курка — два пласти філе;
  • два зубки часнику;
  • приправи на свій смак;
  • 500 мл бульйону;
  • склянку рису.

Процес приготування:

  • Всі овочі зі списку очищаємо, подрібнюємо будь-яким зручним способом і обсмажуємо в чашу мультиварки приблизно 10 хвилин на режимі «Випічка».
  • Курку промиваємо, нарізаємо на кубики і додаємо до овочів. Тримаємо інгредієнти в цьому ж режимі ще 20 хвилин.
  • Засипаємо рис, приправляємо всі спеціями, заливаємо водою або бульйоном і готуємо 40 хвилин в режимі «Гречка», «Каша» або «Плов».

Різотто з куркою і овочами

Різотто з овочами і куркою – популярне блюдо в Італії, яке виходить дуже насиченим і колоритним.

Дивіться також:  Як варити перловку – 5 рецептів

Необхідні продукти:

  • 0,7 літра бульйону;
  • один перець солодкий;
  • спеції на свій смак;
  • два помідора;
  • півтора склянки рису;
  • 70 грам масла вершкового;
  • 300 грам курки;
  • ложка оливкової олії.

Процес приготування:

  • Шматочки філе подрібнюємо на кубики і тримаємо на вогні, поки вони не стануть красивого рум’яного кольору.
  • Овочі очищаємо, нарізаємо, як подобається.
  • В іншій ємності необхідно посмажити цибулю і змішати його з рисом і бульйоном.
  • Коли бульйон вже майже весь вбереться, кладемо спеції, овочі і тушкуємо ще п’ять хвилин.

Перекладаємо в тарілки, не забуваючи з’єднати з куркою.

Готуємо з додаванням грибів

Хочете урізноманітнити вже стало улюбленим страву? Тоді вам обов’язково потрібно спробувати різотто з куркою і грибами.

Необхідні продукти:

  • 250 грам грибів;
  • спеції за смаком;
  • близько склянки рису;
  • келих білого вина;
  • невелика цибулина;
  • 20 грам масла вершкового;
  • 0,25 кг курячого філе;
  • бульйон — 800 мілілітрів;
  • шматочок сиру для посипання.

Процес приготування:

  • Починаємо з підготовки лука: нарізаємо його, як більше подобається, і смажимо з додаванням масла.
  • Кладемо філе і обсмажуємо вміст сковороди ще пару хвилин.
  • Засипаємо рис, з’єднуємо з вином і чекаємо, коли воно повністю випарується.
  • Тепер черга грибів, які потрібно заздалегідь нарізати на пластинки. Разом з ними в рис і відправляємо порцію бульйону.
  • Продовжуємо готувати і додавати бульйон, поки крупа повністю не візьме його в себе. Не забуваємо приправити спеціями.

Перед подачею зверху викладаємо на блюдо тертий сир і шматочок вершкового масла.

Рецепт приготування з сиром

Необхідні продукти на півкіло курятини:

  • 100 грам рису;
  • спеції на свій смак;
  • половина склянки білого вина;
  • півпачки вершкового масла;
  • 50 грам Пармезану;
  • 600 мл бульйону;
  • морква і цибуля.
Дивіться також:  Морський гребінець – 7 рецептів приготування вдома

Процес приготування:

  • Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо на невеликі шматочки, а моркву натираємо.
  • На сковороді з вершковим маслом обсмажуємо спочатку кілька хвилин цибулю до зарум’янювання, потім моркву і ще через п’ять хвилин викладаємо філе куряче, перетворене в кубики.
  • Засипаємо рис, вводимо вино і тримаємо на вогні, поки він не вбереться в інгредієнти.
  • Кладемо будь-які вибрані приправи і потроху заливаємо бульйон. Після того, як вміст сковороди майже дійшла до готовності, до нього ж відправляємо шматочок масла.

Перед тим як є, присипаємо блюдо сиром.

Різотто з куркою у вершковому соусі

Необхідні продукти:

  • склянку рису;
  • спеції за смаком;
  • одна цибулина;
  • біле вино (сухе) — півкелиха;
  • чверть пачки масла;
  • два зубчики часнику;
  • вершки — 0,1 літра;
  • курка — 300 грам.

Процес приготування:

  • Підготуємо дві сковороди. На одну помістимо вказану кількість масла і роздавлений часник. Заллємо все вершками, прогреем буквально 2 – 3 хвилини до потрібної густоти.
  • На іншу викладемо на сковороду цибулю і додамо курку. Обсмажимо все до красивого кольору, потім всипаємо рис і заллємо блюдо вином, не забувши приправити спеціями.
  • Як тільки рідина вбралася, покриваємо рис підготовленим соусом і тушкуємо 3 – 4 хвилини. Можна подавати.

Рис з курячим філе і печерицями

Необхідні продукти:

  • шматочок олії – приблизно, 25 грам;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • близько 150 грам рису;
  • бульйон або вода – 700 мілілітрів;
  • невелика цибулина;
  • два шматки філе;
  • спеції на свій смак;
  • біле вино – півсклянки;
  • зубчик часнику.

Процес приготування:

  • Прогріваємо сковороду, топимо масло, обсмажуємо спочатку часник і прибираємо його. Потім викладаємо на його місце подрібнену цибулю, додаємо курку, нарізану на кубики, і доводимо до рум’яності.
  • Засипаємо рис, заливаємо вміст сковороди вином і коли воно вбереться, кладемо спеції і починаємо вливати бульйон. Робимо це порціями, щоб рис встигав увібрати в себе рідину.
  • Сюди ж відправляємо і гриби скибочками. Тушкуємо на повільному вогні майже до м’якості рису і перед подачею змішуємо з олією.
Дивіться також:  Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

Варіант без додавання вина

Необхідні продукти:

  • 0,35 кг курки;
  • бульйон – 700 мілілітрів;
  • рис – один стакан;
  • 20 грам масла вершкового;
  • цибулина одна;
  • часник і спеції за смаком;
  • сир для посипання.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо часник, злегка обсмажуємо в маслі і прибираємо. Кладемо в часникове масло цибулю кубиками, а потім і курку. Тримаємо на вогні, поки продукти не зарум’яняться.
  • Всипаємо до них рис, вливаємо один ополоник бульйону і спеції. Коли перша частина рідини вбереться, так само порційно вводимо і весь бульйон.
  • Перед подачею присипаємо блюдо сиром і робимо його більш насиченим за рахунок невеликої кількості вершкового масла.

Рецептів різотто дуже багато, можна готувати з вином, на бульйоні або на воді. Але якщо дотримуватися всіх правил, то в результаті у вас завжди вийде шалено смачне блюдо.