Салат цезар з куркою і сухариками – 6 простих рецептів в домашніх умовах

Рецепт салату Цезар з куркою і сухариками сьогодні дуже популярний. Відомо безліч варіацій його виконання, як з мінімумом інгредієнтів, заправлених простим майонезом/сметаною, так і більш складних версій приготування. Нижче пропонуємо розглянути кілька найбільш відомих різновидів салату.

Класичний салат цезар з куркою і сухариками

Класичний салат Цезар з куркою приготувати дуже легко. Складових не так вже багато, невелику складність може викликати хіба що приготування соусу.

  • пучок салату Ромен;
  • черрі — 100 гр;
  • пармезан тертий — 50 гр;
  • білий батон — 2 скибки;
  • оливкова олія — стопка для салату і 100 мл для заправки;
  • зубки часнику — 2;
  • куряче філе — 200 гр;
  • яйця — 2;
  • гірчиця звичайна — 2 ч. л.;
  • лимон — ½ плода.

В першу чергу готуємо всі продукти:

  • Зубки часнику розрізати на три частини і залити стопкою олії. Залишити настоятися на годину.
  • З лимона вичавити сік.
  • Курячу грудку гарненько прополоскати, обсмажити на олії з усіх боків до готовності і появи невеликий апетитною скоринки — всього по часу це займе 20-25 хвилин.
  • Яйця відварити круто.
  • Пармезан дуже дрібно натерти.
  • Овочі вимити.
  • З хлібних скибочок обрізати шкірку і нарізати м’якоть невеликими кубиками. Обсмажити в маслечко, яким був залитий часник.
  • Варені яйця розділити на білок і жовток. До жовтка видавити часник, який раніше лежав у маслі. Всі розім’яти виделкою і гарненько розтерти. З’єднати з гірчицею, лимонним соком, маслом для заправки — соус для Цезаря готовий.
  • Помити овочі. Філе нарізати невеликими тонкими скибочками, черрі — на четвертинки. Ромен нарвати руками і відразу ж викласти на блюдо, де буде салат. Поверх нього — курку, сухарі, залити заправкою і посипати сиром. Прикрасити четвертинками черрі.
  • Дивіться також:  Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

    Салат слід відразу подати на стіл.

    На замітку. Сухарики для салату можна приготувати самостійно, або ж купити готові в магазині. Вдома їх можна зробити різними способами: злегка підсушити в духовці, окропивши часниковим маслом або обсмаживши на сковороді.

    Простий рецепт на швидку руку

    Простий рецепт швидкого салатику припаде до душі всім любителям смачних і швидких страв. Салат підійде в якості легкого сніданку або вечері. Прихильники правильного харчування можуть замінити майонез нежирної сметаною або натуральним йогуртом.

    • пшеничні сухарики — 190 гр;
    • відварене куряче філе — 550 гр;
    • легкий майонез (або домашній) — 250 гр;
    • сіль — пара пучок;
    • трохи меленого перцю;
    • капуста пекінська або салат — 300 гр свіжих листя.

    М’ясо ріжемо кубиками, листя — соломкою або рвемо руками.

    Змішуємо в глибокому салатнику м’ясо, салат, майонез, додаємо перчик і сіль. Заправляємо майонезом і перемішуємо. Зверху посипаємо сухарями.

    На замітку. Якщо використовується листя капусти, необхідно відокремити м’ясисту частину і використовувати тільки ніжні, молоді листочки.

    З копченою куркою

    • копчена курка — 1 половинка філе;
    • салату маленький пучок;
    • хліб житній;
    • майонез легкий — пара ч. л.;
    • лимонний сік;
    • гірчиця — 11/2 ч. л.;
    • сухі крихти — 30 гр.

    Листя салату відокремлюємо від пучка — досить 3-4 листків.

    Хліб ріжеться дуже тонкими скибочками — як просвітчаста папір. Достатньо трьох скибочок. Підсушуємо їх у гарячій духовій шафі кілька хвилин.

    Готуємо соус: з’єднуємо краплю лимонного соку, майонез і гірчицю. Все гарненько перетираємо ложкою.

    Філе ріжемо скибочками.

    На блюдо викладаємо листя, злегка змащуємо раніше приготовленої заправкою, курку, змащені соусом хлібці і трохи посипаємо сухарями. Блюдо готове до вживання.

    З яєчним соусом

    Для будь варіації салату пропонуємо використовувати домашній соус для Цезаря на основі яєць.

    Дивіться також:  Добова капуста – 7 рецептів приготування

    Для приготування використовуються:

    • пара яєчних жовтків;
    • гостра гірчиця — 1 ч. л.;
    • пісне рафинир. масло — 200 гр;
    • сіль — пара пучок;
    • цукор — 1 ч. л.;
    • настояне на часнику олив. масло;
    • лимон;
    • сухий базилік;
    • біле сухе вино.

    За допомогою блендера з’єднуємо жовтки з пісним маслом і гірчицею до тих пір, поки маса не стане однорідною. При тривалому збиванні стане помітно загустіння маси, ніби готується домашній майонез. Всипаємо цукор і сіль, включаємо залишилися компоненти. Тепер можна скористатися ложкою і все ретельно перемішати. Дати соусу настоятися пару годинок. Після можна використовувати для заправки салату або подавати до інших страв.

    Цезар з пекінською капустою і куркою

    Дана варіація салату буде трохи відрізнятися за зовнішнім виглядом — він подається не класичними великими шматками всіх складових, а в більш звичному вигляді дрібно різаного продуктів, заправлені соусом.

    • куряче філе — 300 гр;
    • черрі — 6 одиниць;
    • листя пекінської капусти — 150 гр;
    • пармезан — 50 гр;
    • сухарики салатні пшеничні — 50 гр;
    • часникові зубки — 2 одиниці;
    • сіль, перець, куркума;
    • майонез — 100 мл;
    • будь-який твердий сир — 200 гр;
    • масло пост. — 3 ст. л.

    Філе обсмажити на соняшниковій олії з двох боків до готовності. Нарізати кубиками, посолити і поперчити, додати куркуму і ще раз обсмажити хвилин п’ять.

    Овочі вимити, капусту розібрати на листя і дуже дрібно нашаткувати, черрі нарізати четвертинками.

    Підготувати заправку: змішати майонез, тертий пармезан і часник, добре перемішати. При бажанні отримати більш рідкий соус додати ще трохи майонезу або сметани.

    Курячі шматочки, капусту, томати, тертий твердий сир змішати з соусом і викласти в салатник. Посипати сухариками.

    Дивіться також:  Салат з цвітної капусти – 8 рецептів приготування

    З додаванням квасолі

    • консервована квасоля;
    • відварна грудка — 350 гр;
    • томати — 2 середні;
    • пшеничні скибки хліба — 2-3 скибочки;
    • італійські трави;
    • часникові зубки — 1-2;
    • олія олив.
    • майонез;
    • перець мелений.

    М’якуші нарізаємо кубиками, посипаємо травами, скроплюємо маслом і відправляємо в духовку. Стежимо за отриманням рівномірного покриття золотистого відтінку майбутніх сухариків, їх періодично помішуючи.

    Курочку, сир і помідори ріжемо кубиком, приблизно рівним за розміром з сухариками.

    З’єднуємо їх з квасолею.

    Готуємо соус: майонез з’єднуємо з видавленим зубчиком часнику і перцем. Заправляємо салат. Перед подачею зверху посипаємо сухарями.

    Класична заправка для салату в домашніх умовах

    Соус для Цезаря за легендою складався всього з декількох продуктів — яйця, масла, Вустерського соусу і тертого сиру. Сучасний варіант був дещо вдосконалений, і його смак нічим не поступається.

    • пара яєць;
    • 200 мл пост. масла;
    • 1 ½ ч. л. гірчиці;
    • пара часникових зубчиків;
    • 2 стіл. л. соку лимона;
    • стіл. л. соусу Ворчестер;
    • 20 гр сир пармезан;
    • пара дрібок солі.

    Збиваємо заглибним блендером яйця, масло і гірчицю. Маса повинна значно посвітліти і зовсім трохи збільшитися в обсязі, злегка загуснути — це буде основа для майбутнього соусу.

    Приєднуємо сік, пресований часник, соус, тертий сир, трохи солі. Гарненько повторно збиваємо блендером. Можна залишити настоятися протягом півгодини і після використовувати для заправки салату.

    Факт. Дуже поширена думка, що в соус потрібно додати трохи анчоусів для додання легкої рибної нотки. Насправді Ворчестерський (Вустерський) соус якраз і надає рибний відтінок, тому анчоуси додавати немає необхідності.