Рулет з фаршу – 7 рецептів приготування з начинкою в духовці

Якщо ви задумалися, що зробити з м’яса і подати до столу, приготуйте рулет з фаршу. Він виходить дуже ситним, смачним і ніжним.

М’ясний рулет з фаршу з яйцем в духовці

Поєднання варених яєць і м’яса дасть неповторний смак. Після такого обіду організм надовго залишиться ситим.

Вам знадобиться:

  • цибуля – 1 шт.;
  • яловичий фарш – 0,5 кг;
  • яйце – 5 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • морква – 1 шт.;
  • щіпка перцю;
  • свіжа петрушка – 1 пучок.

Спосіб приготування смачного рулету:

  • З шматка м’яса з допомогою м’ясорубки робимо фарш, або купуємо його готовим в магазині.
  • Для м’якості в м’ясну масу висипаємо тертий сиру картоплю.
  • Очищену моркву також подрібнюємо на тертці. Промиту петрушку рубаємо ножем.
  • З’єднуємо оброблені овочі і фарш розбиваємо одне сире яйце.
  • Решта яйця ставимо на газову плиту і варимо.
  • Насипаємо до м’яса сіль з перцем, вимішуємо фарш руками, можна трошки його відбити, щоб рулет всередині був м’яким.
  • Беремо шматок фольги для запікання площею 20 на 15 сантиметрів. Вистилаємо його на деко.
  • Капаємо трохи олії і викладаємо зверху фарш, надаємо йому форму прямокутника.
  • Яйця як раз зварилися – очищаємо їх від шкірки.
  • Викладаємо в цілісному вигляді на фарш. Піднімаючи фольгу, загортаємо наш рулет.
  • Робіть це акуратно, стежте, щоб шар фаршу не потріскався. Стуляємо над рулетом краї фольги.
  • Прогріваємо духовку до 160 градусів. Температуру потім збільшимо.
  • Ставимо деко з рулетом запікатися на 35 хвилин. Через 15 хвилин перевірте і підніміть температуру до 200 градусів.
  • Запікаємо 35 хвилин.
  • За 10 хвилин до закінчення готування, розгорніть фольгу.
  • Остуджуємо м’ясне ласощі і прикрашаємо гілочками свіжої петрушки. Залишилося нарізати рулет кружечками і подавати до столу.

З начинкою з капусти і овочів

Склад рецепта:

  • одна маленька цибулина;
  • манна крупа – 50 гр;
  • трохи сушеного базиліка;
  • фарш яловичий – 0,5 кг;
  • сіль і перець за смаком;
  • сметана – 100 гр;
  • половина невеликого качана капусти;
  • три стеблинки зеленого лука;
  • одна морквина;
  • бульйон для гасіння;
  • пучок петрушки.

Як приготувати м’ясний рулет з фаршу:

  • У склянку з манкою наливаємо трохи гарячої води і перемішуємо, стежачи, щоб не з’являлися грудочки.
  • Почищену цибулину дрібно рубаємо ножем.
  • В м’ясну масу насипаємо сіль, базилік перець, додаємо манку і замішуємо фарш руками.
  • Відбиваємо його в тарілці протягом 5 хвилин. Це потрібно зробити, щоб майбутній рулет не порвався при запіканні.
  • Прибираємо грудочку фаршу в фользі в холодильник на 10 хвилин.
  • Тепер готуємо начинку. Капустяне листя і цибульні стрілки дрібно шаткуємо.
  • Почищену моркву ріжемо тонкими пластинками.
  • З додаванням масла всі овочі обсмажуємо до м’якості.
  • Наливаємо трохи бульйону, додаємо перець з сіллю і тушкуємо начинку 10 хвилин.
  • Розташувати на стільниці харчову плівку у два шари.
  • Розподіляємо по ній фарш.
  • Викладаємо начинку на всю поверхню фаршу. Виливаємо на овочі сметану.
  • Загортаємо рулет. Його край щільно стуляємо і защипуємо.
  • Одержаний рулет можна присипати зверху паніровкою.
  • Закриваємо його в духовці 40 хвилин. Температура – 190 градусів.
Дивіться також:  Яловичина по-французьки в духовці – 5 рецептів приготування

Рулет із курячого фаршу

Дуже легкий, приємний на смак і далеко не такий жирний, як з свинячого або яловичого фаршу. Обов’язково спробуйте приготувати це дієтичне блюдо!

Що необхідно взяти для рецепта:

  • дві часточки часнику;
  • сіль за смаком;
  • яйце – 1 шт.;
  • мелений перець за смаком;
  • куряче м’ясо – 500 гр;
  • сир – 100 гр;
  • одна цибулина;
  • олія соняшникова 20 мл;
  • панірувальні сухарі – 45 гр;
  • один маринований болгарський перець.

Готуємо покроково:

  • Всі овочі відокремлюємо від шкірки і лушпиння.
  • Цибулю нарізаємо на скибочки.
  • Через м’ясорубку проводимо шматочки курячого м’яса разом з цибулею і зубчиками часнику.
  • У миску з фаршем виливаємо яйце, додаємо спеції, 20 г панірувальних сухарів і перемішуємо руками.
  • Беремо маринований болгарський перець і ріжемо його соломкою.
  • Рубаємо на скибочки молочний сир.
  • Прогріваємо духовку до температури 200 градусів.
  • На деку розстилаємо фольгу для запікання, ллємо на неї трохи рослинного масла.
  • Рівномірно розкладаємо по фользі фарш.
  • Заповнюємо м’ясну масу шматочками сиру і перцю.
  • Звертаємо рулетик, гарненько скріплюючи краю і відправляємо в розігріту духовку.
  • Готуємо страву 40 хвилин, розкриваємо фольгу і запікаємо рулет у відкритому вигляді ще 7 хвилин.

З грибами і сиром

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;
  • фарш свинячий – 0,5 кг;
  • сир молочний – 100 гр;
  • білий хліб – 150 гр;
  • печериці – 0,3 кг;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • цибулина – 2 шт.

Покрокове приготування:

  • У готовий свинячий фарш виливаємо два курячих яйця.
  • Подрібнюємо в м’ясорубці порізаний на часточки цибулю і відправляємо його в м’ясну масу.
  • Туди ж додаємо хліб без скоринки, змочений в молоці, сіль і перець.
  • Підсмажити на сковороді порізані гриби.
  • Як тільки начинка охолоне, перекладаємо фарш на фольгу, розстелену на столі.
  • Надаємо м’ясної масі форму прямокутника.
  • Кришимо на фарш тертий сир, викладаємо гриби.
  • За допомогою фольги закручуємо рулет, викладаємо його швом вниз на деко.
  • Страва запікається 30 хвилин. Температура духовки – 200 градусів.
Дивіться також:  Омлет: класичний рецепт – 7 способів приготування

Варіант приготування з листкового тіста

Компоненти рецепту:

  • гірчиця – 8 гр;
  • фарш свинячий – 0,7 кг;
  • одна цибулина;
  • тісто листкове – 0,45 кг;
  • щіпка перцю;
  • шматочок вершкового масла – 50 гр;
  • сіль за смаком;
  • чотири яйця;
  • часточка часнику;
  • петрушка.

Як приготувати рулет з листкового тіста:

  • Овочі і зелень промити, почистити.
  • Часниковий зубчик, цибулю і петрушку дрібно порубати ножем. Тушити їх на сковороді в олії до м’якості.
  • Окремо розбити одне яйце в чашку і збити.
  • Готовий свинячий фарш розморозити і покласти в миску. Вилити в нього збите яйце, викласти обсмажені овочі, додати гірчицю і сипучі інгредієнти.
  • Листкове тісто можна зробити самим або купити в готовому вигляді.
  • Розкачуємо його у вигляді прямокутника. Три яйця варимо до повної готовності.
  • На середину тесту викладаємо половину всієї кількості фаршу, розкачуємо.
  • Почищені яйця порізати на дві половинки і викласти на фарш.
  • Часточки яєць закриваємо залишилися в мисці фаршем.
  • Закрутити тісто з фаршем в рулет. Збити ще одне яйце і змастити ним поверхню зовнішньої сторони тесту.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випікаємо м’ясна страва 40 хвилин. Воно має покритися красивою золотою скоринкою.

В сирно-картопляної оболонці

Список продуктів:

  • сіль за смаком;
  • сир молочний – 150 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 20 мл;
  • фарш м’ясний – 0,5 кг;
  • манка – 50 гр;
  • подрібнений коріандр – 5 гр;
  • яйце – 2 шт;
  • крохмаль картопляний – 24 гр;
  • часточка часнику;
  • панірувальні сухарі – 40 г;
  • картопля – 250 гр;
  • свіжа подрібнена петрушка – 35 гр.

Як зробити картопляний рулет:

  • Почищену картоплю зварити у воді, додавши сіль, і перетворити в пюре.
  • Покришити в нього рубану петрушку, вилити одне яйце, насипати крохмаль і 50 грамів протертого сиру.
  • Масу ретельно перемішайте і розподіліть по харчовій плівці. Пюре повинне розташовуватися у формі прямокутника.
  • Дрібно поріжте цибулю з часником. Овочі пасеруйте на сковороді в олії 3 хвилини.
  • Піджарку додайте в м’ясний фарш. Слідом насипте коріандр, манну крупу, панірувальні сухарі, сіль, розбийте яйце. Все перемішати.
  • Отриману суміш викладіть на пюре з картоплі, акуратно розрівняйте.
  • Шари загорніть в харчову плівку, зробивши ковбаску. Пакет загорніть в спеціальну фольгу.
  • Варіть рулет в каструлі з водою годину на маленькому вогні.
  • Після цього остудіть блюдо, посипте тертим сиром і відправте в 200 градусну духовку на 15 хвилин.
  • Залишилося нарізати чудово пахне страва на шматочки, прикрасити маленькими помідорами і зеленню.
Дивіться також:  Овочевий торт – 7 рецептів приготування

Апетитний рулет з фаршу в беконі

Нам знадобиться:

  • фарш яловичий – 1 кг;
  • зубчики часнику – 2 шт.;
  • білий хліб – 200 гр;
  • цибуля – 2 шт.;
  • панірувальні сухарі – 20 г;
  • копчений бекон – 200 гр;
  • яйце – 5 шт.;
  • молоко – 0,2 л;
  • приправи, сіль і перець за смаком;
  • гірчиця – 10 гр.

Покрокова інструкція:

  • Шматочки хліба замочуємо в молоці, через 5 хвилин віджимаємо і кладемо у фарш.
  • Туди ж кришимо подрібнені цибулю і часник, розбиваємо два яйця, додаємо гірчицю і сипучі продукти. Масу фаршу гарненько перемішуємо.
  • Окремо в каструлі варимо три яйця.
  • Деко обробити олією. Викласти на нього половину всього фаршу.
  • Зверху поставити половинки трьох почищених яєць.
  • Накриваємо їх другою половиною м’ясного фаршу.
  • Скрутити рулетик, зверху посипати паніровку, обернути беконом.
  • Готувати в духовій шафі 60 хвилин. Тільки уявіть собі аромат, що витає по кухні і чудовий смак рулету в беконі.