Рогалики з пісочного тіста — 7 рецептів приготування смачних рогаликів

Апетитні, хрусткі, розсипчасті рогалики з пісочного тіста легко готуються і поєднуються з різноманітними наповнювачами. Запропоновані рецепти допоможуть швидко спекти частування до сімейного чаювання або приходу гостей.

Цукрові рогалики з пісочного тіста

Приготувати солодку випічку таким способом вдасться навіть у молодої господині. На основі класичного рецепту можна готувати рогалики з будь-якими начинками.

Знадобиться:

  • 250 р пшеничного борошна;
  • 150 г цукрового піску;
  • 180 г вершкового масла;
  • 10 г лимонної цедри;
  • по 1 г солі і соди;
  • 20 мл рослинного масла.

Кроки приготування.

  • Борошно просівають, з’єднують з лимонною цедрою, сіллю, содою і висипають на стіл.
  • Морозиво вершкове масло рубають ножем і перемішують з борошном.
  • Руками замішують тісто. Якщо воно виходить занадто сухим, додають 30-40 мл крижаної води.
  • Тісто упаковують в харчову плівку і прибирають в холодильник на 30 хвилин.
  • Охолоджену основу розгортають на злегка присипаної борошном робочій поверхні в тонкий коржик.
  • Пласт змащують рослинним маслом і посипають цукром.
  • Корж розрізають на кілька вузьких трикутників, проводячи ножем від центру до країв.
  • Кожен трикутник скачують рогаликом, починаючи з широкого краю.
  • Вироби викладають на деко з пергаментом і поміщають в розігріту до 180°С духовку на 35 хвилин. Важливо стежити, щоб рогалики знизу не пригоріли.

На маргарині і сметані

Смак випічки стане більш насиченим, якщо вершкове масло замінити якісним маргарином, чи сметаною.

Список продуктів:

  • 150 г кулінарного маргарину;
  • 250 г жирної сметани;
  • 480 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 120 г цукру;
  • 300 г яблучного джему.

Покроковий рецепт.

  • Борошно просівають в глибоку ємність.
  • Додають маргарин з холодильника і ножем перемішують в крихту.
  • Вбивають яйце.
  • Засипають цукор-пісок.
  • Додають сметану.
  • Замішують м’яке еластичне тісто і відправляють його в холодильник на півгодини.
  • Охолоджену масу ділять на 3 частини. Кожну розкочують в пласт і розрізають на вузькі трикутники.
  • На широку частину кожної заготовки викладають по ложці джему і формують рогалики.
  • Вироби поміщають на деко і випікати 20-25 хвилин при 200°С.

Зі згущеним молоком

Мініатюрні рогалики зі згущеним молоком виходять дуже м’якими і смачними.

Необхідні компоненти:

  • 130 г вершкового масла;
  • 20 г цукру;
  • 130 г среднежирной сметани;
  • 2 р солі;
  • 1 г ваніліну;
  • 250 г борошна;
  • 380 г вареного згущеного молока.

Хід приготування.

  • Трохи розтоплене масло розтирають з цукром.
  • Додають ванілін, сметану, сіль.
  • У загальну масу частинами просівають борошно.
  • Замішують тісто. Воно повинно вийти м’яким, не буде липнути до рук.
  • Тісто обертають целофаном і прибирають в холодильник на годину.
  • Готову основу ділять на 2 частини, кожну з яких розкочують в тонкий коржик.
  • Коло з тіста розрізають на 12 сегментів.
  • На зовнішній край кожного шматочка кладуть невелику кількість згущеного молока.
  • Вироби скручують в трубочки, ретельно заліплюючи краю, щоб начинка не витекла.
  • Деко застеляють пергаментом і викладають на нього солодкі напівфабрикати.
  • Рогалики випікають 30 хвилин при 190°С.

Рогалики з пісочного тіста з повидлом

Хрустка скоринка і кисло-солодке повидло відмінно поєднуються в цій випічці, а її смак багатьом був знайомий в дитинстві.

 

 

Список продуктів:

  • 220 г борошна;
  • 180 г кулінарного маргарину;
  • 3 г харчової соди;
  • 150 г густого повидла.

Послідовність дій.

  • Розтоплюють Маргарин в мікрохвильовці, потім охолоджують і змішують зі сметаною.
  • Додають просіяне борошно і соду.
  • Роблять м’яке однорідне тісто. Перед розкочуванням його поміщають в холод на 30 хвилин.
  • З тіста розкачують кілька коржів і кожну ділять на 8 сегментів.
  • На трикутники кладуть по ложці повидла і розрівнюють його по всій поверхні.
  • Починаючи з широкої сторони, заготівлі згортають рулетом.
  • Рогалики відправляють в розігріту до 190°С духовку на 30 хвилин.

 

Загрузка...

Смачний десерт з горіхами

Горіхова начинка густа і не випливає при нагріванні, тому рогалики виходять не тільки смачними, але і акуратними.

Список компонентів:

  • 200 г вершкового масла;
  • 0,4 кг борошна;
  • 0,2 кг сметани;
  • 1 яйце;
  • 200 г цукрового піску;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 10 г пекарського розпушувача;
  • 300 г ядер волоських горіхів.

Покроковий рецепт.

  • М’яке масло нарізають кубиками і розтирають з половиною приготованого цукру.
  • Додають збите яйце, ванільний цукор, сметану.
  • Борошно з’єднують з розпушувачем і просівають в основну масу.
  • Замішують не дуже круте тісто й прибирають його охолоджуватися на 30 хвилин.
  • Горіхи прокрутити на м’ясорубці і змішують з рештою цукру.
  • Тісто ділять на 8 частин. Кожну розминають пальцями, тонко розкачують, потім розрізають на 8 трикутників.
  • Горіхову начинку кладуть на широкий край заготовок.
  • Вироби акуратно згортають рогаликами і випікають 35 хвилин при 180°С.

 

Незвичайний рецепт з мармеладом

Приготувати смачні рогалики з різнобарвною солодкою начинкою можна в якості десерту для дитячої вечірки.

Знадобиться:

  • 320 г борошна;
  • 180 г масла вершкового;
  • 50 мл жирного молока;
  • 3 г солі;
  • 1 сирий жовток;
  • 60 г цукрової пудри;
  • 250 г різнобарвного мармеладу.

Рецепт покроково.

  • Холодне масло нарізають на шматочки і збивають у блендері.
  • Додають пудру, молоко, жовток, сіль і продовжують розмішувати.
  • У чашу блендера засипають просіяне борошно і збивають до тих пір, поки тісто не загусне.
  • Тісто скачують у куля, поміщають в пакет і прибираємо в морозилку на 15 хвилин.
  • Коли тісто дозріє, його ділять на 4 шматки і розкачують з кожного тонкий пласт, який потім розрізають на 8 трикутних частин.
  • Мармелад укладають на заготовки і згортають рулетиком. Цукерка повинна повністю поміщатися всередині рогалика.
  • Солодкі рулетики випікають при 180°С близько 40 хвилин.

Рогалики з маком

Солодка соковита макова начинка чудово підходить для пісочного тіста.

Склад:

  • борошно пшеничне — 150 г;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • маргарин кулінарний — 100 г;
  • вершкове масло — 25 г;
  • цукор — 120 г;
  • молоко — 50 мл;
  • мак — 100 р.

Послідовність дій.

  • З підталого маргарину, 70 г цукру, жовтки і борошна замішують тісто.
  • У сотейнику зігрівають молоко і розтоплюють в ньому вершкове масло.
  • В молочну масу засипають цукор, що залишився і мак.
  • Начинку ретельно перемішують, прибирають з плити і остуджують.
  • Попередньо охолоджене тісто тонко розкочують.
  • З отриманої коржі ножем вирізають трикутники.
  • На заготовки викладають макову начинку і згортають рогалики.
  • Вироби випікають 10 хвилин при 180°С, потім виймають з духовки, обмазують збитим білком і готують ще 10 хвилин.

Готові рогалики посипають цукровою пудрою і подають до улюблених напоїв. Решту випічку можна зберігати у паперових пакетах або коробках до 30 днів.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...