Рулет зі скумбрії – 8 шалених рецептів

Рулет зі скумбрії – незвичайна і смачна закуска, яка напевно сподобається навіть тим, хто не дуже любить цю рибу.

Класичний простий рулет зі скумбрії зі спеціями

Гарний рецепт, не вимагає великої кількості інгредієнтів. Підійде для будь-якого випадку.

Необхідні продукти:

  • чотири штуки філе скумбрії;
  • перець чорний мелений, сіль, мускатний горіх – за смаком;
  • ложка солі.

Процес приготування:

  • Філе добре промиваємо, підсушуємо з допомогою паперових серветок і обсипаємо сумішшю приправ разом з подрібненим часником.
  • Тепер акуратно скачуємо все в тугий рулет, щільно загорнути у харчову плівку або пергаментом і прибираємо в холод приблизно на 5 годин, після чого ще на добу в морозилку.

З яйцем і морквою

Рулет зі скумбрії з яйцем і морквою виходить просто приголомшливий.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • близько 20 грам желатину;
  • філе скумбрії;
  • дві моркви;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Цей рулет зі скумбрії з желатином почнемо готувати з риби. Якщо у вас тушка, то її необхідно обробити, якщо філе, то промити, трохи підсушити.
  • Потім прямо на нього всипаємо вказану кількість желатину, додати сіль і інші приправи за своїм бажанням.
  • Яйця і моркву відварити до готовності, зазвичай йде близько 10 хвилин після початку кипіння води.
  • Готову моркву натираємо і укладаємо на одну половинку філе, зверху підуть яйця, розрізані на частини.
  • Прикриваємо всі другим шматком риби, обмотуємо харчовою плівкою, а потім ще й ниткою. Можна зробити кілька проколів зубочисткою.
  • Те, що вийшло, варимо 20 хвилин, даємо трохи охолонути і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Рулет зі скумбрії, запечена в духовці

За цим рецептом страва виходить не тільки з особливим смаком, але ще і красиво оформленим.

Дивіться також:  Пиріг з гарбузом і сиром – 7 смачних рецептів

Необхідні продукти:

  • кілька штук філе скумбрії;
  • цибулина і моркву;
  • 100 грам сиру;
  • 50 мілілітрів масла;
  • два зубчики часнику;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • На добре розігріту сковороду влийте масло і доведіть на ньому до рум’яного кольору попередньо нарізану цибулю. Потім додайте туди терту моркву і смажте до м’якості.
  • Після цього заберіть сковороду і всипте до овочів дрібно натертий сир, перемішайте, щоб він розплавився, додайте приправи за смаком.
  • Філе наріжте на смуги, на половини яких потрібно викласти трохи начинки, накрити другою частиною і заколоти зубочисткою, щоб не розвалювалася.
  • Так викладаємо всі рулети і доводимо до готовності в духовці на 170 градусах близько 30 хвилин.

З огірками та яйцями

Такий рулет деякий називають «застільний» — він так і проситься на святковий стіл.

Необхідні продукти:

  • три яйця;
  • два маринованих огірка;
  • пачка желатину;
  • приправи за бажанням;
  • чотири шматочки філе;
  • дві моркви.

Процес приготування:

  • Промите, висушене філе посипаємо обраними спеціями і желатином.
  • Моркву і яйця доводимо до готовності, очищаємо. Яйця ріжемо навпіл, а моркву натираємо, викладаємо її на рибу поверх спецій, потім шматочки яєць і огірок, подрібнений скибочками.
  • Все це закриваємо іншою частиною філе, туго обмотуємо плівкою, варимо близько 30 хвилин, а потім прибираємо на ніч в холодильник, бажано чим-небудь, придавивши блюдо.

Царський рулет з креветками

Одна риба добре, а дві – ще краще. Спробуйте поєднання двох морепродуктів в цьому блюді.

Необхідні продукти:

  • близько 70 грам креветок;
  • 100 грам сиру;
  • чотири філе скумбрії;
  • приправи на свій смак;
  • половинка солодкого перцю і стільки ж солоного огірка;
  • 10 маслин.

Процес приготування:

  • Промиваємо рибу, заправляємо спеціями і переходимо до підготовки начинки.
  • Змішуємо маслини з дрібно нарізаним перцем, подрібненим огірком і додаємо натертий сир.
  • Те, що вийшло, кладемо на шматки філе, а зверху – вже відварені креветки.
  • Згортаємо рулет, перев’язуємо нитками, загорнути у фольгу і готуємо годину в попередньо нагрітій до 200 градусів духовій шафі. Можна охолодити перед подачею або є відразу.
Дивіться також:  Як приготувати рибу – 15 смачних рецептів

Спосіб готування в морозилці

Рулет зі скумбрії в морозилці — дуже простий рецепт приготування, а задоволення – маса.

Необхідні продукти:

  • сіль і перець на свій смак;
  • два листочки лаврового листа;
  • два філе скумбрії.

Процес приготування:

  • Філе розрізаємо з одного боку вздовж, промиваємо, втираємо спеції і додаємо лавровий лист, порваний на шматочки.
  • Ретельно перев’язуємо ниткою, загортаємо в папір, прибираємо на добу в холодильник, а потім ще в морозилку. Через цей час риба готова до вживання.

З грибами

Відмінний рецепт, в якому добре поєднується риба і гриби.

Необхідні продукти:

  • 100 грам грибів;
  • спеції на свій смак;
  • 50 грам сиру;
  • цибулина;
  • одне філе скумбрії.

Процес приготування:

  • Цибулю і гриби подрібнюємо на невеликі шматочки будь-яким способом. Спочатку трохи обсмажуємо цибулю на сковороді, потім викладаємо до нього гриби і доводимо до рум’яності.
  • Промиваємо рибу, прибираємо все зайве, сушимо, покриваємо обраними спеціями, краще всього, якщо це буде сіль і чорний перець.
  • Зверху викладаємо шар начинки з грибів і цибулі.
  • Формуємо рулет, закріплюємо ниткою або зубочисткою і тримаємо близько 15 хвилин на 200 градусів у духовці.

З часниковим маслом

Блюдо виходить пікантне, з дуже цікавим смаком.

Необхідні продукти:

  • зелень за своїм бажанням;
  • два зубчики часнику;
  • 50 грам масла;
  • дві тушки скумбрії.

Процес приготування:

  • Тушки розрізаємо уздовж, прибираємо всі нутрощі, реберні кістки, відрізаємо голову і хвіст. Промиваємо і підсушуємо серветками.
  • Відібрану зелень дрібно нарізаємо, краще всього підійде зелений лук і кріп. Часник видавлюємо і перемішуємо все це з розм’якшеним маслом.
  • Розстилаємо харчову плівку, на неї кладемо шматки філе шкірою вниз і викладаємо на них приготовлену начинку з масла і часнику.
  • Верх покриваємо іншою частиною тушки, так щоб вийшла книжка. Обертаємо плівкою якомога щільніше і кладемо в холодильник на годину, а після цього прибираємо в морозилку і тримаємо там до подачі.
Дивіться також:  Котлети з яловичини – 6 рецептів приготування соковитих котлет