Рулет зі свинячої рульки – 5 рецептів приготування

Рулет зі свинячої рульки досить незвичайний на смак. Він набагато смачніше будь-яких ковбасних виробів і багатьох страв з м’яса. Таке приємно з’їсти в звичайні дні, не соромно пригостити гостей свята і не тільки.

Варений рулет зі свинячої рульки

Варений рулет зі свинячої рульки готується не за п’ять хвилин, але очікування і витрачені сили того варті.

Для приготування потрібно:

Рулька Вода Куряча грудка Цибуля Морква Селера Перець, лавровий лист, сіль
1 шт. 600 мл Половина 2 шт. 2 шт. 2 стебла За смаком
  • Спочатку необхідно приготувати бульйон. Для нього потрібно в каструлю покласти моркву, цибулю прямо з лушпинням, селера. Туди ж відправляється лавровий лист, перець горошком і сіль. Бульйон вариться близько півгодини на повільному вогні.
  • Тепер можна переходити до приготування самої рульки. Її необхідно промити під холодною проточною водою, а після очистити від шкіри (викидати шкірку і зовсім відрізати не потрібно). Після її потрібно розрізати вздовж, щоб позбутися від кістки. Тільки тепер м’ясо можна змастити сіллю, перцем. Після чого м’ясо відкладається в сторону на півгодини.
  • Залишилася морквина очищається, промивається і шинкуется на тонкі смуги.
  • Куряча грудка нарізається тонкими смужками.
  • М’ясо викласти на обробну дошку шкіркою вниз. Зверху викладається морква, другим шаром куряча грудка. Всі солиться і перчится, після чого рулет закривається і закріплюється кулінарним шпагатом або зубочистками, також можна використовувати нитки.
  • З бульйону виловлюються всі інгредієнти, а на їх місце йде рулька. Вариться вона не менше 3 годин під закритою кришкою на повільному вогні.
  • У процесі готування слід доливати воду і перевертати рулет.
  • Готовий рулет виймається на тарілку. Після охолодження знімаються нитки (шпагат або зубочистки).
Дивіться також:  Риба кутум як приготувати? 4 рецепта

Запікаємо у фользі

У фользі можна приготувати неймовірний м’ясний рулет з начинкою. Інгредієнти в ньому прості, але в поєднанні дають прекрасний смак.

Для нього потрібно:

Рулька Часник Сіль Паприка Перець
1 шт. 2 зубчики За смаком За смаком За смаком
  • Для початку необхідно промити, очистити і обсушити рульку (Легше купити вже чищенную).
  • Підрізаємо її вздовж, щоб відокремити від кістки і розкрити. За підсумком повинен вийти один цільний шматок.
  • Часник подрібнюється через чеснокодавку або дрібно шинкуется.
  • М’ясо добре закручується і обв’язується кулінарною ниткою, шпагатом або звичайною ниткою.
  • Викласти рулет на фольгу і гарненько замотується.
  • Після рулька свиняча відправляється на деко заздалегідь розігріту духовку. Готуватися буде не менше години. Все залежить від потужності печі і якості м’яса.
  • Далі потрібно зняти фольгу і пропекти рулет ще 15 хвилин без неї.
  • І тільки коли ласощі охолоне, можна буде зрізати нитки. А ще через час подати до столу.

З начинкою з яблук

Іноді неможливо уявити поєднання фруктів і м’ясних виробів. Проте часто такі страви виявляються смачніше звичайних. Підтвердження тому – рулька з яблуками.

Для її приготування знадобиться:

  • Спершу потрібно підготувати свинячу рульку. Її треба промити, очистити і розрізати уздовж. Це робиться для того, щоб дістати кістку і сухожилля, а також розкрити рульку.
  • М’ясо гарненько натирається сіллю і перцем. Для більш пікантного смаку можна натерти часником.
  • Поки настоюється рулька, необхідно видалити кісточки з яблук і порізати їх на тонкі часточки. Ці скибочки викладаються поверх м’яса.
  • Після рулька згортається в рулет і обв’язується спеціальними нитками або іншими підручними засобами.
  • Рулет відправляється варитися на повільний вогонь (близько чотирьох годин).
  • Після закінчення варіння перекладається на змащене соняшниковою олією деко і відправляється запікатися до стану готовності. За півгодини до готовності слід його дістати і змастити сметаною з часником.
Дивіться також:  Святкові страви – 19 рецептів смачних і красивих страв на святковий стіл

Рулет зі свинячої рульки, фаршировані куркою

Подібне блюдо більш поширене. У нього входять інгредієнти, які можна знайти де завгодно і за гарною ціною.

Для приготування потрібно:

Рулька Курячі стегенця Морква Перець, сіль і часник
1 шт. 2 шт. 1 шт. За смаком
  • Рульку перед приготуванням необхідно промити під проточною водою, очистити від зайвого і відокремити від кісток і сухожиль.
  • Після вона поміщається в каструлю і вариться до закипання. У воду можна кинути перець горошком і лавровий лист.
  • Після того, як зварилася рулька, в бульйон потрібно кинути стегенця. Варити їх слід близько півгодини.
  • Коли рулька і стегенця охолонуть, можна її викласти на стіл шкірою вниз. М’ясо змащується пресованим часником, сіллю і перцем.
  • Морква нарізати тонкими пластинами і викладається зверху.
  • М’ясо нарізати на невеликі шматки і викладається поверх моркви.
  • Після рулька згортається в рулет і закріплюється харчовими нитками.
  • В кінці потрібно лише пропекти його близько 1-2 годин в духовці.

М’ясний рулет з начинкою з грибів

Запечений у фользі рулет смачніше всього. Для любителів грибів і м’яса підійде наступний рецепт. Він не тільки простий у приготуванні, але дуже смачний.

Для його приготування знадобиться:

Рулька Цибуля Печериці Сир Перець і сіль
1 шт. 1 шт. 150 г 100 г За смаком
  • Спершу необхідно промити і очистити рульку. Після вона розрізається вздовж і відділяється від кістки.
  • М’ясо змащується невеликому кількістю солі і перцем.
  • Цибулю і печериці нарізати пластинами, а сир натирається на крупній тертці.
  • Гриби і цибулю слід злегка обсмажити.
  • На фольгу викладається рулька шкіркою вниз. Зверху посипається сиром, грибами і цибулею.
  • Рулька згортається в рулет і закріплюється харчовими нитками. Після відправляється в духовку до стану готовності.
  • Знімати нитки і нарізати рулет можна після повного остигання.
Дивіться також:  9 рецептів лобіо з червоної квасолі по-грузинськи

Кулінарні секрети

Неважко здогадатися, що є найголовнішим у рулеті зі свинячої рульки. Тому необхідно з великою відповідальністю підходити до вибору рульки.

Для вибору по-справжньому якісного продукту необхідно знати такі секрети:

  • М’ясо повинно бути щільним і еластичним. Також в ньому має бути невеликі жирові прошарки.
  • Слід перевіряти свіжість продукту. Для цього необхідно натиснути пальцем на м’ясо, якщо ямка не зникає – слід обійти його стороною.
  • Бажано брати більш молоде м’ясо. Якщо м’ясо світле, як і жирові прошарки – можна звернути увагу на гомілку.
  • І найважливіше – запах. Аромат протухлого м’яса складно з чимось переплутати.

Дане блюдо підходить для святкового столу. Можна цим ласощами іноді радувати себе і своїх близьких. Виходить страва не особливо дорогим, але дуже смачним.