Салат Айсберг – 7 рецептів приготування з салатом

Салат Айсберг – не просто корисний і яскравий інгредієнт. Він вважається універсальним, ідеально відповідним для багатьох страв. Обов’язково включіть цю зелень в свій раціон, щоб надати звичним страв соковитість, яскравість і збагатити їх пристойною порцією вітамінів.

Салат з креветками і Айсбергом

Салат з креветками і Айсбергом тільки одним своїм виглядом викликає бажання відразу ж його спробувати. Так що не відмовляйте собі в задоволенні!

Необхідні продукти:

  • чотири яйця;
  • спеції за смаком, лимонний сік і оливкову олію;
  • 200 грам сметани;
  • 0,5 кг креветок;
  • пучок салату Айсберг;
  • два зубчики часнику;
  • 100 грам сиру;
  • 4 помідори черрі;
  • 100 грам сухариків.

Процес приготування:

  • Яйця відправляємо варитися до стану круто. Потім нарізаємо на невеликі скибочки.
  • Креветки відварюємо протягом двох хвилин, перекладаємо на сковороду з оливковою олією і приправляємо спеціями з лимонним соком. Додаємо тертий часник, смажимо буквально хвилину і знімаємо.
  • На блюдо покласти промиті листя салату, потім креветки і розрізані на половинки помідори. Заливаємо все соусом. Він готується шляхом змішування сметани і часнику.
  • Посипаємо салат тертим сиром, кладемо сухарики і прикрашаємо нарізаними яйцями.

Рецепт приготування з тунцем

Салат з тунцем – проста і смачна закуска. Він обов’язково сподобається тим, хто любить цю рибу.

Необхідні продукти:

  • капуста Айсберг – 200 грам;
  • три яйця;
  • 200 грам тунця;
  • два середніх помідора;
  • спеції і майонез за смаком.

Процес приготування:

  • Яйця відварюємо до стану круто. На це буде потрібно близько 10 хвилин після того, як вміст каструлі закипить. Остуджуємо їх і нарізаємо на кубики.
  • У миску покласти нарізаний салат, яйця, подрібнені помідори і тунець.
  • Приправляємо всі спеціями за смаком і кладемо трохи майонезу. Перемішуємо.

Проста закуска з куркою

Салат з Айсбергом і куркою готується дуже швидко із самих звичайних інгредієнтів. Він ідеально підходить для вечері.

Необхідні продукти:

  • один огірок свіжий;
  • дві ложки сметани;
  • 300 грам салату;
  • спеції за смаком;
  • два невеликих помідора;
  • одне куряче філе;
  • 30 грам сиру.

Процес приготування:

  • Куряче філе відварюємо, даємо йому охолонути й нарізаємо на невеликі кубики.
  • У салатницю покласти подрібнений Айсберг, курятину, а також помідори і огірок, нарізані довільно.
  • Приправляємо всі обраними спеціями. Незайвим виявиться додавання невеликої кількості лимонного соку.
  • Заправляємо салат сметаною і подаємо разом з тертим сиром.

З крабовими паличками

 

 

Необхідні продукти:

  • спеції і свіжа зелень на свій смак;
  • 150 грам крабових паличок;
  • 0,2 кг консервованої кукурудзи;
  • 200 грам Айсберга;
  • один огірок;
  • майонез для заправки.

Крабові палички перед приготуванням слід повністю розморозити або зовсім взяти охолоджені, щоб у готовій страві не було зайвої рідини.

Процес приготування:

  • Підготуйте ємність для страви. Помістіть туди кукурудзу, попередньо зливши з неї зайву рідину.
  • Потім наріжте салат або порвіть його руками і додайте до кукурудзі.
  • Яким зручним способом подрібніть огірок і крабові палички. Викладіть підготовлені інгредієнти в салатницю.
  • Залишилося, присипати блюдо дрібно посіченою свіжої зеленню, заправити майонезом і приправити спеціями. Обов’язково використовуйте сіль і лимонний сік.

 

Загрузка...

Салат з салату Айсберг з грибами

Салат з салату Айсберг виходить досить легким. Гриби можна брати будь-які, по своєму смаку.

Необхідні продукти:

  • 300 грам салату Айсберг;
  • близько 10 штук невеликих печериць;
  • половинка головки червоної салатного лука;
  • 60 грам сиру;
  • велика ложка гірчиці;
  • спеції за смаком;
  • три ложки оливкової олії;
  • один лимон.

Найкраще з овочевими салатами поєднується зерниста гірчиця. Вибирайте натуральний продукт з природним смаком, не перебитим оцтом або зайвої гостротою.

Процес приготування:

  • Гриби нарізаємо слайсами, відправляємо на сковороду і смажимо до готовності. Потрібно щоб вся виділяється рідина випарувалася. Даємо грибний масі трохи охолонути і викладаємо її в салатницю.
  • Цибулину нарізаємо тонко і відправляємо до грибів. Можна використовувати і інший сорт цибулі, але головне, щоб він був не гіркий.
  • Огірки подрібнюємо на кубики. Зазначене кількість сиру натираємо на дрібній тертці і все це теж додаємо до страви.
  • Айсберг нарізаємо або рвемо руками, кладемо в ємність з іншими інгредієнтами.
  • Змішуємо оливкове масло з гірчицею, щіпка чорного меленого перцю, невеликою кількістю лимонного соку і цією сумішшю заправляємо салат.

Страву можна подати разом зі свіжою зеленню.

 

З помідорами і огірками

Необхідні продукти:

  • 150 грам Айсберга;
  • два невеликих помідора;
  • свіжа зелень (кріп, петрушка, цибуля);
  • один огірок;
  • три великих ложки консервованої кукурудзи;
  • половина морквини;
  • оливкову олію і спеції за власним смаком.

Процес приготування:

  • Огірок, помідори та моркву добре промиваємо, а потім подрібнюємо. Моркву краще натерти на дрібній тертці. Інгредієнти викладаємо в салатницю.
  • Туди ж додаємо нарізаний або порваний руками Айсберг і обрану зелень.
  • Кукурудзу беремо без рідини і теж відправляємо до інших компонентів страви.
  • Приправляємо всі спеціями, оливковою олією і добре перемішуємо.

Закуску можна подавати!

Ніжний рецепт з печінкою тріски

Необхідні продукти:

  • п’ять яєць;
  • 400 грам салату Айсберг;
  • одна баночка печінки тріски;
  • червона цибулина;
  • 100 грам помідор черрі;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Підготуйте ємність для страви. Помістіть туди великі шматки салату Айсберг, приправте їх невеликою кількістю масла від печінки і сіллю.
  • Туди ж викладіть печінку тріски, подрібнену на шматочки.
  • Яйця потрібно відварити до стану круто. Потім остудіть їх і помістіть поверх печінки.
  • Прикрасьте салат кільцями червоного цибулі і помідорами черрі. За бажанням можна додати в закуску трохи меленого чорного перцю або інших приправ.

Страви з салатом Айсберг завжди виглядають дуже апетитно, а готуються зовсім просто. Вони відмінно підходять як для сімейного вечері, так і для святкового столу. А якщо готувати їх ще й з додаванням м’яса, то вийде самостійна, дуже ситна закуска.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...