Рулетики з баклажанів з різними начинками – 9 рецептів

Рулетики з баклажанів з різними начинками повинні бути в записній книжці у кожної господині. Ця закуска підійде для будь-якого торжества від весілля до сімейного свята. В магазинах цей овоч продається цілий рік, тож навіть на новий рік можна здивувати гостей смачним ласощами. Рулети можна робити не тільки з свіжих, але й із заморожених плодів. Готувати можна на плиті, так і в духовій шафі.

Рулетики з баклажанів з сиром і часником

Смачне, ароматне блюдо з використанням доступних продуктів, легко і швидко приготувати на будь яке свято.

Інгредієнти:

  • Сіль;
  • Часник – 4 зубки;
  • Горіхи;
  • Майонез – 50 мл;
  • Баклажан – 4 шт.;
  • Сир – 200 гр.;
  • Перець;
  • Олія соняшникова.

Приготування:

  • Овочі вимити. Нарізати смужками. Вони повинні бути тонкими, не більше п’яти міліметрів;
  • Кожну смужку промити під струменем води. Взяти паперовий рушник і промокнути з двох сторін;
  • Масло налити на сковороду, смажити з двох сторін. Кожна сторона повинна стати золотого кольору;
  • Покласти на серветку, залишити на пару хвилин. Жиру не повинно залишитися на баклажанах;
  • Натерти сир;
  • Часник натерти на тертці;
  • Перемішати майонез, часник, сир;
  • На кожну смужку покласти начинку і загорнути рулетиком. Зверху прикрасити майонезом і горішками.

Рецепт приготування з корейською морквою

Дуже смачна начинка з корейської моркви і часнику.

Інгредієнти:

  • Часник – 3 зубки;
  • Майонез – 2 ст. ложки;
  • Баклажан – 3 шт.;
  • Сіль;
  • Морква по-корейськи – 300 гр.;
  • Рослинне масло.

Інгредієнти:

  • Порізати овочі тонкими смужками. Посипати сіллю. Накрити тарілкою. Залишити на шість годин;
  • Перемістити на сито, щоб злити сік, що виділився. Обмити холодною водою. Просушити;
  • На сковорідку налити трохи олії. Якщо смажити баклажани на великій кількості олії, то овочі будуть жирні;
  • Посмажити з кожної сторони;
  • Часник розчавити за допомогою землянки Перемішати з майонезом;
  • Кожну смужку повністю намазати соусом. Накласти морквину, загорнути.

Баклажановые рулетики з помідорами і часником

Кулінарний шедевр з помідорів і баклажанів – корисне ласощі швидкого приготування. Для цієї страви вибирайте свіжі овочі. Вони повинні бути міцними, пружними. У помідорах не повинно бути багато вологи. Баклажани повинні бути з мінімальною кількістю насіння.

Дивіться також:  Рецепт фаршированого переца в мультиварці

Інгредієнти:

  • Зелень кропу – пучок;
  • Майонез;
  • Помідори – 5 шт.;
  • Перець;
  • Баклажан – 5 шт.;
  • Сіль;
  • Часник – 4 зубчики.

Приготування:

  • Промити баклажани. Нарізати смужками;
  • Смажити з двох сторін. Баклажан не повинен бути м’яким, використовуйте менше масла для смаження. Відразу перекласти на паперовий рушник. Дати охолонути і прибрати непотрібний жир;
  • Часник натерти на тертці;
  • Кріп нарізати тонко;
  • Змішати кріп, сіль, часник, перець, майонез. Кількість інгредієнтів можна змінювати за вашим смаковим уподобанням;
  • Помідори нарізати полудольками;
  • Густим шаром за допомогою ложки, промазати всю поверхню баклажан. Покласти на край помідорки;
  • Згорнути рулетиком.

З помідорами і сиром

Рулетики з баклажанів з помідорами і часником з додаванням сиру – дуже смачне ласощі, яке прикрасить ваш святковий стіл. Приготувати це блюдо легко і швидко.

Інгредієнти:

  • Сіль;
  • Соняшникова олія – 50 мл;
  • Сир фета – 300 гр.;
  • Помідори – 5 шт.;
  • Часник – 3 зубки;
  • Баклажани – 5 шт.;
  • Петрушка – 75 гр.

Приготування:

  • У баклажан відрізати плодоніжку. Промити водою. У старих плодів зрізати шкірку;
  • Гострим ножем порізати тонкими пластинками;
  • Масло розігріти на сковорідці. Обсмажити з кожної сторони. Баклажани повинні стати м’якими, золотистими;
  • Велика кількість жиру зіпсує смак рулетиків. Тому кожен шматочок необхідно перекласти на паперовий рушник, щоб вбралося все зайве масло;
  • Сир розтерти виделкою;
  • Часник нарізати маленькими шматочками або віджати в часничниці;
  • Перемішати сир з часником;
  • У помідор зняти шкірку. Щоб легко знімалася шкірка з помідор, необхідно:
    Потримати помідори 20-30 секунд в окропі;
    Облити плоди холодною водою;
  • Томати порізати на шматочки;
  • Кожен шматочок баклажана змастити сирним кремом, з одного краю викласти помідорки і зелень. Закрутити рулетом. Щоб ласощі тримало форму, можна зафіксувати зубочисткою.

Рулетики з баклажанів по-грузинськи

Баклажановые рулетики з додаванням волоських горіхів володіють чудовим смаком. Закуска виходить поживна, в міру гостра, швидка в приготуванні. Це ласощі можна приготувати за пару днів до свята, воно добре зберігається і не втрачає свої смакові якості.

Дивіться також:  Рецепт дріжджового пирога з яблуками

Інгредієнти:

  • Кінза – 50 гр.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Чорний мелений перець;
  • Волоські горіхи – 1 склянка;
  • Олія рослинна;
  • Петрушка – 50 гр.;
  • Часник – 3 зубки;
  • Баклажан – 5 шт.;
  • Хмелі-сунелі;
  • Сіль;
  • Лимонний сік – 0,5 ч. ложки;
  • Гранат – 20 зерен.

Приготування:

  • Помити і зняти плодоніжку з баклажан. Нарізати смужками. Щоб позбутися гіркоти плодів, треба посолити з кожної сторони. Залишити на півгодини. Потім промити водою і просушити за допомогою паперового рушника або серветки;
  • Олію розігріти і обсмажити овочі на малому вогні до м’якого стану;
  • Цибулю нашаткувати. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору;
  • Часник очистити;
  • Зелень нарізати;
  • Горіхи подрібнити. Добре для цього підходить подрібнювач;
  • Додати до горіхів цибулю, часник, зелень, хмелі-сунелі, перець, оцет, сіль. Усе ретельно перемолоти;
  • Якщо суміш занадто густа, додати води і знову збити;
  • Столову ложку начинки покласти на край баклажана. Скрутити. Закріпити зубочисткою. зверху прикрасити зернами граната.

З волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • Йогурт без фруктових добавок – 4 ст. ложки;
  • Кінза – 2 пучка;
  • Часник – 10 зубків;
  • Горіхи волоські – 100 гр.;
  • Баклажан – 4 шт.;
  • Сіль;
  • Оливкова олія.

Приготування:

  • Баклажани нарізати довгими скибочками;
  • Щоб блюдо було корисним рекомендується використовувати оливкову олію. Яке необхідно розігріти на сковороді;
  • Обсмажити з кожної сторони часточки овоча;
  • Горіхи перемолоти;
  • Зелень дрібно порубати;
  • Змішати горіхи з кінзою і йогуртом;
  • Посипати сіллю. Перемішати;
  • На кожну скибочку баклажана нанести шар начинки. Рівномірно розподілити;
  • Скрутити рулетик. Зафіксувати зубочисткою або шпажкою. Красиво прикрасити зернами граната.

З шинкою і сиром

Інгредієнти:

  • Майонез;
  • Олія рослинна;
  • Сир – 300 гр.;
  • Часник – 5 зубків;
  • Баклажан – 5 шт.;
  • Шинка – 400 гр.

Приготування:

  • У баклажанів відрізати плодоніжку. Промити;
  • Нарізати разом зі шкіркою довгими смужками;
  • До м’якого стану обсмажити з усіх боків на гарячому маслі. Викласти на паперовий рушник і залишити поки не вбереться вся олія;
  • Часник подрібнити. Змішати з майонезом;
  • Скибочками нарізати сир і шинку;
  • Майонезним соусом промазати кожен скибочку;
  • На край покласти шматочок сиру і шинки. Скрутити в рулетик. Якщо розвалюється, зафіксувати зубочисткою.
Дивіться також:  Чим урізноманітнити стіл на Новий Рік

З грибами

Інгредієнти:

  • Часник – 4 зубки;
  • Сіль;
  • Печериці – 600 гр.;
  • Кінза – 50 гр.;
  • Олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • Кріп – 50 гр.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Баклажани – 4 шт.;
  • Перець болгарський – 1 шт.;
  • Горіхи волоські – 200 гр.

Приготування:

  • Баклажани розрізати довгими смужками. На маслі обсмажити кожну сторону. Під час приготування цей овоч вбирає дуже багато олії. Щоб приготоване блюдо було смачніше і менш калорійне, варто просушити приготовані скибочки на паперовому рушнику;
  • Цибулю і перець нарізати кубиками;
  • Гриби нарізати смужками. Смажити, поки волога не випарується. Додати болгарський перець і цибуля. Посипати сіллю і спеціями. Смажити до готовності;
  • Після приготування, начинка повинна охолонути повністю;
  • Зелень, волоські горіхи, часник подрібнити блендером;
  • Додати оливкову олію;
  • Змішати з грибною масою;
  • Подрібнити в комбайні;
  • На кожну смужку баклажана намазати начинку. Скрутити рулетиком.

Рулетики з баклажанів з куркою

Інгредієнти:

  • Сіль;
  • Перець болгарський – 2 шт.;
  • Курка – 2 грудки;
  • Сир м’який – 100 гр.;
  • Чабер;
  • Баклажани – 5 шт.;
  • Перець чорний.

Приготування:

  • М’ясо відокремити від шкірки і кісточок;
  • Нарізати на тонкі шматочки;
  • У перцю видалити насіння і плодоніжку. Промити. Нарізати смужками;
  • Баклажани нарізати довгими скибочками;
  • Перекласти в сито. Посолити. Перемішати. Залишити просаливаться на 20 хвилин;
  • Промити від утворився соку. Висушити;
  • Кожен шматочок овоча намазати м’яким сиром;
  • Приправити спеціями;
  • Покласти шматочок курки і перець;
  • Скрутити рулетиком. Проткнути наскрізь зубочисткою;
  • Перемістити кожен рулетик на деко. Запекти. На це потрібно приблизно 15 хвилин;
  • Готове ласощі перемістити на тарілку і полити рідиною, яка виділилася під час запікання.