Салат Цезар з креветками — 4 рецепта

Салат Цезар з креветками не менш популярний, ніж класичний варіант, з курячим м’ясом. Нижче наведено кілька варіацій приготування страви, а також рекомендації для підготовки окремих складових салату — сухариків і соусу.

Класичний салат Цезар з креветками

  • свіже листя салату;
  • оливкова олія;
  • сирі звичайні креветки — стандартна упаковка;
  • яйця;
  • чорний перець;
  • черрі;
  • сир;
  • половина лимона;
  • пара часникових зубчиків;
  • соус «Цезар»;
  • для відварювання креветок кілька гілочок кропу, 2-3 горошини запашного перцю, лаврове листя.

Для початку готуємо креветки: чистимо від панцира, голови і нутрощі, в цей час кип’ятимо відвар з лавровим листом, декількома гілочками кропу, пару горошин запашного перцю. Як тільки відвар закипить, опускаємо в нього креветки і варимо 3-4 хвилини після закипання води. Готові креветки змішуємо з заправкою з соку лимона, пресованого часнику, олії і перцю, даємо просочитися чверть години.

Ріжемо середнім кубиком салат або рвемо його вручну.

Відварюємо до готовності яйця. Чистимо, ріжемо на четвертинки. Якщо використовуються перепелині, достатньо буде розділити їх на половинки.

На салатне блюдо викладаємо зелень, креветки, навколо оформляємо половинками черрі і шматочками яєць. У центр кладемо соус.

На замітку. Звичайні креветки варяться кілька хвилин, королівські — до 10-12-ти хвилин, залежно від розміру. Заморожений продукт потрібно попередньо розморозити.

З додаванням сухариків

Традиційно до салату Цезар, будь він класичний, з куркою або креветками, подають ароматні хрусткі сухарики. Їх можна придбати в магазині. Добре підійде продукція, яка належить до «власного виробництва» супермаркету. Прості закусочні сухарики не додадуть страві потрібної смакової нотки.

Також можна приготувати сухарики в домашніх умовах:

  • Батон пшеничний ріжемо кубиками, кілька крапель олії розігріваємо на сковороді, видавлюємо часниковий зубчик і смажимо сухарики до рум’яного кольору. Під час смаження не треба додавати багато олії.
  • Пшеничний хліб позбавляємо від шкірки, ріжемо товстими скибками, ділимо на кубики, викладаємо на деко, злегка скроплюємо оливковою олією, трохи присипаємо італійськими травами і перцем, відправляємо в духовку при 180 градусах. В залежності від фірми і моделі духовка може сильніше або слабкіше «смажити», тому необхідно стежити за румяностью сухариків.
  • На замітку. Зазвичай використовують пшеничний хліб, але за бажанням його можна замінити житнім. Для приготування домашніх сухарів рекомендується використовувати вчорашній хліб — м’якушка стає щільнішим і його легше різати.

    Рецепт з сьомгою

    Рецепт салату Цезар з креветками і сухариками заграє по-новому, якщо в нього додати трохи малосольною сьомги.

    • пучок салату;
    • 200 гр відварених креветок;
    • 100 гр малосольною сьомги;
    • 4 черрі;
    • 60 гр дрібно тертого пармезану;
    • сухарики готові;
    • 120 гр нежирної сметани або натурального йогурту;
    • пара часникових зубчиків;
    • ч. л. гірчиці;
    • 2 корнішона мариновані.

    Приготування основи:

  • Салатні листя помити, висушити паперовими рушниками і нарвати вручну в страву, де буде збиратися Цезар.
  • Рибку нарізати тоненькими пластинками і рівномірно розкласти на зелень.
  • Зверху викласти варені креветки.
  • Черрі розділити на половинки і викласти на салат.
  • Приготування соусу:

  • Огірки нарізати на четвертинки.
  • У чашу блендера скласти всі складові соусу і гарненько збити кілька хвилин.
  • Салат залити соусом, затерти сиром і присипати сухарями.

    Як приготувати з смаженими креветками?

    Цезар зазвичай готується з вареними креветками, приготованими у відварі з кропом і лавровим листом — для додання легкої прянощі.

    Не менш смачним салат виходить з смаженими креветками:

  • Першим ділом потрібно почистити і замаринувати креветки. Видаляємо панцир, голову, акуратно ножем витягаємо кишку з хвостика.
  • До м’яса креветок видавлюємо часникові зубчики, додаємо перець, видавлюємо сік лимона, трохи масла і залишаємо на час в стороні, щоб креветки промариновались.
  • У сковороду додаємо трохи олії і викладаємо креветки. Смажимо кілька хвилин, поки вони не стануть апетитно рожевими. Викладаємо на блюдо для остигання.
  • Далі креветки використовуються для улюбленого салату Цезар.

    Загрузка...

    З пекінською капустою

    • 4 скибки білого хліба;
    • масло пісне;
    • 300 гр свіжоморожених креветок;
    • 150 гр щільного твердего сиру;
    • маленький качан пекінської капусти;
    • банка маслин без кісточок;
    • пара часникових зубчиків;
    • 100 мл нежирної сметани;
    • ст. л. гірчиці;
    • ст. л. лимонного соку;
    • трохи меленого перцю.

    Відварити креветки в злегка підсоленій воді. З хліба приготувати сухарики. Сир крупно натерти, капусту обполоснути під водою і тоненько нашаткувати.

    Для заправки змішати сметану, гірчицю, пресований часник, сік, приперчити. Чайною ложкою гарненько перемішати.

    Зібрати салат, додати порізані навпіл оливки, заправити майонезом.

    На замітку. Варені креветки виходять більш соковитими, а смажені — трохи сухуватим.

    Цезар з куркою і креветками

    • філе курки — 200 гр;
    • сухарі пшеничні салатні — 50 гр;
    • салатний пучок;
    • половинка лимона;
    • гірчиця — 1 ч. л.;
    • яйця курей. — 2 одиниці;
    • часник — пара зубків;
    • черрі або звичайні невеликі соковиті помідори — 3-8 одиниць (залежно від розміру);
    • перепелині яйця — 4-5;
    • креветки — 300 гр;
    • оливкова олія;
    • італійські трави, перець;
    • пармезан — 50 гр.

    Салат нарізати середнім кубиком. Яйця перепелині відварити до готовності і почистити.

    Для заправки з’єднати масло, пресований часник, трави, тертий пармезан, перець, опрацювати ложкою до отримання однорідної консистенції.

    Філе змастити прянощами і обсмажити до готовності.

    Креветки почистити і відварити в підсоленій воді.

    У салатнику з’єднати всі складові, при цьому перепелині яйця, часточки помідорів викласти зверху, сухарики будуть посипатися поверх салату.

    Класична заправка для салату

    Соус для Цезаря з креветками підійде класичний, найбільш поширений:

    • куряче яйце;
    • ч. л. Вустерського соусу;
    • 3 ст. л. оливкової олії;
    • половина лимона;
    • сіль, перець — по 1-2 щіпці;
    • 1 ч. л. гірчиці звичайної.

    Яйце слід опустити в окріп на одну хвилину і після відразу вийняти, остудити в холодній воді. Потім почистити, викласти в піалу для змішування соусу. Туди ж додати свіжовичавлений лимонний сік і інші продукти. Лимонний сік додавати невеликими порціями, щоб не «перекислить» соус. Гарненько опрацювати блендером — маса повинна загуснути і посвітліти.

    На замітку. За бажанням можна додати трохи французької (зернистої) гірчиці.

    Калорійність готового страви

    Загальну думку про салаті Цезар – страва вважається дієтичним. Тим не менш, це не зовсім так, і калорійність його досить висока. Зрозуміло, овочі мають дуже низьку калорійність, так і креветки не дуже калорійні. А ось про соусі багато забувають — у нього додають масло, сметану, іноді використовують майонез.

     

    Щоб трохи орієнтуватися в поживності страви, пропонуємо розглянути приблизну таблицю калорійності при певній кількості продуктів:

    варені креветки 100 гр 95 ккал
    яйце куряче варене 1 одиниця 105 ккал
    салатні листя 200 гр 24 ккал
    столовий майонез 1 стіл. л. 125 ккал
    часник зубок 6 ккал
    томат сорту черрі 5 одиниць 15 ккал
    пармезан 15 гр 59 ккал
    пшеничний хліб 15 гр 36 ккал
    100 гр готового продукту/1 порція 524 155/465
    Загрузка...