Роли філадельфія — рецепт в домашніх умовах

Роли «Філадельфія» — одні з найпопулярніших серед відвідувачів кафе азіатської кухні. Це досить дороге блюдо, але при бажанні його можна зробити самостійно вдома. Всі необхідні продукти та інструменти для цього сьогодні можна купити в звичайному супермаркеті.

Роли «Філадельфія» — класичний рецепт

Відомо багато варіацій рецепта таких ролів. Але найсмачнішим серед них є саме класичний, без зайвих інгредієнтів і добавок.

Які інструменти потрібні для приготування ролів «Філадельфія»?

Ніякі рідкісні спеціальні інструменти для приготування обговорюваних ролів використовувати не потрібно. Достатньо буде взяти гострий ніж для нарізування продуктів.

Крім того, в процесі не обійтися без харчової плівки і циновки. Останню можна відшукати в звичайних господарських магазинах або ж у тематичних крамницях, де продається все для азіатської кухні.

Інгредієнти для приготування ролів

Роли «Філадельфія» обов’язково включають в себе якісний рис. Ідеально підійде для такої страви сорт «Камоліно» з круглими зернятками. Його потрібно взяти 2 стандартних склянки.

У виборі сорту дуже важливо не помилитися, оскільки саме круглозерний рис виявляється досить клейким, щоб рол був щільним і не розсипався.

Довгозерний рис для будь-якого виду суші категорично не підходить.

Також, крім рису, будуть використовуватися:

  • Лосось. Можна взяти свіжу сиру рибу або ж слабосолону. В будь-якому вигляді достатньо буде 320 г продукту.
  • Сир для ролів «Філадельфія». Краще всього вибрати м’який продукт з однойменною назвою. «Філадельфії» потрібно 270 р.
  • Чотири листи водоростей норі.
  • Цукровий пісок. Вистачить 2 – 2,5 ст. л. Він не зробить блюдо солодким навіть у такому немаленькому кількості.
  • Рисовий оцет – 4 ст. л.
  • Морська сіль – 1 ч. л.

Сир для ролів

Обговорювані роли отримали свою назву завдяки поєднанню червоної риби і ніжного вершкового крем-сиру «Філадельфія». Сьогодні його можна знайти в будь-якому великому супермаркеті. Але краще всього приготувати такий сир для ролів самостійно.

Дивіться також:  Тісто для мантів – класичний рецепт по-узбецьки

Інгредієнти: повний стакан среднежирной сметани (20 %), ½ ч. л. лимонного фрешу, пів-літри натурального несолодкого йогурту, 1/3 ч. л. дрібної солі.

  • Процес приготування починається з вечора. На глибоку миску встановлюється дрібне сито і застеляється 3 шарами чистої марлі.
  • Зверху розташовується відріз щільною натуральної тканини.
  • У підготовлене заглиблення вливається йогурт. Додається сметана. Інгредієнти перемішуються міксером.
  • Додається сіль, лимонний фреш.
  • Тканини підвертаються в середину, щоб вони повністю покривали продукти. Зверху встановлюється тарілка і вантаж.
  • Конструкція забирається в холод на всю ніч.

Вранці в тканини виявиться ніжний вершковий сир.

Покрокова технологія приготування

Коли всі продукти під рукою, можна приступати безпосередньо до приготування ролів.

У цьому кулінару допоможе покроковий рецепт страви:

  • Гострим ножем філе червоної риби знімається з кісток. Видаляється і спинний плавник разом з жиром. Зрізаються залишки ребер.
  • Пінцетом видаляються всі залишилися в шматочку кісточки.
  • Отримане філе нарізають тонкими скибочками по всій довжині. Вони покриваються пакетом та прибираються в прохолоду.
  • Крупа промивається до повної прозорості води. Далі рис відправляється варитися в казані на самому тихому вогні під щільною кришкою. На цей процес піде приблизно 17 хвилин.
  • В рисовому оцті розчиняється сіль і пісок. Заправка злегка підігрівається в мікрохвильовці.
  • Рис вимикається. Між ним і кришкою розташовується відразу кілька паперових рушників. Вони повинні ввібрати всю зайву вологу. На цій піде ще хвилин 15.
  • В крупу додається заправка з п’ятого кроку і рис дуже акуратно перемішується. Потім він знову покривається рушником з паперу і залишають остигати.
  • Рогожа покривається харчовою плівкою. На ній розташовується лист водоростей. Зверніть увагу, що норі кладуться глянсовою стороною від себе, тобто на рогожу.
  • По норі розподіляється шар рису. Його не потрібно утрамбовувати. З одного боку залишається вільна смужка водоростей. Близько 1 див.
  • Заготівля перевертається норі вгору. Посередині викладається сир.
  • Циновкою згортається довгий рол. Зверху він покривається рибними шматочками і харчовою плівкою. Руками формується рівний гарний рулет.
Дивіться також:  М’ясо в горщиках – 13 смачних рецептів в духовці

Залишається акуратно нарізати його шматочками і видалити покриття.

Чим можна замінити сир у приготуванні страви?

М’який сир – обов’язковий інгредієнт такої страви. Але трапляється, що його не виявляється під рукою саме в процесі готування. В такий момент господині намагаються знайти відповідь на питання, чим можна замінити сир «Філадельфія» в ролах.

Замість такого продукту можна взяти будь-який інший крем-сир, який вдасться відшукати в магазині. В крайньому випадку заміною стануть звичайні плавлені сирки або навіть жирна густа сметана. Правда, подібні експерименти значно вплинуть на смак готової страви.

Калорійність ролів «Філадельфія»

Калорійність «Філадельфії» залежить в першу чергу від того, які продукти використовувалися в приготуванні страви. Якщо кулінар суворо дотримувався класичним рецептом, то в середньому цей показник вийде 142 ккал на 100 г частування.

Чим більше сиру буде використано в приготуванні їжі, тим вище виявиться калорійність. Підвищить її і, наприклад, копчена червона риба замість сирої.

Як красиво подати готову страву?

Найефектніше будь роли виглядають на спеціально призначеній для них посуді. Але красиво укласти їх можна навіть не звичайну плоску тарілку. Наприклад, підклавши під роли лист салату або пекінської капусти.

Поряд з частуванням можна намалювати будь-які візерунки густим соєвим соусом. Крім того, в ресторанах композиції з обговорюваних страв завжди доповнюються васабі, викладеним за допомогою кондитерського мішка і витіювато згорнутими смужками маринованого імбиру.

Роли можна подавати до столу і на загальній посуді. Наприклад, варто спробувати викласти їх на круглу обробну дошку з темного дерева, доповнивши свіжою зеленню і маринованими овочами. Посередині композиції розташовуються мисочки з соєвим соусом оригінального дизайну.