Салат «Берізка» – 7 рецептів приготування

Зовсім не обов’язково готувати одну і ту ж варіацію страви, адже салат «Берізка» може складатися з найрізноманітніших інгредієнтів – спробуйте поекспериментувати!

Класичний салат «Берізка» з куркою і чорносливом

Класичний рецепт – це те, з чого варто почати. Блюдо виходить ніжним і злегка солодкуватим.

Необхідні продукти:

  • майонез, зелень і спеції за смаком;
  • п’ять яєць;
  • 300 грам курячого філе;
  • чотири огірка;
  • 100 грам чорносливу;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • дві цибулини.

Процес приготування:

  • Нарізаємо на кубики гриби і цибулю, обсмажуємо їх на сковороді до готовності.
  • Відварюємо курку, даємо їй охолонути і теж подрібнюємо, але на тонкі смужки.
  • Чорнослив заливаємо водою, залишаємо на 15 хвилин і перетворюємо на брусочки.
  • Огірки промиваємо, нарізаємо так само, як і курятину.
  • Яйця варимо після кипіння близько 10 хвилин, щоб вони вийшли «круто», потім натираємо на тертці білки і жовтки окремо.
  • Залишилося викласти все в салатницю. Зверніть увагу, що кожен шар промащується невеликою кількістю майонезу, за смаком можна додати інші спеції.
  • Спочатку йде чорнослив, потім гриби з цибулею, курка, огірки і яйця.

Салат з куркою і чорносливом декоруємо, за допомогою майонезу сформувавши стовбур берези. Зеленню робимо листя, а чорносливом – кору.

З маринованими огірками

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • зелень, майонез і спеції за смаком;
  • п’ять яєць;
  • п’ять маринованих огірків;
  • 200 грам грибів;
  • 300 грам курячого філе.

Процес приготування:

  • Яйця і куряче філе відварюємо, остуджуємо і ріжемо на дрібні кубики. Яйця можна натерти на тертці, причому білки і жовтки труться окремо.
  • Огірки перетворюємо на тонкі смужки.
  • Гриби ріжемо слайсами і обсмажуємо разом з цибулею.
  • У салатницю поміщаємо спочатку обсмажені гриби, потім курку, білки, огірки і жовток. Не забудьте кожен шар промазати майонезом і за бажанням приправити спеціями.
  • Майонезом малюємо стовбур дерева, зелень замінить його листя.
Дивіться також:  Квашена капуста з хріном, 8 дуже смачних рецептів

Готуємо з пекінською капустою

Необхідні продукти:

  • один огірок;
  • по 1 ч. л. цукру і оцту;
  • 300 г пекінської капусти;
  • дві ложки сметани;
  • щіпка солі;
  • п’ять маслин;
  • зелень на свій смак.

Процес приготування:

  • Капусту промиваємо, нарізаємо на дрібні смужки і відправляємо в салатницю.
  • Туди ж кладемо дрібно порізану зелень і огірок, подрібнений будь-яким зручним способом.
  • Приправляємо сіллю, цукром, сметаною і оцтом, перемішуємо.
  • Ложкою вирівнюємо салат і декоруємо нарізаними маслинами, майонезом і зеленню.

Салат з крабовими паличками

«Берізка» з чорносливом і крабовими паличками – це відносно новий рецепт.

Але можете бути впевнені, це дуже цікаве поєднання інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • 250 грам крабових паличок;
  • листя салату;
  • майонез, спеції за смаком;
  • 200 грам маринованих грибів;
  • 200 грам сиру;
  • чорнослив – п’ять штук.

Процес приготування:

  • Цибулю нарізаємо на кільця і обсмажуємо до рум’яності.
  • Гриби звільняємо від зайвої рідини і даємо їм просохнути.
  • Крабові палички розморожуємо і нарізаємо на кубики.
  • В блюдо кладемо листя салату, заздалегідь добре промиті, потім крабові палички і трохи майонезу.
  • Поверх нього розподіляємо гриби і цибулю, тертий сир і знову промазуємо майонезом.
  • Ще раз повторюємо зазначену послідовність і прикрашаємо блюдо чорносливом.

Рецепт приготування з смаженими грибами

Необхідні продукти:

  • спеції, майонез, зелень за смаком;
  • два яйця;
  • копчений окіст вагою 500 грам;
  • 150 грам чорносливу;
  • дві картоплини;
  • дві цибулини;
  • два огірка;
  • 200 грам печериць.

Процес приготування:

  • Яйця і картоплю відварюємо, даємо охолонути, потім перетираємо на тертці, не забувши розділити білки і жовтки.
  • Огірки і курку перетворюємо на тонкі смужки, а цибулину з грибами нарізаємо на кубики і обсмажуємо до рум’яності.
  • Чорнослив заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб він став більш м’яким.
  • Готуємо глибоку ємність і починаємо формувати салат. На дно кладемо картоплю, промазану майонезом, потім гриби, курку і огірки. Ще раз змащуємо майонезом.
  • Присипаємо блюдо білком, викладаємо чорнослив з майонезом і, нарешті, жовток. Декоруйте салат так, як вам подобається.
Дивіться також:  Салат з крабовими паличками – 12 рецептів приготування смачного салату

Закуска з яблуками і сиром

Необхідні продукти:

  • одне яблуко і цибулина;
  • 300 грам курячого філе;
  • три яйця;
  • зелень і листя салату;
  • 150 грам сиру;
  • кілька маслин;
  • майонез за смаком.

Процес приготування:

  • Для початку підготуємо всі інгредієнти. Курку і яйця відварюємо і даємо їм охолонути. Потім м’ясо нарізаємо на кубики, а яйця перетираємо, розділивши їх на білі і жовті частини.
  • Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до рум’яного кольору.
  • Яблуко звільняємо від шкірки, видаляємо тверду середину і натираємо на тертці.
  • Беремо плоску тарілку для подачі і формуємо салат: розподіляємо цибулю, курятину, білки і змащуємо все майонезом. Далі підуть яблуко, тертий сир і знову трохи майонезу.

За допомогою листя салату, зелені, майонезу і маслин прикрашаємо блюдо.

«Берізка» з волоськими горіхами

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • 50 грам горіхів;
  • шість яєць;
  • 100 грам чорносливу;
  • два огірка;
  • 0,2 кг печериць;
  • 300 грам копченої курки;
  • майонез і спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Чорнослив заливаємо окропом, залишаємо на 15 хвилин і нарізами на смужки.
  • Гриби і цибулю подрібнюємо будь-яким способом, обсмажуємо на сковороді до красивого рум’яного кольору.
  • Курку перетворюємо в тонку соломку і таким же способом нарізаємо огірки.
  • Яйця відварюємо «круто», перетираємо, змішуємо з майонезом і іншими спеціями – це буде заправка.
  • На блюдо для подачі вистилаємо харчову плівку, потім починаємо викладати інгредієнти.
  • Спочатку піде курка і трохи заправки. Потім – чорнослив, горіхи і знову соус.
  • Поверх нього розподіляються огірки, заправка, цибулю з грибами, курка і ще раз приготований соус.
  • Вкриваємо салат плівкою і прибираємо в холодильник приблизно на три години. Перед подачею видаляємо плівку і перевертаємо салат так, щоб вийшло смачне «поліно».
Дивіться також:  Баклажани по-корейськи – 8 найсмачніших рецептів

Салат «Берізка» – це поєднання смаку, оригінальності і простоти. Блюдо відмінно підходить для сімейного або святкового вечері.