Салат «Червоне море» з крабовими паличками – 8 рецептів

Якщо ви хочете здивувати гостей і приготувати щось нове замість вже приїлися страв, то спробуйте зробити салат «Червоне море» з крабовими паличками.

Салат «Червоне море» з крабовими паличками – базовий рецепт

Незважаючи на таку незвичайну назву, страва готується з зовсім простих інгредієнтів і не вимагає багато часу.

Необхідні продукти:

  • три ложки майонезу;
  • два зубчики часнику;
  • 0,2 кг крабових паличок;
  • 0,1 кг сиру;
  • спеції за смаком;
  • один солодкий перець.

Процес приготування:

  • З перцю зрізаємо верхівку, прибираємо насіння, ретельно промиваємо та нарізаємо на тонкі скибочки.
  • Крабові палички обов’язково повинні бути розмороженими, так само як і перець перетворюємо їх на смужки.
  • Сир нарізаємо на квадрати, а потім і на брусочки.
  • Все, що підготували, відправляємо в красиве блюдо, змішуємо з часником, який необхідно подрібнити зручним способом, майонезом, і присипаємо будь-якими приправами на свій смак.

З додаванням томатів

Салат «Червоне море» з крабовими паличками і помідорами виходить трохи соковитіше і більш насиченим, ніж базовий варіант. Щоб уникнути зайвої рідини, додати помідори потрібно тільки перед подачею.

Необхідні продукти:

  • упаковка крабових паличок;
  • два помідора;
  • зелень, спеції і майонез за смаком;
  • солодкий перець – одна штука;
  • приблизно 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Помідори розрізати на четвертинки, приберіть з них м’яку внутрішню частину, а тверду наріжте на бруски, покладіть в салатницю.
  • Туди додайте очищений від насіння перець, попередньо подрібніть смужками.
  • Розморожені крабові палички нарізати довгастими шматочками, змішайте з іншими продуктами.
  • Будь-яким способом поріжте сир, але краще, якщо він теж буде тонкими брусочками.
  • Приправити страву спеціями, часником, додайте потрібну кількість майонезу і відразу ж несіть на стіл.

«Червоне море» з крабовими паличками і сиром

Необхідні продукти:

  • два зубчики часнику;
  • будь-які приправи і майонез за смаком;
  • два помідора;
  • один солодкий перець;
  • близько 0,25 кг крабових паличок;
  • шматочок сиру вагою приблизно в 100 грам.
Дивіться також:  Маринад для капусти – 10 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Підготуйте все інгредієнти: крабові палички розморозьте і наріжте навскоси, так щоб вийшли довгі смужки, з перцю зріжте верхівку, приберіть насіння і теж перетворіть на скибочки, помідори поріжте навпіл, вийміть м’яку серцевину, подрібніть на брусочки. Те ж саме виконайте і з сиром. У підсумку всі складові повинні бути приблизно однакової довжини і форми.
  • Складіть все в салатницю, бажано щоб вона була скляна, так буде виглядати гарніше особливо для святкового столу. Додайте ще роздавленого часнику на свій смак, можна трохи підсолити і пару ложок майонезу.

Варіант салату на швидку руку

Страва готується дуже просто і швидко, не потрібно нічого відварювати заздалегідь, а в результаті виходить красивий і яскравий салат.

Необхідні продукти:

  • 150 грам будь-якого твердого сиру;
  • часник – один зубчик;
  • один червоний солодкий перець;
  • 0,25 кг крабових паличок;
  • помідори – дві штуки;
  • спеції майонез на свій смак.

Процес приготування:

  • Прибираємо капелюшок у перцю, очищаємо від насіння, нарізаємо брусочками. Таким же чином подрібнюємо сир і крабові палички, які обов’язково повинні бути розморожені.
  • Помідори кладемо в останню чергу. З них потрібно видалити м’якоть і подрібнити в таку ж форму, як і інші інгредієнти.
  • Кладемо все в ємність, добре, якщо вона буде прозорою, заправляємо тиском часником, майонезом і за бажанням можна додати інші спеції, перемішуємо.

З кукурудзою

Необхідні продукти:

  • один солодкий червоний перець;
  • баночка консервованої кукурудзи;
  • майонез, зелень і часник за смаком;
  • три помідора;
  • 100 грам сиру;
  • 0,4 кг крабових паличок.

Процес приготування:

  • Всі зазначені в списку інгредієнти необхідно порізати на тонкі скибочки приблизно однакової довжини. З помідор попередньо прибрати м’якоть, а з перцю насіння.
  • Відправляємо все в салатницю, засипаємо кукурудзу, додаємо тертий або порізаний сир, кладемо за смаком майонез, зелень і інші спеції.
Дивіться також:  Капуста кольрабі – рецепти приготування

Зі свіжими огірками

Необхідні продукти:

  • велика упаковка крабових паличок;
  • один перець бажано червоного кольору;
  • майонез і зелень за смаком;
  • два свіжих огірка;
  • 0,150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Готуємо красиву ємність, додаємо в неї нарізні на смужки огірки, подрібнений перець скибочками, а так само крабові палички, порізані навскоси, щоб вони виглядали як довгі смуги.
  • Сир перетираємо на крупній тертці або подрібнюємо ножем, додаємо до решти інгредієнтів, заправляємо все майонезом, зеленню і добре перемішуємо.

З солодким перцем

Необхідні продукти:

  • спеції, зелень, часник і майонез за смаком;
  • солодкий перець – одна штука;
  • упаковка крабових паличок вагою 200 грамів;
  • 100 грам сиру;
  • 2 помідора.

Процес приготування:

  • З помідор прибираємо м’якоть, нарізаємо на смужки, перець очищаємо від насіння, подрібнюємо таким же способом. Теж саме робимо з крабовими паличками і сиром.
  • Змішуємо всі продукти, в салатниці приправивши їх майонезом, свіжою зеленню та іншими спеціями за своїм бажанням.

Листковий салат з крабовими паличками, яйцями і сиром

Необхідні продукти:

  • один помідор;
  • близько 250 грам крабових паличок;
  • червоний солодкий перець;
  • майонез на свій смак;
  • яйця – дві штуки;
  • приблизно 150 грам твердого сиру.

Процес приготування:

  • Заздалегідь розморозьте крабові палички і відваріть яйця до стану круто. З помідорів зніміть м’якоть, вона не знадобиться, оскільки сильно тече, а з перцю вийміть насіння.
  • Подрібніть всі інгредієнти за допомогою ножа у вигляді тонких смужок, яйця і сир натріть на тертці.
  • Викладайте інгредієнти один на одного в наступній послідовності: крабові палички, яйця, помідори, перець, сир. Якщо взяли багато продуктів, то можна повторити декілька разів. Не забувайте, що всі шари салату потрібно промащувати невеликою кількістю майонезу. А верх можна прикрасити рештою овочами або свіжою зеленню.
Дивіться також:  Ріпа — 13 рецептів приготування