Рулет з лаваша з червоною рибою — 8 рецептів

На святковому столі ніколи не залишиться без уваги рулет з лаваша з червоною рибою. Ця закуска готується дуже швидко, не вимагає термічної обробки, а виходить такою смачною, ситною, ефектною і вишуканою, що розлітається миттєво.

Рулет з лаваша з червоною рибою — класичний рецепт

Цю закуску можна приготувати без будь-яких кулінарних навичок: потрібно лише корж промазати і загорнути в неї начинку.

Необхідні компоненти:

  • 1 вірменський лаваш;
  • 250 г слабосоленої сьомги;
  • майонезний соус.

Порядок оформлення.

  • Сьомгу нарізати не дуже товстими скибочками.
  • Корж розстеляють на робочій поверхні і густо змащують майонезом, діючи обережно, щоб основа не порвалася. Для цієї мети зручно використовувати силіконову лопатку. Особливу увагу потрібно приділити краях, щоб рулет добре склеился і просочився.
  • По всій поверхні коржа розкладають скибочки сьомги.
  • Скручують щільний рулет, загортаючи його в харчову плівку, і поміщають на середню полицю холодильника на одну годину для просочення. Крім того, цей прийом дозволяє готового блюда краще тримати форму.
  • Охолоджений рулет акуратно виймають з плівки, нарізають гострим ножем на кружечки шириною 2 см і викладають на сервірувальне блюдо.

Порада: майонез можна замінити среднежирной сметаною: блюдо вийде менш калорійним.

Як приготувати закуску з плавленим сиром?

Замість майонезного соусу в цьому рецепті використовуємо ніжний крем з риби і сирка.

Потрібно:

  • 1 квадратний лаваш;
  • 300 г малосоленой кети;
  • плавлений сирок «Дружба».

Кроки приготування.

  • Філе риби нарізають довільними шматками.
  • Кету і сирок кладуть в блендер і подрібнюють на високій швидкості до однорідності.
  • Розгорнутий лист лаваша змащують вийшла рибно-сирною масою, залишаючи краю сухими, щоб начинка не витекла з готового рулету.
  • Лаваш згортають, утягивая його не дуже щільно, і обгортають харчовою плівкою.
  • Перед подачею рулет з червоною рибою і плавленим сиром тримають в холодильнику півгодини, а потім розрізають на порції.
Дивіться також:  Біфштекс з яловичини — 7 рецептів приготування

Рулетики з лаваша з червоною рибою і яйцем

Ці апетитні рулетики займуть чільне місце на святковому столі.

Склад:

  • 1 лист вірменського лаваша;
  • 150 г солоного лосося;
  • 3 варених яйця;
  • 150 г голландського сиру;
  • 150 г легкого майонезу;
  • 15 г свіжої петрушки.

Етапи готування.

  • Вірменську корж розгортають і щедро змащують майонезом.
  • Яйця дрібно натирають і рівномірно розкладають на лаваші.
  • Викладають дрібно нарізане філе лосося.
  • Зверху сир натирають і насипають рубану петрушку.
  • Корж щільно скручують рулетом, поміщають в пакувальну плівку і кладуть у холодне місце на 1,5 години.
  • Страву подають, розрізавши на невеликі рулетики.

Порада: куплений заздалегідь лаваш можна загорнути в 2 шари рушники, щоб не дати йому засохнути.

Покроковий рецепт з вершковим сиром

Вдале поєднання ніжного вершкового сиру і апетитною червоної рибки нікого не залишить байдужим. Це блюдо одним з перших розходиться на святковому столі.

Список продуктів:

  • 300 г малосоленой сьомги;
  • 2 тонкі вірменські коржі;
  • 250 г сиру Філадельфія;
  • 10 г зелені кропу.

Послідовність дій.

  • Рибу нарізають пластинками тонший.
  • Кріп миють, підсушують на рушник і дрібно рубають ножем.
  • На стіл стелять пакувальну плівку, на неї кладуть аркуш лаваша.
  • Лаваш ретельно промазують сиром Філадельфія.
  • Далі розкладають рибу і нарізаний кріп.
  • За допомогою харчової плівки згортають рулет.
  • Щоб закуска добре просочилася, її відправляють в холодильник на 2 години.
  • Рулет з червоною рибою і вершковим сиром перед подаванням нарізують на порційні шматки.

З червоною рибою і огірком

Рулет з горбушею і свіжим огірочком не потребує додаткового оформлення: закуска завжди виглядає яскраво і святково.

Знадобиться:

  • 200 г горбуші у власному соку;
  • 1 листової лаваш;
  • 1 середній огірок;
  • 100 г плавленого сиру.

Процес готування.

  • Дрібно натирають плавлений сирок і розмазують його по поверхні лаваша.
  • Горбушу виймають з банки рідину зливають, а рибу розминають виделкою. Важливо, щоб вона залишилася сухою, інакше лаваш може розмокнути.
  • Огірок миють, очищають від шкірки і ріжуть брусочками.
  • На змащений лаваш викладають рибу і шматочки огірка.
  • Лаваш загортають і прибирають в холодильник для просочення на кілька годин. Подають у вигляді порційних рулетиків.
Дивіться також:  Фаршировані крабові палички — 7 рецептів

Варіант приготування з сирним сиром

Рулет з форелі з додаванням сирного сиру виходить дуже легким і ніжним. Якщо використовується сирний сир з кропом, додатково зелень можна не додавати.

Список інгредієнтів:

  • 1 аркуш тонкого, але щільного лаваша;
  • 150 г слабосоленої форелі;
  • 150 г кисломолочного сиру без добавок;
  • 15 г свіжого кропу.

Покроковий рецепт.

  • За допомогою ложки лаваш змащують сирним сиром.
  • Форель нарізати акуратними пластинами і викладають поверх сиру, поступово скручуючи лаваші в рулет.
  • Процес повторюють, поки не закінчиться риба.
  • Готовий рулет з сиром і зеленню, упакувавши в плівку, відправляють в прохолодне місце на 40 хвилин, а перед подачею акуратно розрізають на однакові шматочки.

Закуска з лаваша, червоної риби і зелені

Цей рецепт можна доповнювати будь-якими інгредієнтами за власним бажанням.

Склад:

  • 1 лаваш;
  • 120 солоної форелі;
  • 150 г майонезу;
  • 15 г кропу;
  • 15 г зелені петрушки;
  • 3 салатних листочка.

Етапи готування.

  • Розгорнутий лаваш добре промащують майонезом.
  • Всю зелень дрібно рубають і насипають поверх майонезу.
  • Зверху викладають нарізане шматочками рибне філе.
  • Корж скручують трубочкою, загортають у плівку і поміщають в холодильник.
  • Через 3 години готовий рулет нарізають у вигляді ролів.

З в’яленими помідорами і руколою

Замість рукколи в цьому рецепті можна використовувати іншу зелень та салатні листя.

Необхідні компоненти:

  • 1 вірменський лаваш;
  • 60 г руколи;
  • 60 г слабосоленої форелі;
  • 10 в’ялених помідорів;
  • 50 г голландського сиру.

Покроковий рецепт.

  • В’ялені помідори готують так: ділять на 4 частини, видаляють насіння, посипають морською сіллю, прованськими травами і поливають рослинним маслом. Далі томати поміщають в духовку, включену на мінімальну температуру, в’ялять протягом 4 годин.
  • Рибу нарізають кубиками.
  • Сир крупно натирають.
  • На край розгорнутого лаваша кладуть листя руколи. Їх попередньо можна порвати руками, а можна залишити цілими.
  • По всій поверхні розкладають в’ялені помідори, сьомгу і натертий сир.
  • Лаваш обережно скручують в рулет, потім нарізають на однакові шматочки.
Дивіться також:  Бутерброди з авокадо – 6 рецептів приготування

Яку червону рибу краще вибрати для закуски?

З усіх видів червоної риби для начинки в коржику найкраще підходить сьомга, горбуша або кета. При виборі основного продукту потрібно покладатися на свій смак: закуски з форелі і лосося виходять не менш смачними. Якщо ви не любите слабосолену рибу, можна додавати копчений або консервований (без добавок) компонент.

Незалежно від того який вид риби буде використаний в закусці, важливо вибирати продукт без кісток. Перед нарізкою рибу краще заморозити: так її буде легше нарізати для начинки. Перш ніж розкладати філе з лавашу, його можна потримати в лимонному соку 15 хвилин.