Салат Черепашка – 7 дуже смачних рецептів

Салат черепашка – прекрасний варіант закуски для будь-якого свята. Оригінальна ситна закуска приголомшує своїм чудовим смаком і незвичайним виглядом.

Класичний салат

Список компонентів рецепту:

  • шість курячих яєць;
  • три червоних яблука;
  • майонез – 50 г;
  • сир – 240 г;
  • сіль – 1 щіпка.

Поетапне приготування:

  • З яблук зчищаємо тонку шкірку, вирізаємо серцевину з насінням. М’якоть яблук ріжемо тонкою соломкою. Найкраще для такої мети брати кисло-солодкі сорти яблук.
  • Перекладаємо соломку в миску і заливаємо невеликою кількістю майонезу, перемішуємо.
  • Сир нашаткувати точно такий же соломкою, як і яблука. Висипаємо його в іншу миску і також додаємо майонез.
  • Варимо протягом 12 хвилин курячі яйця, чекаємо, поки вони охолонуть, і ріжемо 4 білка на смужки. Кладемо майонез.
  • Жовтки прибираємо в окрему ємність і подрібнюємо за допомогою терки.
  • Залишилося сформувати салат, виклавши всі продукти шарами.
  • На дно плоского блюда розподіляємо половину всієї кількості яблук в майонезі.
  • На них викладаємо половину сиру. Потім знову йдуть яблука і сир.
  • Після них розподіляємо білки і посипаємо це пишність подрібненими жовтками.
  • Одне варене яйце залишаємо в цілісному вигляді. З нього ми зробимо голову черепашку. Виріжте на ньому рот і покладіть до салату.
  • Визначте, де будуть розташовуватися очі, змастіть цю частину майонезом і прилаштуйте горошини перцю.
  • Лапки тварини можна зобразити половинками варених яєць. Залишилося подати цю красу до столу.

Загрузка...

З чорносливом і волоським горіхом

Вам знадобиться:

  • чотири яйця
  • сир – 0,1 кг;
  • чорнослив – 60 г;
  • філе птиці – 0,2 кг;
  • сіль – 5 г;
  • горіхи – 45 г;
  • цибуля – 0,15 кг;
  • яблука – 0,25 кг;
  • майонезний соус – 80 р.

Як готується салат черепаха:

  • Варимо курку до розм’якшення. Не забудьте додати сіль. Остигле м’ясо подрібнюємо ножем.
  • Цибулину дрібно кришимо, зсипаємо в чашку і наливаємо туди окріп. Через 10 хвилин гарячу воду прибираємо, промиваємо шматочки цибулі в холодній воді. Таким чином в салаті ви не відчуєте присмак гіркоти.
  • Окремо натираємо варені білки з жовтками з допомогою терки
  • Розкладаємо на шматочки горіхи. Кілька штук необхідно залишити в цілісному вигляді.
  • Подрібнюємо ножем чорнослив. Яблука і сир провести через тертку з дрібними ланками.
  • Викладаємо овалом на плоскій салатниці білки, солимо їх і поливаємо майонезом.
  • Наступним кроком буде курка, залита майонезом і обсыпанная цибулею.
  • Далі – шар яблук, политих майонезом. Потім тертий сир, оброблений майонезом. 20 грамів сиру потрібно залишити для прикраси закуски.
  • Завершуємо салат тертими жовтками з майонезом.
  • Посипаємо все волоськими горіхами. Чорносливом викладаємо панцир черепашки.
  • Залишилися горішки ділимо на половинки і формуємо лапки салату, тертим сиром викладаємо голову, очі формуємо з двох горошин перцю.
Спробуйте також:  Салат з морепродуктів – 15 рецептів

Готуємо з додаванням винограду

Додаючи нові інгредієнти, наприклад, виноград замість горіхів, ми отримуємо різні варіанти салату черепашка, які виглядають зовсім по-іншому.

Необхідні продукти:

  • одне яблуко;
  • одна куряча грудка;
  • пів лимона;
  • білий виноград – 0,2 кг;
  • майонез – 140 г;
  • чотири яйця;
  • одна цибулина;
  • сир – 110 г;
  • два салатних листків.

Покрокова інструкція:

  • Зварене куряче м’ясо шаткуємо маленькими шматочками.
  • Почищену цибулину рубаємо кубиками. На 5 хвилин заливаємо їх окропом, після чого зливаємо гарячу воду і наливаємо в цибуля сік половини лимона.
  • Зварені яйця проводимо через тертку з дрібними ланками. Так само чинимо з шматком сиру.
  • Кислі яблука, очищені від тонкої шкірки шаткуємо на маленькі кубики.
  • Викладаємо страву у формі овалу, імітуючи черепашачий панцир. Кожен шар салату не забувайте полити майонезним соусом. Спочатку викладаємо шматочки курки, потім по черзі цибульні шматочки, шматочки яблук, курячі яйця молочний сир.
  • У такому вигляді ставимо салат в холодне місце на 2 години.
  • За цей час можна розрізати кожну виноградину на дві часточки.
  • Виймаємо салат, покриваємо його вершину виноградом, створюємо з сиру голову і кладемо поруч салатні листя.

 

Салат «Черепашка» з грибами

Вам знадобляться:

  • сіль за смаком;
  • два яблука;
  • філе курки – 250 г;
  • гриби – 0,2 кг;
  • цибулина;
  • сир твердого виду – 140 г;
  • три курячих яйця;
  • жменя волоських горіхів;
  • майонезний соус – 55 р.

Алгоритм дій:

  • Подрібнюємо ножем очищену цибулину і варене м’ясо птиці.
  • Порізані на кубики гриби смажимо на сковороді в олії до м’якості.
  • Поділяємо зварені білки і жовтки і обробляємо на тертці.
  • Таку ж процедуру проводимо з яблуками і сиром.
  • Овальної викладаємо гіркою приготовлені компоненти рецепта на плоску салатницю: білки яєць, часточки грибів, цибулину, куряче м’ясо, терті яблука і молочний сир. Кожен шар варто обробити майонезом.
  • Вершина салату складається з тертих жовтків, поверх яких видавлена сіточка з майонезу і все це оформлено половинками волоських горіхів.
  • Голову черепахи формуємо з яєчного білка. Роль очей виконують дві горошини перцю.
  • Залишаємо страву насичуватися в холодильнику пару годин, і подаємо страву на стіл.
Спробуйте також:  Салат з шинкою і сиром -17 рецептів приготування вдома

З копченою куркою

Що потрібно взяти:

  • лимонний сік – 15 мл;
  • сир – 0,1 кг;
  • майонезний соус – 200 г;
  • одне яблуко;
  • курка копчена – 0,2 кг;
  • один салат-латук;
  • чотири яйця;
  • одна цибулина;
  • горіхи волоські – 0,1 кг.

Як зробити салат черепашка з куркою і волоськими горіхами:

  • З відварених яєць видаляємо шкаралупу, розкладаємо білки і жовтки з різних чашках і подрібнюємо на різних терках.
  • З копченої курки знімаємо шкірку, м’ясо ріжемо кубиками.
  • Подрібнений в крихту цибулю опускаємо на дві хвилини в ємність з окропом, потім промиваємо овоч холодною водою. Бризкаємо на промитий цибулю лимонний сік.
  • З яблука видаляємо його центральну частину і шкірку і проводимо через тертку м’якоть.
  • Починаємо збирати салат по верствам. Білки, волокна курячого м’яса, шматочки цибулі, протерте яблуко, жовтки і масу сиру.
  • Вершину страви прикрашаємо горіхами. Складаємо черепашачу голову.

Рецепт з ананасами

Вам знадобиться:

  • 10 волоських горіхів;
  • філе птиці – 250 г;
  • консервна банка ананасів;
  • чотири яйця;
  • сметана – 65 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • жменя свіжої зелені;
  • сир – 90 г;
  • сіль і прянощі за смаком.

Алгоритм приготування:

  • Зварити промите філе курки у воді, заздалегідь її, посоливши і додавши спеції протягом 20 хвилин.
  • Обшпарити шматочки цибулі окропом і помістити на хвилину в миску з прохолодною водою.
  • Кільця ананасів порізати на маленькі кубики. Те ж виконати з остиглої куркою.
  • Три варених яйця розділити на жовтки і білки. Четверте варене яйце залишить осторонь.
  • Салат складається з шарів, які повторюються два рази. Тому варто заздалегідь поділити кожен інгредієнт навпіл.
  • Починаємо збірку страви з білків, потім йдуть курка, брусочки цибулі, жовтки, сир, ананаси. Наступні шари повторюються в тій же послідовності.
  • Залишилося з половинок горіхів сформувати лапки і голову – у формі цілого яйця.
  • Залишилися горіхами прикрашаємо верхівку страви.
  • Навколо салат розкладаємо зелень і подаємо гостям на стіл.
Спробуйте також:  Салат з пекінською капустою і курячою грудкою: 14 рецептів приготування

Салат «Черепашка» з яловичиною

Склад рецепта:

  • майонезний соус – 70 г
  • яблуко – 1 шт.;
  • яловичина – 0,2 кг;
  • чорнослив – 0,1 кг;
  • цибулина;
  • горіхи – 0,1 кг;
  • чотири яйця;
  • шматок сиру – 40 р.

Готуємо покроково:

  • Варимо до м’якості телятину. Воду, в якій вона вариться, насипаємо сіль.
  • Дрібно рубаємо цибулю і поміщаємо на пару секунд в окріп.
  • Відварені яйця очищаються, діляться на жовтки і білки окремо шинкують в крихту.
  • Дрібно ріжемо промитий чорнослив і горіхи.
  • Через крупну тертку проводиться яблуко, а сир – через дрібну.
  • Формується страва по шарах: волокна м’яса, цибулина, білок, терте яблуко, шматочки курячого жовтка, сир. Кожен продукт змащується майонезним соусом.
  • Прикрашаємо блюдо, роблячи його схожим на черепаху, горіхами і сиром, обробленим на тертці. Приємного апетиту!