Розсольник ленінградський – 7 покрокових рецептів приготування

Розсольник «Ленінградський» – ароматна страва, яка добре пам’ятають ті, хто застав радянську епоху. За часів СРСР у всіх закладах громадського харчування цей суп в обов’язковому порядку присутній у меню перших страв. Розглянемо найбільш цікаві варіації легендарного розсольнику.

Підготовка компонентів для приготування першої страви

Згідно з різними рецептурами розсольнику, роблять його таким, що запам’ятовується і смачним наступні компоненти, за умови правильної підготовки:

  • солоні огірочки – овочі звільняються від шкірки і насіння, після чого нарізають соломкою або ромбиками;
  • бульйон – готується на субпродуктах або м’ясі, що промиваються, очищаються від плівок і залишків крові. Потім суп вариться після тривалого вимочування внутрішніх органів або ж відразу;
  • цибуля і морква – овочі подрібнюються і пассеруются;
  • перловка – промивається і настоюється у воді протягом ночі, що дозволяє крупі добре розбухнути.

Якщо правильно підготувати складові, результат праць не розчарує.