Рулет із курячого філе – 15 рецептів, як приготувати

Соковитий рулет із курячого філе – прекрасний спосіб оригінально подати до обіду птицю. Таким чином навіть з сухуватого філе вдасться приготувати ніжне і м’яке частування. Рецепти курячого рулету можна нескінченно вдосконалювати, пробуючи все нові варіанти начинки.

Рулет із курячого філе з грибами

Інгредієнти:

  • 450 г дрібно порізаних печериць;
  • 150 г тертого напівтвердого сиру;
  • 3 великі курячі грудки;
  • сіль і мелений перець;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Кожну грудку акуратно розрізати на дві частини. Спочатку натерти сіллю і перцем, а потім добре відбити.
  • Цибулю обсмажити з шматочками грибів до розм’якшення двох компонентів.
  • В зажарку всипати сир і посолити за смаком.
  • Начинку загорнути в підготовлене м’ясо, скрутивши щільні рулети. Обв’язати їх нитками, щоб конструкції не розпадалися під час термічної обробки.
  • Обсмажити рулети з курячого філе з грибною начинкою на розпеченому маслі з кожного боку, поки на них не з’явиться хрустка скоринка.
Загрузка...

З желатином в пляшці

Інгредієнти:

  • 3 курячі грудки;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 10 – 13 горошин чорного перцю;
  • 25 г желатину;
  • 3 ст. очищеної води;
  • 4 – 5 шт. листя лаврушки.

Приготування:

  • Промиті грудки викласти в казан. Відразу висипати до них лаврушку, сіль і перець. Залити продукти теплою водою і відправити варитися. Після закипання рідини готувати м’ясо близько 40 хвилин. В процесі обов’язково потрібно знімати пінку з поверхні води.
  • Зняти з кожної грудки м’ясо розділити на волокна. Кістки викинути.
  • Курячий бульйон процідити і відправити в нього якісний желатин. Залишити набухати після ретельного перемішування на 4 – 5 хвилин.
  • У пляшку з широким горлом (наприклад, молока) висипати відразу все зняте з кісток м’ясо.
  • Залити курятину злегка остигнув бульйоном. Перемішати вміст пляшки і залишити на ніч у холодильнику.
  • Вранці акуратно зрізати пластик і подати рулет із курячого філе з желатином в якості холодної закуски. Попередньо зручно порубати на невеликі шматочки.

Готуємо в духовці з сиром

Інгредієнти:

  • 1 велика куряча грудка;
  • 1 плавлений сирок;
  • 3 десертні ложки класичного майонезу;
  • 1/3 ст. солонуватого сиру;
  • часник, сіль, зелень і спеції.

Приготування:

  • Заздалегідь включити духовку розігріватися до 190 градусів.
  • Промити і обсушити грудку. Розрізати її «книжкою», не до кінця і розгорнути. Відбити молоточком, посолити і присипати спеціями.
  • Для начинки потерти плавлений сир. Щоб зробити це було легше, його потрібно попередньо підморозити. Змішати сир з майонезом, размятым часником і рубаною зеленню. За бажанням додати сіль.
  • Рівним шаром розподілити отриману сирну масу на м’ясі.
  • Згорнути м’ясну основу з начинкою щільним рулетом і зафіксувати його ниткою або зубочистками.
  • Запікати в духовці 17 – 20 хвилин.
  • За пару хвилин до готовності посипати рулет тертим твердим/напівтвердий сиром і почекати, поки він перетвориться на рум’яну скоринку.

Мармуровий рулет із курячого філе

Інгредієнти:

  • 750 г курячого філе;
  • 30 г якісного желатину;
  • 4 – 6 часникових зубчиків;
  • спеції і велика сіль за смаком.
Спробуйте також:  Карбонара – класичний рецепт пасти та 5 варіантів

Приготування:

  • Дуже дрібно нарізати підготовлене філе.
  • Часник пропустити через прес і змішати зі спеціями. З останніх найкраще використовувати для такої страви французькі трави і мелену паприку.
  • Засипати сумішшю курку з минулого кроку і желатином. Добре перемішати і перемістити масу в рукав для запікання. Замінити його в цьому випадку можна звичайної фольгою.
  • Викласти заготовку у форму і запікати 45 хвилин при 180°С.
  • Охолодити мармуровий рулет, нарізати порційно і подати до столу.

Рецепт приготування в беконі

Інгредієнти:

  • 2 філе птиці;
  • 2 шт. кольорових солодких перців (жовтий і червоний);
  • 200 г вершкового сиру;
  • 2 ст. л. нарубаної петрушки;
  • 1 ст. л. нарубаного кропу;
  • 8 скибочок сирокопченого бекону;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Зняте з кісток філе нарізати на тонкі пластинки. Кожну посолити, поперчити і відбити.
  • Намазати м’ясо вершковим сиром, посипати сумішшю рубаної зелені і маленькими шматочками болгарських перців.
  • Згорнути заготовки рулетиками і кожен покрити скибочкою бекону.
  • Викласти рулети у форму, змащену будь-яким жиром. Вони повинні розташовуватися в ємності щільно один до одного.
  • Запікати курячі рулетики з філе в беконі близько півгодини при середній температурі.

Рулетики, запечені у фользі

Інгредієнти:

  • 800 г філе курки;
  • 4 – 6 часникових зубчиків;
  • сіль і суміш спецій (чебрець, орегано, базилік).

Приготування:

  • Підготовлене філе нарізати пластинками (близько 1 см) товщиною.
  • Злегка відбити м’ясо під харчовою плівкою.
  • Викласти всі шматочки на відрізок фольги (промаслений) внапуск. Присипати кубиками часнику з сіллю і сумішшю спецій.
  • Сформувати щільний рулет, використовуючи фольгу. Щільно закріпити її, щоб м’ясний сік не витікав в процесі запікання.
  • Готувати страву 40 – 45 хвилин при 210°С.
  • За таким же рецептом можна приготувати невеликі порційні рулетики з курячої грудки, використовуючи цілі м’ясні пласти.

Як приготувати зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 3 курячі грудки;
  • 250 р свіжого шпинату;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 яйце;
  • по ½ скл. сметани і оливкової майонезу;
  • 2/3 ст. несолодкого грецького йогурту;
  • сіль і спеції;
  • 100 г вже натертого сиру;
  • пшеничне борошно для панірування;
  • вершкове масло;
  • свіжий часник за смаком.

Приготування:

 

  • Курятину нарізати тонкими пластами і кожен відбити через пакет. Присолити і присипати спеціями.
  • Шпинат дрібно порубати, відправити в окріп на пару хвилин, після чого віджати від зайвої рідини.
  • Цибулю нарізати, обсмажити з часником до рум’яності і змішати зі шпинатом.
  • На кожну м’ясну заготівлю викласти начинку з третього кроку. Зверху присипати її подрібненим сиром. Звернути рулети і закріпити їх зубочисткою.
  • Змочити заготовки в яйці і обваляти в просіяної борошні.
  • Спочатку обсмажити рулети з курячої грудки з начинкою до рум’яності на вершковому маслі, а потім відправити їх запікатися в духовку. М’ясо в жароміцної формі при цьому потрібно залити сумішшю з сметани, майонезу, йогурту і часнику. Запікати чверть години.
Спробуйте також:  Рікотта - що це за сир, для чого використовують і з чим його їдять - 6 рецептів

Дієтичний курячий рулет з грудки

Інгредієнти:

  • 550 г курячого філе;
  • листя петрушки і свіжий часник;
  • сіль і суміш перців;
  • 2 помідора.

Приготування:

  • Велике філе розрізати «книжкою» і розгорнути. Посолити, присипати сумішшю перців і відбити.
  • Зверху розподілити рубану петрушку, подрібнений часник і кубики помідорів.
  • Згорнути м’ясо рулетом, перев’язати ниткою і покрити фольгою.
  • Відправити заготовку в пароварку на 1 годину.
  • Рулет охолодити, порізати великими шматочками і подати до обіду з овочевим салатом.

З картоплею, сиром і петрушкою

Інгредієнти:

  • 2 шт. філе;
  • 450 р картоплі;
  • 1 яйце;
  • 250 г твердого сиру;
  • свіжа зелень;
  • класичний майонез;
  • сіль і спеції;
  • свіжий часник;
  • 1 цибулина;
  • 1,5 ст. жирної сметани.

Приготування:

  • Картоплю порізати великими шматочками і обсмажити до рум’яної скоринки на сковорідці з розігрітим маслом. Окремо до золотавості пасерувати цибулю.
  • Філе розрізати «книжками», не до кінця. Розгорнути, посипати сіллю і злегка відбити.
  • Змішати невелику кількість майонезу зі спеціями і намазати їм м’ясні заготовки. Залишити в такому вигляді на півгодини.
  • Сир крупно потерти, змішати з жовтком і сіллю, додати трохи розім’ятої свіжого часнику.
  • Розкласти начинку з м’ясним основ, загорнути їх рулетами і закріпити нитками.
  • Обсмажити до рум’яності і напівготовності, викласти у форму для запікання.
  • До рулетів відправити обсмажену картоплю.
  • Сметану змішати з размятым часником, залишеному цибулею і рубаною зеленню. Посолити.
  • Полити соусом картоплю і рулети, зверху засипати тертим сиром.
  • Випікати частування до готовності при 190°С.

Закуска з сиром і ананасами

Інгредієнти:

  • 700 г курячої грудинки;
  • 150 г консервованих ананасів;
  • 100 р «Російського» сиру;
  • 1 ст. л. столової гірчиці;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Кожну грудку промити і розрізати навпіл уздовж волокон. Відбити спеціальним молоточком, попередньо накривши харчовою плівкою.
  • Змастити кожну м’ясну заготівлю столовою гірчицею і посолити.
  • Розкласти на основи тертий сир і шматочки консервованих фруктів.
  • Згорнути відбивні рулетами, обв’язати їх ниткою і укласти у форму для запікання.
  • Готувати частування 35 хвилин при 180 – 185°С.

Курячі рулети з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • ½ Кг курячого філе;
  • 250 р крабових паличок;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. сухарів для панірування;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Нарізати філе тонкими шматочками, злегка відбити їх і присипати сіллю.
  • Плавлений сир підморозити і крупно потерти. Яйця збити з сіллю.
  • Панірувальні сухарі висипати на окрему тарілку.
  • Крабові палички порізати великими брусочками.
  • Кожну м’ясну пластинку посипати плавленим сиром. Зверху викласти кілька шматочків крабових паличок.
  • Загорнути м’ясо з начинкою рулетом.
  • Кожну заготовку спочатку обваляти в борошні, потім у збитою яєчною суміші і, нарешті, у сухарях.
  • Обсмажити на сковорідці до готовності і рум’яності.

З начинкою з чорносливу

Інгредієнти:

  • 2 грудки курки;
  • 70 г копченого чорносливу;
  • 1 ст. л. класичного майонезу;
  • суміш сухих пряних трав;
  • рослинна олія;
  • сіль.
Спробуйте також:  Страви з качки - 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування:

  • Ретельно грудки промити, видалити всі плівки.
  • Кожну розкласти на столі і гарненько відбити. Натерти сіллю і сумішшю сухих пряних трав.
  • Чорнослив промити і замочити в теплій воді на чверть години. Потім розрізати на половинки.
  • Грудки промазати майонезом і покласти на них шматочки сухофруктів.
  • Загорнути акуратні щільні рулети. При необхідності скріпити їх нитками або зубочистками.
  • Обсмажити курячі рулетики на великій кількості розігрітої олії до рум’яності і готовності.

Варіант приготування з овочами

Інгредієнти:

  • 1 кіло грудки курки;
  • 1 морквина;
  • 1 жовтий болгарський перець;
  • 1 ст. л. подрібненої зелені;
  • 1 головка цибулі;
  • ½ Ч. л. сухих французьких приправ;
  • рослинна олія;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Всі овочі вимити, очистити і дуже дрібно порізати. Моркву можна просто потерти на тертці.
  • Відправити овочі в сковорідку з олією і обсмажити до м’якості.
  • Додати в начинку зелень, сіль і перець.
  • Кожну грудку розрізати навпіл, відбити, натерти спеціями і посолити.
  • На шматочки м’яса викласти овочеву начинку і загорнути їх щільними рулетами.
  • Викласти заготовки на деко швом вниз, накрити фольгою і відправити в гарячу духовку на 20 хвилин. Потім запікати ще 10 хвилин без фольги.

Курячий рулет з філе «Кордон Блю»

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • 100 – 150 г тертого «Російського» сиру;
  • 150 г курячої шинки;
  • 1 яйце;
  • 100 г сухарній крихти;
  • рослинна олія;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Курячу грудку розрізати на 3 частини. Кожен шматочок відбити, посолити і поперчити.
  • Сир нарізати тонкими скибочками і викласти на філе.
  • Зверху розкласти шматочки шинки.
  • Кожен пласт з начинкою, згорнути рулетом і заколоти зубочистками.
  • Спочатку вмочити заготовки у збите яйце, потім обваляти в сухарній крихті.
  • Викласти рулети в жароміцну форму.
  • Запікати частування півгодини при середній температурі. Потім додатково обсмажити рулетики на розігрітій олії до рум’яності.

Незвичайний рецепт в тесті

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • 1 лист готового листкового тіста;
  • спеції для курки;
  • сіль і перець;
  • яйце;
  • світлий кунжут для обсипання.

Приготування:

  • Філе вимити і злегка просушити. Розрізати не до кінця на дві частини, розгорнути за принципом книжки і відбити.
  • Поперчити шматочок, посолити і натерти спеціями.
  • Розморозити і тонко розкачати листкове тісто. Зверху викласти підготовлене філе.
  • Туго згорнути продукти в рулет і защипнути краю, щоб не витікав м’ясний сік.
  • Змастити поверхню майбутньої випічки жовтком і присипати кунжутом.
  • Викласти рулет на деко, застелене пергаментом, і запекти в духовці півгодини при середній температурі.

Приготувавши курячу грудку у вигляді рулету з начинкою, вдасться зробити цю суховатую частину птиці більш соковитою і м’якою. З наповненням рулетиків можна експериментувати, використовуючи різні овочі, сири та інші молочні продукти, соуси і багато іншого. Це відмінний варіант гарячого страви хоч для святкового столу, хоч для щоденного меню.

Загрузка...