Розтягаї з рибою – 7 рецептів приготування

Слов’янські народності готували пиріжки з давніх пір, використовуючи м’ясні і рибні шматочки, що залишилися від обіду або вечері. Часто і сьогодні це блюдо допомагає не викидати хороші продукти, які просто були вже зайвими на святковому столі. Розтягаї з рибою – ситне, апетитне і просте у виконанні блюдо.

Класичний розтягаї з рибою

Класичний розтягаї з рибою
Класичний рецепт російських пиріжків відрізняється простотою втілення його в життя.

Перед тим як приготувати розтягаї, необхідно підготувати:

  • 1 кг борошна;
  • 500 мл молока;
  • 50 г дріжджів;
  • шматочок масла вершкового;
  • 2 яйця;
  • 350 р філе жирної риби;
  • за полстопки цукру і солі.

Спосіб приготування:

  • З усіх перерахованих вище інгредієнтів, крім риби і половини солі, замішується тісто.
  • Поки воно підходить з риби готуються шматочки, які солятся і злегка обсмажують.
  • Тісто ділиться на частини, кожна з яких перетворюється в коржик.
  • У центр пласта тіста поміщається начинка.
  • Пиріжки защипываются таким чином, щоб середина залишалася відкритою.
  • Вироби змащуються маслом і випікаються 15 – 20 хвилин при 180 – 200°C.

З додаванням в начинку рису

Старовинний рецепт пиріжків, які подавалися до столу у заможних селян, завжди мали під рукою рисову крупу і рибу.

Для виконання необхідно взяти:

  • 450 г борошна;
  • 150 мл молока;
  • шматочок вершкового масла;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 400 р рибного філе;
  • 100 г рисової крупи;
  • трохи солі і приправ.

Щоб приготувати пиріжки з рибою і рисом:

  • Замішується тісто з використанням борошна, молока, ½ масла, дріжджів і дрібки солі.
  • Коли воно «відпочиває», готується начинка.
  • Філе поділяється на шматочки, які подсаливаются і обсмажуються.
  • Крупа відварюється до напівготовності, після чого змішується з готовою рибою.
  • З тіста створюються основи під пиріжки, які викладається начинка.
  • Вироби защипываются не до кінця, щоб в середину кожного можна було покласти шматочки масла.
  • Випікаються розтягаї 25 хвилин при 190°C.
Дивіться також:  Смачні канапки на святковий стіл – 10 рецептів

З листкового тіста

Завдяки можливості придбання готового листкового тіста процес приготування виробів ще більш спрощується.

Будуть потрібні:

  • упаковка листкового дріжджового тіста в 500 м;
  • аналогічний вага горбуші;
  • ½ Лимона;
  • цибулина;
  • яйце;
  • шматочок вершкового масла;
  • спеції.

Етапи створення апетитних виробів:

  • Горбуша звільняється від шкіри і кісток, після чого ділиться на невеликі шматочки, які збризкують отриманими з соком лимона.
  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  • Розморожене тісто ділиться на частини, які розкочуються «човниками» довжиною по 10 див.
  • У центр коржів викладається риба з цибулею і улюбленими спеціями, а потім тісто защипывается так, щоб центр був відкритий.
  • У кожен пиріжок кладе по шматочку масла.
  • Вироби змащуються жовтком і випікаються 20 хвилин при 200°C.

Розтягаї з консервованою рибою

Не тільки тісто для розтягаїв можна придбати в магазині, також великий асортимент рибних консервів дає можливість використовувати готову начинку, що значно скорочує час приготування.

Слід підготувати:

  • упаковку тесту в 500 м;
  • банку консервованої горбуші;
  • цибулину;
  • болгарський перець;
  • помідор;
  • яйце;
  • сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • Поки тісто розморожується, овочі подрібнюються на розсуд кулінара.
  • Підсолена овочева стружка тушкується на сковороді з маслом близько 10 хвилин і викладається на тарілку для охолодження.
  • З банки зливається рідина, а горбуша ріжеться дрібними скибочками.
  • З тіста розкочуються округлі пласти, куди поміщаються рибний склад і тушковані овочі.
  • Сформовані розтягаї викладаються на лист, змазують яйцем і випікаються до золотистої скоринки при 200°C.

З картоплею

Оригінальний рецепт рибних пиріжків з картоплею, який можна виконати з:

  • 1 кг листкового бездріжджового тіста;
  • 400 р рибного філе;
  • великий цибулини;
  • 1 кг картоплі;
  • яйця;
  • шматочки вершкового масла;
  • стопки соняшникової олії;
  • солі і спецій.
Дивіться також:  Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі

Покрокова інструкція:

  • Тісто розморожується.
  • Картопля очищається і відварюється в підсоленій воді.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется до золотистого відтінку.
  • Готову картоплю пюрируется, а потім змішується з цибулевої засмажкою.
  • З рибного філе готуються кубики, які також втручаються в картопляне пюре.
  • З тіста готують квадрати, на які викладається підготовлена в попередніх кроках суміш.
  • Формуються вироби зі злегка прочиненими начинкою, на яку викладається вершкове масло.
  • Випікаються попередньо змазані яйцем розтягаї при 200°С до готовності.

З дріжджового тіста

Класичні «відкриті» пиріжки з старорусскому рецептом обов’язково готувалися з дріжджового тіста.

Щоб покуштувати апетитні розтягаї, необхідні:

  • ½ Кг філе щуки;
  • 100 г сьомги;
  • 2 цибулини;
  • стопка соняшникової олії;
  • яйце;
  • трохи петрушки;
  • 450 г борошна;
  • пакетик дріжджів;
  • цукор, сіль і спеції.

Спосіб створення:

  • У глибокій мисці перемішати борошно, дріжджі, ложка цукру, дрібка солі.
  • В борошняну масу вливається ⅔ склянки теплої води і трохи рослинного масла.
  • Коли тісто буде вымешано, воно скочується в кулю і залишають у теплому місці на 1 годину.
  • Щука відварюється, після чого м’ясо відділяється від кісток і обсмажується на сковороді.
  • Також пассеруется подрібнену цибулю.
  • Сьомга ріжеться шматочками – по одному на виріб.
  • Цибулю, рубана зелень і філе щуки змішуються, приправляється.
  • На круги розкатаного тіста викладається начинка, після чого формуються розтягаї.
  • У відкритий центр кожного пиріжка поміщається шматочок сьомги.
  • Вироби змазують яйцем і випікаються 20 хвилин при 200°C.

Розтягаї з рибою і сиром

Оригінальний смак расстегаям з рибою надає сир.

Щоб спробувати пиріжки з пікантними нотками, будуть потрібні:

  • упаковка листкового тіста в 500 м;
  • 400 г лососевого філе;
  • 300 г твердого сиру;
  • 3 яйця;
  • сіль і спеції.

В процесі виконуються наступні дії:

  • Лосось і сир нарізати кубиками, після чого змішуються з жовтками двох яєць.
  • З розмороженого тесту готуються квадратики, в центр яких викладається рибно-сирна начинка.
  • Защипываются пиріжки у формі розтягаїв, після чого викладають на деко, де змащуються залишилися яйцем.
  • Готується страва в духовій шафі при 200°с до золотистої скоринки.
Дивіться також:  Як гасити капусту в каструлі – 6 покрокових рецептів

Отже, щоб приготувати ароматні і апетитні вироби з різних видів тіста з рибою різних сортів необов’язково володіти особливими кулінарними навичками. Розтягаї з рибою – це легке і досить швидкий у виконанні блюдо з відмінним смаком.