Рулетики з кабачків – 8 дуже смачних рецептів приготування з різними начинками

Рулетики з кабачків — смачне, легке і недороге блюдо. Розмаїття начинок дозволяє зробити його чудовою закускою на всі випадки життя. М’ясні рулетики можна подавати як гарячу страву, а овочеві і сирні — як холодне.

Рулетики з кабачків з куркою

Ця страва може прикрасити будь-яке свято, адже воно не тільки смачне, але і дуже красива.

Нам знадобиться:

  • 1 кабачок;
  • 2 тушки курячого філе;
  • 150 г сиру;
  • зубок часнику;
  • соняшникова олія;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Промиваємо кабачок і ріжемо на поздовжні смужки.
  • Розігріваємо духовку до 190 градусів. На деко кладемо кулінарну папір і розкладаємо шматочки кабачка.
  • Змащуємо смужки маслом і солимо при необхідності. Ставимо в духовку на кілька хвилин, щоб овочі стали м’які і могли згорнути в рулетики.
  • Нарізаємо курячу м’якоть на довгі смужки, відбиваємо, приправляємо сіллю.
  • Сир тремо на тертці.
  • Часник подрібнюємо.
  • Кладемо на кабачки куряче філе, посипаємо сиром і подрібненим часником.
  • Акуратно звертаємо рулетики по всій довжині, закріплюємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою. На довгу шпагу зручно одягати відразу кілька рулетів.
  • Відправляємо в духовку на 20-30 хвилин.

З сиром і часником

Рулетики з кабачка з сиром і часником можна приготувати в духовці і є гарячими або обсмажити на сковороді і подавати як холодну закуску.

Склад продуктів:

  • 2-3 цукіні;
  • 200 г сирного або плавленого сиру;
  • 1 огірок;
  • 2 зубки часнику;
  • рослинна олія для смаження;
  • зелень для прикраси.

Порядок дій:

  • Вимити овочі і розрізати на довгі брусочки.
  • На гарячій сковороді з достатньою кількістю олії обсмажити кабачок до рум’яного виду. Викласти на серветки для видалення зайвого жиру.
  • Часник подрібнити.
  • На кабачки викласти огірок, рясно змастити сиром, посипати часником.
  • Згорнути рулетики, закріпивши їх шпажкою.
  • Подавати на стіл, посипавши зеленню. Також можна сервірувати страву помідорами черрі або маслинами.
Дивіться також:  Як і скільки варити яйця: курячі і перепелині?

Готуємо з помідорами

Помідори — це чудова начинка для рулетиків з кабачка. Така страва виходить дуже соковитим і корисним, його приготування займає всього кілька хвилин.

Необхідні продукти:

  • 1-2 молодих кабачка;
  • 3 помідори;
  • 1 яйце;
  • третину склянки води;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 0,5 чайної ложки паприки;
  • сіль за смаком.

Починаємо готувати:

  • Промиваємо овочі, розрізаємо на слайсы невеликої товщини.
  • Робимо кляр для обжарювання: змішуємо яйце, воду, борошно і паприку. Склад виходить красивого оранжевого відтінку.
  • Занурюємо в суміш пластини кабачка, обсмажуємо на середньому вогні до появи золотистого кольору.
  • Після обжарювання видаляємо зайву олію.
  • Нарізаємо помідори і кладемо на шматочки кабачка. При необхідності солимо.
  • Загортаємо і закріплюємо рулетики.
  • Можна їсти приготовану їжу в такому вигляді, а можна розігріти в духовій шафі 10 хвилин для м’якості томатів.

Кабачкові рулетики «пальчики оближеш»

Цей рецепт настільки смачний і красивий, що «пальчики оближеш». Використовувати можна будь-які гриби по вашому розсуду.

Знадобиться:

Продукти для тіста:

  • 1 середній кабачок;
  • 2 яйця першого сорту;
  • 100 г борошна;
  • щіпка розпушувача;
  • сіль за смаком.

Інгредієнти для начинки:

  • 250 г печериць або глив;
  • 1 цибулина середніх розмірів;
  • 2-3 ст. л. сметани.

Покроковий рецепт:

  • Чистимо та миємо кабачки, подрібнюємо на тертці.
  • Натертий овоч солимо і віджимаємо від зайвого соку.
  • Додаємо яйце, просіяне борошно, розпушувач і сіль. Добре перемішуємо.
  • Деко застеляємо кулінарної папером, на яку викладаємо тісто тонким шаром. Розрівнюємо його лопаткою у формі прямокутника або квадрата.
  • Випікаємо корж при 180 градусах 10-15 хвилин. Важливо не пересушити здобу.
  • Поки тісто в духовці, нарізаємо гриби і цибулю.
  • Обсмажуємо овочеву суміш на сковороді з додаванням сметани до напівготовності.
  • Дістаємо корж і викладаємо на нього гриби. Згортаємо рулет.
  • Поміщаємо рулет в духовку ще на 10-15 хвилин.
  • Дістаємо, даємо трохи охолонути і подаємо на стіл.
Дивіться також:  Вівсяні оладки — 7 рецептів приготування дієтичної страви

З фаршем в духовці

Кабачки, приготовані з фаршем, — дуже ситний і смачний обід. Можна готувати і з м’ясним, і з курячим фаршем. Для останнього краще використовувати м’ясо з стегон птиці.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок;
  • 300 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 200 г сиру;
  • півбанки сметани;
  • спеції;
  • щіпка солі.

Починаємо готувати:

  • Кабачок промиваємо, чистимо і ріжемо смужками.
  • Подрібнюємо цибулю і додаємо у фарш, перемішуємо. Солимо, приправляємо спеціями.
  • Смужки кабачка маємо на деко, зверху кладемо фарш, загортаємо рулетики.
  • Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-30 хвилин.
  • Натираємо сир.
  • Дістаємо блюдо, зверху кладемо пів-ложки сметани, посипаємо сиром. Ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин.

Закуска з сиром і зеленню

Кабачок з сиром і зеленню — дуже ароматне і смачне поєднання. Це корисне блюдо можна подати як на сніданок, так і на святковий стіл. Розмаїття зелені зробить закуску неповторною.

Інгредієнти:

  • 2 цукіні або маленьких кабачка;
  • 100 г сиру 5% жирності;
  • 100 г м’якого сиру;
  • різна зелень за смаком;
  • зубок часнику;
  • соняшникова олія.

Приготування:

  • Кабачок чистимо, ріжемо тонкими кружечками.
  • Обсмажуємо на сковороді в розігрітому маслі, після чого позбавляємося від зайвого жиру за допомогою паперових серветок.
  • Нарізаємо зелень і часник.
  • З’єднуємо сир, часник, зелень і ретельно перемішуємо.
  • Кладемо отриману масу на один край обсмаженого кабачка, загортаємо, скріплюємо шпажкою.
  • За бажанням можна прикрасити закуску шматочком лимона, маслиною або помідором черрі.

З морквою і волоськими горіхами

Чудовим варіантом, який сподобається вегетаріанцям, є закуска з кабачків з морквою і волоськими горіхами.

Необхідні продукти:

  • 1 кабачок;
  • 2 середні моркви;
  • 100 г горіхів;
  • майонез або сметана;
  • рослинна олія для обсмажування.

Приготування:

  • Кабачок чистимо і ріжемо тонкими слайсами.
  • Обсмажуємо на достатній кількості олії до готовності.
  • Морква подрібнюємо на тертці.
  • Волоський горіх кришимо невеликими шматочками, додаємо до моркви.
  • Заправляємо складу сметаною або майонезом за смаком.
  • Отриману суміш кладемо на смужки кабачка. Загортаємо рулетики, фіксуємо зубочистками.
Дивіться також:  Фаршировані перці з фаршем і рисом – 8 рецептів приготування

Незвичайна начинка з сьомги та кисломолочного сиру

Дуже ніжна і смачна закуска, гідна святкового столу. Кабачок надає їй м’якість і соковитість.

Нам знадобиться:

  • 2 невеликих кабачка;
  • 200 г слабосоленої сьомги;
  • 2 огірка середнього розміру;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • рослинне масло.

Покрокове приготування:

  • Кабачок миємо й ріжемо на тонкі смужки.
  • Розжарюємо сковороду на сильному вогні, потім його зменшуємо. Обсмажуємо слайсы на рослинній олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
  • Огірок миємо й ріжемо на брусочки.
  • Сьомгу очищаємо від кісток, нарізаємо на невеликі тонкі смужки.
  • На кабачкові слайсы тонким шаром намазуємо сирний сир, кладемо шматочок сьомги і брусок огірка. Акуратно звертаємо рулетики. При необхідності можна закріпити шпажками.

Можна приготувати рулетики з кабачків з різними начинками: м’ясної, грибний, овочевий і навіть сирною. Це універсальне блюдо, яке підходить і для повсякденних обідів, і для святкового столу. Кабачкові рулетики легкі в приготуванні, корисні і красиві.