Салат цезар рецепт в домашніх умовах з фото

Салат цезар відомий багатьом. Він дієтичний, поживний і дуже смачний. Але його смак дуже сильно залежить від соусу. Тому хочу розповісти вам рецепт соусу для цезаря. Готується він дуже легко і швидко. Тому ви легко зможете виготовити соус для салату цезар. Римський салат можна замінити будь-яким за вашим смаком. Також куряче філе можна замінити на креветки, тому цей соус не тільки для салату цезар з куркою. Чіабатта теж не є обов’язковою її легко замінити батоном звичайним.

Салат цезар зі смачним соусом

Час виготовлення: 40 хвилин.
Кількість порцій: 4 шт.

Для салату знадобиться:

  • Римський салат
  • Білий хліб (чіабатта)
  • Пармезан – 50 г
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Сухий часник
  • Прованські трави
  • Помідори черрі

Для соусу потрібно:

  • Оливкова олія – 170 р
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лимончика – 2 ложечки
  • Вустерширський соус – 1 ложечка
  • Одне яйце
  • Зубчик часнику
  • Сіль

Процес виготовлення:

  • Листя салату добре промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони підсохли.
  • Чіабатту нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на деко, застелене пергаментом. При бажанні можна зрізати скоринки, але мені більше до смаку з корочками вони виходять хрусткими.
  • Посипаємо хліб сумішшю з солі, сухого часнику і прованських трав. Досить буде щіпки кожного інгредієнта.
  • Гарненько перемішуємо і скроплюємо оливковою олією.
  • Після цього відправляємо в духовку, при 160 градусах випікаємо до рум’яної скоринки.
  • Куряче філе відварюємо до повної готовності трішки присоленной воді.
  • Потім нарізаємо соломкою і підсмажуємо на оливковій олії до рум’яної скоринки.
  • Якщо ж ви хочете зробити салат більш дієтичним тоді пропустіть обжарку курячого філе і просто наріжте на порційні шматочки.

Рецепт салату Цезар в домашніх умовах

  • Тепер займемося самим соусом. Для цього необхідно відварити яйце.
  • Воду ставимо на газ, як тільки вона закипить, опускаємо в неї яйце рівно на одну хвилинку, не більше.
  • Яйце неодмінно зобов’язана бути домашньої температури, щоб при опусканні в киплячу воду воно не тріснуло.
  • Дістаємо яйце і перекладаємо в холодну воду, щоб зупинити процес термічної обробки.
  • Соус ми будемо готувати за допомогою блендера. Якщо ж у вас його немає, тоді використовуйте міксер.
  • У чашу від блендера додаємо оливкову олію, розбиваємо туди яйце. Залишився на шкаралупі білок відправляємо туди ж.
  • Ставимо блендер на дно ємності, накриваючи яйце.
  • І починаємо збивати на високій швидкості, не піднімаючи блендера до тих пір, поки не почне утворюватися емульсія.
  • Після цього починаємо потроху піднімати блендер, щоб захопити оливкова олія.
  • Соус повинен стати густуватим зразок майонезу.
  • Нарізаємо дрібно часник, додаємо в соус, туди ж наливаємо вустерширського соусу, сік лимона, щіпку солі і знову добре збиваємо.
  • Пармезан натираємо на тертці і 1/3 додаємо до соусу, добре розмішуємо і він готовий.
  • При бажанні ви можете додати до соусу анчоуси, але я не додаю, бо в складі вустерширського соусу вони є і, на мій погляд, цього достатньо.
  • Почнемо сформувати салат.
  • На дно порційній тарілки викладаємо листя салату, на них шматочки курки.
  • Поливаємо соусом, додаємо грінки, помідори розрізають навпіл і все посипаємо сиром.
Дивіться також:  Сало в цибулинні, рецепт з фото

Завдяки цьому соусу салат виходить дуже смачним. І тепер ви знаєте, як легко приготувати соус для цезаря в домашніх умовах.