Роли філадельфія — рецепт в домашніх умовах

Роли «Філадельфія» — одні з найпопулярніших серед відвідувачів кафе азіатської кухні. Це досить дороге блюдо, але при бажанні його можна зробити самостійно вдома. Всі необхідні продукти та інструменти для цього сьогодні можна купити в звичайному супермаркеті.

Роли «Філадельфія» — класичний рецепт

Відомо багато варіацій рецепта таких ролів. Але найсмачнішим серед них є саме класичний, без зайвих інгредієнтів і добавок.

Які інструменти потрібні для приготування ролів «Філадельфія»?

Ніякі рідкісні спеціальні інструменти для приготування обговорюваних ролів використовувати не потрібно. Достатньо буде взяти гострий ніж для нарізування продуктів.

Крім того, в процесі не обійтися без харчової плівки і циновки. Останню можна відшукати в звичайних господарських магазинах або ж у тематичних крамницях, де продається все для азіатської кухні.

Інгредієнти для приготування ролів

Роли «Філадельфія» обов’язково включають в себе якісний рис. Ідеально підійде для такої страви сорт «Камоліно» з круглими зернятками. Його потрібно взяти 2 стандартних склянки.

У виборі сорту дуже важливо не помилитися, оскільки саме круглозерний рис виявляється досить клейким, щоб рол був щільним і не розсипався.

Довгозерний рис для будь-якого виду суші категорично не підходить.

Також, крім рису, будуть використовуватися:

  • Лосось. Можна взяти свіжу сиру рибу або ж слабосолону. В будь-якому вигляді достатньо буде 320 г продукту.
  • Сир для ролів «Філадельфія». Краще всього вибрати м’який продукт з однойменною назвою. «Філадельфії» потрібно 270 р.
  • Чотири листи водоростей норі.
  • Цукровий пісок. Вистачить 2 – 2,5 ст. л. Він не зробить блюдо солодким навіть у такому немаленькому кількості.
  • Рисовий оцет – 4 ст. л.
  • Морська сіль – 1 ч. л.

Сир для ролів

Обговорювані роли отримали свою назву завдяки поєднанню червоної риби і ніжного вершкового крем-сиру «Філадельфія». Сьогодні його можна знайти в будь-якому великому супермаркеті. Але краще всього приготувати такий сир для ролів самостійно.

Інгредієнти: повний стакан среднежирной сметани (20 %), ½ ч. л. лимонного фрешу, пів-літри натурального несолодкого йогурту, 1/3 ч. л. дрібної солі.

  • Процес приготування починається з вечора. На глибоку миску встановлюється дрібне сито і застеляється 3 шарами чистої марлі.
  • Зверху розташовується відріз щільною натуральної тканини.
  • У підготовлене заглиблення вливається йогурт. Додається сметана. Інгредієнти перемішуються міксером.
  • Додається сіль, лимонний фреш.
  • Тканини підвертаються в середину, щоб вони повністю покривали продукти. Зверху встановлюється тарілка і вантаж.
  • Конструкція забирається в холод на всю ніч.

Вранці в тканини виявиться ніжний вершковий сир.

Покрокова технологія приготування

Коли всі продукти під рукою, можна приступати безпосередньо до приготування ролів.

У цьому кулінару допоможе покроковий рецепт страви:

  • Гострим ножем філе червоної риби знімається з кісток. Видаляється і спинний плавник разом з жиром. Зрізаються залишки ребер.
  • Пінцетом видаляються всі залишилися в шматочку кісточки.
  • Отримане філе нарізають тонкими скибочками по всій довжині. Вони покриваються пакетом та прибираються в прохолоду.
  • Крупа промивається до повної прозорості води. Далі рис відправляється варитися в казані на самому тихому вогні під щільною кришкою. На цей процес піде приблизно 17 хвилин.
  • В рисовому оцті розчиняється сіль і пісок. Заправка злегка підігрівається в мікрохвильовці.
  • Рис вимикається. Між ним і кришкою розташовується відразу кілька паперових рушників. Вони повинні ввібрати всю зайву вологу. На цій піде ще хвилин 15.
  • В крупу додається заправка з п’ятого кроку і рис дуже акуратно перемішується. Потім він знову покривається рушником з паперу і залишають остигати.
  • Рогожа покривається харчовою плівкою. На ній розташовується лист водоростей. Зверніть увагу, що норі кладуться глянсовою стороною від себе, тобто на рогожу.
  • По норі розподіляється шар рису. Його не потрібно утрамбовувати. З одного боку залишається вільна смужка водоростей. Близько 1 див.
  • Заготівля перевертається норі вгору. Посередині викладається сир.
  • Циновкою згортається довгий рол. Зверху він покривається рибними шматочками і харчовою плівкою. Руками формується рівний гарний рулет.

Залишається акуратно нарізати його шматочками і видалити покриття.