Рулет з лаваша з консервованою рибою – 7 простих і смачних рецептів

Якщо хтось вважає, що популярний спосіб оформлення холодної закуски в тонких пластинах з прісного тіста — нещодавно винайдений ноу-хау, він дуже помиляється. Цієї кулінарної традиції налічується вже кілька століть! А ось рулет з лаваша з консервованою рибою — страва досить новий і надзвичайно популярний. Створюється така їжа неймовірно просто, а виглядає привабливо і дуже апетитно!

Готуємо з консервованою рибою, сиром і яйцем

Фарширований лаваш — універсальне блюдо, здатний урізноманітнити наш раціон корисною і поживною їжею.

Склад інгредієнтів:

  • яйця — 5 шт.;
  • тонкі лаваші — 4 шт.;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • сир («Сулугуні», «Моцарелла», або адигейський) — 200 г;
  • шпроти в олії — 1 банка;
  • якісний (бажано домашній) майонез — 200 г;

Спосіб приготування:

  • Охолоджуємо відварені круто яйця, звільняємо їх від шкаралупи, подрібнюємо на найменших клітинках терки. У такій же формі обробляємо сир.
  • Шпроти зазвичай радять розім’яти виделкою, але подібну рибну «кашку» буде складно розподіляти тонкого лавашу. Підемо іншим шляхом! Акуратно розрізаємо кожну рибку уздовж по хребту.
  • Часник пропускаємо через прес, з’єднайте з майонезом, добре перемішуємо.
  • Якщо в нашому розпорядженні виявилися великі квадратні лаваші, поділяємо листи. Одну частину змащуємо ½ кількості часникового соусу, потім рівномірно розсипаємо ½ сирної стружки.
  • Накриваємо шар другою половиною пласта, наносимо на нього невикористану майонезну суміш, потім розкидаємо залишився сир.
  • Тепер викладаємо шматочки риб, займаючи ними всю ширину аркуша. Звертаємо лаваш в дуже щільний рулет, щоб його було зручно нарізати, зберігаючи при цьому розміщену начинку. Пакуємо виріб у фольгу або плівку, відправляємо на півгодини в холодильник.

Перед подачею ріжемо «шпротну ковбаску» трохи навскіс. Утворимо порції шириною до 2 см, викладаємо на блюдо і ошатно сервіруємо.

З плавленим сиром

Холодні салати готуються в якості легкого перекусу, що передує «солідної» трапези. Отримуємо смачний, поживний і дуже ніжний рулет з рибою і плавленим сиром.

Список продуктів:

  • сардини, консервовані в олії — 1 банка;
  • яйця — 3 шт.;
  • лаваш вірменський;
  • сир плавлений — 150 г;
  • сметана домашня — 50 г;
  • масло оливи — 50 г;
  • спеції і прянощі.

Для приготування якісного рулету купуємо лаваш не товстий і пишний, а тонкий і ніжний з апетитним ароматом при відсутності запаху сирого тіста.

Дивіться також:  Ікра з буряка – 7 смачних рецептів на зиму, пальчики оближеш!

Порядок приготування:

  • Для тих, що не дуже любить майонез, робимо іншу смачну просочення. З’єднуємо в піалі масло оливи і густу сметану. Пропорції можна змінювати за бажанням. Додаємо улюблені спеції і приправи, ретельно змішуємо компоненти соусу.
  • Очищаємо відварені яйця, крупно натираємо. Плавлений сир відправляємо хвилин на 40 в морозилку, після чого легко обробляємо на середніх клітинках терки.
  • Дістаємо сардини з масляного складу, не занадто ретельно розминаємо виделкою.
  • Розгортаємо лаваш на столі. Великий аркуш ріжемо на прямокутники, які змащуємо приготованим соусом. Подумки ділимо пласт на три частини. На одній маємо яєчний складу. Поруч викладаємо рибну масу, вільне місце заповнюємо стружкою сиру. Посипаємо компоненти страви нарубаною зеленню.
  • Краю тонкої коржі не займаємо продуктами. Закінчивши оформлення начинки, підверніть порожні боки аркуша. Скручуємо рулет як можна щільніше, закутуємо виріб в шар плівки і залишаємо на кілька годин у холодильнику для остаточного просочування соусом.

Любителям яскравих ноток радимо додати в рецептуру страви натерте яблуко. Фруктовий акцент дивно змінить смак приготовленої їжі.

З рибною начинкою і огірком

Перелік компонентів:

  • майонез — до 50 м;
  • яйця — 3 шт.;
  • консерви рибні (тунець, горбуша, форель) — 1 банка;
  • огірки свіжі (не дуже великі) — 2 шт.;
  • кріп.

Етапи приготування:

  • Спосіб оформлення закуски мало чим відрізняється від попередніх методик, але має перевагу: рибний компонент можна змінювати, отримуючи нові цікаві варіації.
  • Розгортаємо прісний аркуш, при бажанні поділяємо його на частини. Обробляємо лаваш майонезом.
  • Розминаємо виделкою відокремлену від рідини рибу. Якщо є великі кісточки і хребти, їх краще видалити. Отриману масу маємо на коржику тонким шаром.
  • Очищаємо відварені й охолоджені яйця, крупно натираємо, висипаємо на рибну частину начинки.
  • Свіжі огірки шаткуємо тонкою соломкою, викладаємо наступним шаром. Завершуємо формування страви нарубаним кропом або іншою улюбленою зеленню.
  • Загортаємо лист лаваша досить щільним рулетом і відправляємо на час в холодильник, обернувши страва металевої папером.

Поділяємо закуску на порції, подаємо до столу.

Тришаровий рулет з лаваша з консервованою рибою

Експерименти зі способами розміщення начинки в листах прісного тесту дають дуже цікаві результати. Особливо апетитно виглядає багатошаровий виріб з використанням перероблених дарів моря.

Дивіться також:  Що приготувати з фаршу? 18 рецептів з фаршу котлети, їжачки, макарони

Необхідні продукти:

  • яйця — 3 шт.;
  • сир — 100 г;
  • консерви рибні — 1 банка;
  • лаваші — 3 аркуша;
  • свіжий майонез — до 50 м;
  • гілочки зелені.

Техніка приготування:

  • Розкриваємо лист вірменської коржі. При необхідності розрізаємо його на прямокутники. Обробляємо поверхню виробу густою сметаною або майонезом, посипаємо сирної стружкою і частиною нарубаної петрушки. Звертаємо пласт з начинкою в щільний рулет.
  • Відварюємо яйця, охолоджуємо і очищаємо, шаткуємо дрібної крихтою. Висипаємо її на другий лаваш, також змащений білим соусом. Тепер маємо на краю коржі тільки що оформлений рулет, скачуємо його разом з новим шаром.
  • Наносимо майонез на третій прямокутник, посипаємо залишилася зеленню, зверху розподіляємо шматочки розчавленої до стану пюре консервованої риби (сік або масло попередньо зливаємо).
  • Водружаем на край пласта сполучені рулети, звертаємо звичним способом, відправляємо страву в холодильник годин на сім.

На всякий випадок робимо запас використаних компонентів: таке блюдо розходиться «вліт»!

З крабовими паличками

Улюблені закуски радянських часів з яскравою нарізкою з морепродуктів нині змінили інші «модні» страви. Однак крабові палички в рулеті з лаваша і сьогодні здатні стати фаворитами на святковому столі.

Набір компонентів:

  • листя салату — невеликий пучок;
  • майонез оливковий — 50 г;
  • бланшовані консерви рибні в олії — 1 банка;
  • яйця — 3 шт.;
  • зубок часнику;
  • крабові палички — 4 рулету;
  • великий аркуш вірменський коржі;
  • маленький свіжий огірок.

Щоб лаваш не розривався і залишався цілим, будучи нафарширований смачними продуктами, не захоплюємося великою кількістю майонезу.

Представлена закуска оформлена зовсім без використання білого соусу.

Приготування рулету з лаваша з начинкою з риби:

  • Звільняємо зубок часнику від лушпиння, рубаємо на пластини, розтираємо в ступці з дрібкою солі.
  • Подрібнюємо попередньо зварені і очищені яйця.
  • Ретельно промиваємо салатні листя, стряхиваем зайву вологу, промокаємо серветками, нарізаємо великими смужками.
  • Поділяємо огірок навпіл разом з шкіркою, потім розпускаємо самими тонкими довгими пластинами.
  • Виймаємо з банки частину риби, видаляємо кісточки, м’якоть добре розминаємо, додаємо трохи олії для зволоження складу.
  • Розгортаємо розрізані впоперек крабові палички.
  • Обробляємо лист лаваша майонезом, оформляємо рядами підготовлену начинку, не перемішуючи продукти. Першою смугою маємо шматочки салату, далі поміщаємо яєчний складу, за ним викладаємо рибу, потім крабовий компонент і, нарешті, огіркові пластини.
  • Підверніть всередину краї лаваша, скручуємо тонкий коржик як можна більш щільною трубочкою. Фіксуємо її у фользі або плівці і залишаємо на кілька годин у холодильник для просочення.
Дивіться також:  Маринад для баранини – 7 найбільш смачних рецептів

Поділяємо рулет на порції. У відкритому розрізі видно, що шматочки крабових паличок забезпечили оновленої закуски минулі лідерські позиції.

З помідорами та болгарським перцем

Комбінована начинка з консервованої риби і свіжих овочів робить смак рулету з лаваша особливо яскравим і виразним.

Склад продуктів:

  • яйця — 4 шт.;
  • сардини в олії — 2 банки;
  • зелені стручки перцю — 2 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • тонкі лаваші — 2 шт.;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Дрібно шаткуємо очищені яйця.
  • Промиваємо овочі, ретельно промокаємо паперовими серветками. Болгарські перці звільняємо від плодоніжок і насіння, рубаємо невеликими смужками. Томати шаткуємо кубиками.
  • Витягаємо сардини з олії, злегка розминаємо, з’єднуємо з нарубаними яйцями і овочами. Приправляємо компоненти спеціями і прянощами, ретельно перемішуємо складу.
  • Викладаємо на розгорнутий лаваш шар підготовлених продуктів. Скручуємо пласт з начинкою у формі своєрідної сигари, поміщаємо закусочний рулет в шар плівки, залишаємо в такому стані на 30 хвилин.

Поділяємо страву на порційні частини, прикрашаємо нарубаною зеленню. Подаємо апетитне частування до столу!

Рулет з консервованої горбушею

Представлене страва завжди буде виграшним варіантом на святковому або фуршетному столах. Створене страва виглядає вишукано і дуже багато, адже горбуша відноситься до «стану» благородних підводних мешканців.

Склад інгредієнтів:

  • яйця — 6 шт.;
  • сир «Пармезан» — 300 г;
  • лаваші — 3 шт.;
  • майонез;
  • перо цибулі — пучок;
  • горбуша консервована — 2 банки.

Приготування закуски:

  • Відварюємо круто яйця, очистити, дрібно рубаємо ножем.
  • Дістаємо рибу з рідкого складу, акуратно розминаємо до однорідної маси.
  • Промиваємо цибулю, стряхиваем вологу, шаткуємо невеликими частинами.
  • Розгортаємо лист лавашу, наносимо на нього сіточку майонезу, зверху розміщуємо рівний шар риби. Посипаємо його стружкою натертого «Пармезану», потім шматочками яєчного складу, подрібненою зеленню.
  • Акуратно загортаємо лаваш в щільний рулет, не допускаючи розривів тонкого листа.

Подаємо ситну їжу на сніданок, полуденний ланч, або сімейний вечерю.

Рибна начинка для рулету з лаваша може оформлятися у вигляді чудового асорті, складеного в самих несподіваних і оригінальних варіаціях. Така «гра» з улюбленими продуктами завжди коштує свічок!