Салат Черепашка з куркою та горіхами – 7 покрокових рецептів дуже смачного і красивого салату

Блюдо для святкового столу варто робити не тільки смачними, але ще й красивими. Цікаво прикрасити можна будь-яке частування, але особливу увагу варто приділити оформленню закусок. Дуже ефектно виглядає на столі салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами. Його зовнішній вигляд підкорить і дорослих, і маленьких гостей.

Класичний салат «Черепашка» з куркою та горіхами

Інгредієнти:

  • відварене філе курятини – 150 – 170 г;
  • очищені волоські горішки – 3 десертні ложки
  • дрібно порізаний сир – 100 г;
  • яйця – 3 – 4 шт.;
  • свіжий сік лайма – 1 десертна ложка;
  • майонезний соус (підсолений).

Приготування:

  • Горіхи прожарити на сухій сковороді. Досить пари хвилин. 4 половинки горішків відкласти в сторону. Інші розтерти в ступці.
  • Варену птицю порвати волокнами.
  • Частини варених яєць крупно потерти окремо. Половинку цілого білка залишити.
  • Яблуко дрібно потерти і полити соком лайма.
  • На блюдо нанести сітку з майонезного соусу. Зверху укласти у вигляді овалу один на одного – м’ясо, яблучну стружку, білки, сир, жовтки, подрібнені горіхи. За смаком у процесі покривати їх соусом.

Залишилися ядерця викласти у вигляді лапок черепахи. Половинка білка буде імітувати голову тварини. Очі можна зробити з горошин перцю. Щоб зобразити рот – потрібно просто розрізати нижню частину яйця.

З чорносливом

Інгредієнти:

  • подкопченная куряча грудка – 1 шт.;
  • фіолетовий цибулю – 1,5 головки;
  • зелене яблуко – 1 шт.;
  • в’ялений чорнослив – ½ ст.;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • сир дрібними кубиками – 100 г;
  • солоний майонезний соус – за смаком;
  • волоські горішки – 80 р.

Приготування:

  • Зняти м’ясо з кісток. Його потрібно нарізати дуже дрібними шматочками і першим висипати на тарілку у вигляді овалу.
  • Цибулю покришити кубиками. Обшпарити окропом.
  • Яйця поділити на складові. Потерти їх частини окремо. Залишити крайню овальну частина білка для голови черепахи.
  • Горіхи обсмажити без масла пару хвилин. Остудити. Перебити блендером до стану дрібної крихти. Можна для цієї мети використовувати також звичайний пакет і качалку.
  • Чорнослив залишити в теплій воді на чверть години. Порізати смужками.
  • Яблуко без шкірки і насіння крупно потерти. Віджати стружку.
  • Поверх м’яса розсипати білки, ошпарений цибулю, сирні кубики, яблучну стружку, чорнослив, жовтки. За смаком промащувати салат солоним соусом.
Дивіться також:  Салат Гніздо Глухаря – 7 рецептів смачного приготування

Прикрасити закуску горіховою крихтою і шматочком білка. Зробити очі черепашки з шматочків маслини. Дати частування просочитися в прохолоді.

Як приготувати з яблуками і грибами

Інгредієнти:

  • філе курятини – 200 – 250 м;
  • натертий крупно сир – 100 – 130 г;
  • кислуваті яблука – 2 шт.;
  • зварені заздалегідь великі яйця – 3 шт.;
  • ріпчаста цибулька – 1 шт.;
  • очищені печериці – повний стакан;
  • волоські горішки – за смаком;
  • майонезний соус з сіллю і спеціями.

Приготування:

  • Частини варених яєць потерти в окремі миски.
  • Курятину зварити до готовності. Остудити і дрібно порубати.
  • Яблука потерти на середню тертку (без шкірки і насіння).
  • Гриби і цибулю покришити. Обсмажити разом до готовності.
  • Горіхи обсушити на сухій сковорідці. Дрібно порубати.
  • Викласти частування по порядку: білки, обсмажування, птиця, яблука, сир, жовтки. Кожен просочувати майонезним соусом.

Доповнити салат з яблуками і грибами подрібненими горішками. Зверху на закуску можна намалювати сітку з соусу. Зробити голову тварини з яєць і/або овочів.

Салат «Черепашка» з куркою, волоськими горіхами і морквою по-корейськи

Інгредієнти:

  • перепелине яйце варене – 1 шт.;
  • тертий сир – 100 г;
  • морква по-корейськи – ½ ст.;
  • філе курятини – 300 г;
  • яйця курячі (зварені) – 4 шт.;
  • майонезний соус (солоний) – за смаком;
  • очищені волоські горіхи – 2/3 ст.

Приготування:

  • Запекти до готовності філе курятини. Розділити його на тонкі волокна.
  • Яйця (тільки курячі) крупно потерти.
  • Половину горішків перебити блендером до стану крихти.
  • Морквину віджати від маринаду. При необхідності підрізати соломку коротше.
  • У салатник відправити яєчну і сирну стружку, птицю, моркву, подрібнені горішки. Все заправити соусом, перемішати.
  • Викласти масу на тарілку овалом.

Зробити панцир і лапки з волоських горішків (залишилися цілими). Перепелине яйце стане головою тварини.

Дивіться також:  Салат російська красуня – 17 рецептів

Гарна закуска з ананасом

Інгредієнти:

  • часникові пшеничні сухарі – 2 великі жмені;
  • варена картопля – 1 шт.;
  • варене філе птиці (курки) – 150 г;
  • варене яйце – 1 шт.;
  • ковбасний солоний сир – 150 г;
  • солодкий ананас – 250 г;
  • крихта з сухарів – 2 десертні ложки;
  • волоські горіхи – для прикраси;
  • майонезний (солоний) соус.

Приготування:

  • Варену картоплю крупно потерти. Першою відправити на тарілку у вигляді овалу.
  • Зверху розсипати розділену на волокна курятину.
  • Далі, розподілити дрібні кубики ананасів, подрібнений будь-яким зручним чином ковбасний сир, терті варені яйця.
  • Промазати шари солоним соусом.

Готовий салат «Черепаха» засипати дрібними сухариками і крупнорублеными горішками. Голову тварини зробити з шматочка ковбасного сиру. Лапи – з половинок ядер горіхів.

З каперсами

Інгредієнти:

  • копчена курятина – півкіло;
  • зварені яйця — 3 шт.;
  • солоний тертий сир – 100 г;
  • пір’я цибулі – ½ пучка;
  • яблуко – 1 шт.;
  • каперси – 100 – 120 г;
  • чорнослив, розмочений у воді – 2/3 ст.;
  • ядра волоських горішків – ½ ст.;
  • солоний майонезний соус.

Приготування:

  • Очистити готові яйця. Подрібнити їх великою теркою, не розділяючи на складові.
  • Яблука позбавити від шкірки. Потерти їх за допомогою корейської терки. Віджати фруктову стружку, якщо в процесі подрібнення виділилося дуже багато соку.
  • Горіхи перебити блендером.
  • Розм’яклий чорнослив порізати смужками. Також порубати птицю, сир.
  • Зелену цибулю дрібно порізати разом з каперсами без маринаду.
  • Змішати всі продукти, крім горіхової крихти. Заправити солоним соусом.

На плоскій тарілці зліпити з маси «панцир». Засипати горіховою крихтою. З овочів, горіхів та/або яєць зробити лапки і голову тварині.

Готуємо зі свіжими огірками

Інгредієнти:

  • філе курятини – 1 шт. (велике);
  • очищені ядра волоських горіхів – 1 повний стакан;
  • свіжий міцний огірочок – 1 шт.;
  • в’ялений чорнослив – 2 жмені;
  • заздалегідь зварені яйця – 2 шт.;
  • солоний майонезний соус.
Дивіться також:  Вінегрет – класичний рецепт з горошком

Приготування:

  • Зварити м’ясо, остудити прямо в бульйоні. Порізати маленькими шматочками. Відправити в салатницю.
  • Туди ж додати половину горіхів, перебитих блендером до стану крихти.
  • Чорнослив чверть години вимочувати в окропі, після чого порізати соломкою. Саме в’ялені сухофрукти додадуть закуски легкий копчений присмак. Відправити чорнослив до решти продуктів.
  • Свіжий огірок разом з шкіркою порізати крупною довгою соломкою. Очищені яйця – кубиками.
  • Змішати продукти, заправити солоним соусом.

Викласти закуску овалом на тарілку. З решти цілих горішків і майонезу зробити кубики як на черепаховом панцирі. Голову тварини може імітувати перепелине яйце або оливка/маслина.

При прикрасі обговорюваного салату можна повною мірою задіяти свою фантазію. Використовувати різні горішки, зелень, свіжі/мариновані овочі для прикраси панцира. Голову робити з кружальця огірка, яєць, перцю і моркви.