Салат дамський каприз – 9 рецептів приготування

Салат «Дамський каприз» як не можна краще підходить для посиденьок з подружками, дівич або сімейного торжества. Зазвичай він подобається всім милим дамам, оскільки володіє вишуканим смаковим букетом. У рецепт входять продукти, солодкуваті на смак (чорнослив, ананаси), а поєднання грибів, горіхів і сиру мало кого залишає байдужим.

Класичний салат «Дамський каприз» з куркою та ананасом

Головний герой нашої сьогоднішньої розмови дуже красиво виглядає на блюді, і особливо в розрізі, оскільки найчастіше оформляється шарами. До його складу входять інгредієнти яскравих кольорів і вдало поєднуються корисні продукти, що володіють великим набором вітамінів і мінеральних речовин.

Він низькокалорійний і тому підходить навіть тим, хто дотримується дієти.

«Дамський каприз» з ананасом – це класичний рецепт, який завжди свіжий і ніколи не приїдається. Яскраві смакові нотки надає страві саме тропічний фрукт, тому приємні враження від застілля запам’ятовуються надовго. Цей салат обов’язково стане родзинкою вашого столу і подарує незабутнє відчуття свята навіть у будній день.

Візьміть таке:

  • Куряче філе – 400 р.
  • Чорнослив – вдвічі менше.
  • Банку консервованих ананасів.
  • Сир твердий – 150 р.
  • Майонез – півсклянки.
  • Сметана – 100 гр.

Готуємо так:

  • Відварене куряче філе слід порізати кубиками або соломкою. Чорнослив потрібно промити під струменем холодної води, потім обдати окропом, залити теплою водою і залишити хвилин на десять. Після цього його слід теж порізати шматочками.
  • Зварені круто яйця нарізати кубиками. Сир натирається на крупній тертці. В крайньому випадку, його можна порізати дуже тонкою соломкою.
  • Ананас слід дістати з банки і дати стекти рідини. Потім порізати його дрібніші.
  • Всі продукти можна змішати або викласти шарами на блюдо у будь-якій послідовності, яка припаде до душі.

Звичайно, салат слід обов’язково посолити, а при бажанні, і приправити чорним перцем.

Сметану і майонез цілком допустимо змішати і теж додати в закуску. Якщо ви робите листковий салат, то ці компоненти можна чергувати між різними шарами.

Прикрашайте салат з куркою та ананасом всім, що сподобається, – горішками, зернятками граната, зеленню, оливками.

Готуємо з мовою і шинкою

«Дамський каприз» з мовою і шинкою – гострий салат незвичайного смаку завжди викликає захоплення. Він відмінно підійде для новорічного столу і будь-якого іншого свята, яке відзначається в холодну пору року. Оскільки майже всі продукти, які використовуються для його приготування, можна без проблем знайти практично у будь-якої господині в холодильнику взимку.

Візьміть таке:

  • Мова свинячий і шинку – по 300 р.
  • Мариновані або свіжі гриби – 200 р.
  • Мариновані огірки – 250 р.
  • Одну цибулину.
  • Соняшникова олія – пару ложок.
  • Майонез.
  • Перець.
  • Гранат – трохи зерняток для прикраси.

Приступимо:

  • Відварений холодний язик, шинку і огірки потрібно порізати соломкою.
  • Якщо ви використовуєте свіжі гриби, то їх слід промити, подрібнити і обсмажити на сковороді з цибулею. Якщо ж гриби в салат підуть мариновані, то їх можна дістати з банки, соус злити і порізати окремі великі шматочки.
  • Далі можна викладати салат шарами, якщо є бажання. Однак, він добре виглядає і в тому випадку, коли всі продукти просто перемішані і заправлені перцем і майонезом. Зверху можна прикрасити страву зернятками граната.
Дивіться також:  Салати без майонезу – 15 рецептів приготування, пальчики оближеш

З куркою і чорносливом

Салат «Дамський каприз» з куркою і чорносливом – це один з класичних його варіантів. Він надзвичайно смачний, завжди виглядає дуже красиво, особливо в розрізі. Його можна подавати як у великому блюді, так і в маленьких прозорих креманках – так він виглядає ще краще. Смак вишуканий і подобається практично всім.

Візьміть таке:

  • Куряче філе – півкіло.
  • Яєць – 5 шт.
  • Свіжі огірки – 3 шт.
  • Чорнослив – 200 р.
  • Горіхи грецькі – 150 р.
  • Зелень – як сподобається.
  • Перець – за смаком.
  • Майонез – півсклянки.

Приступаємо:

  • Спочатку потрібно відварити куряче м’ясо, остудити, нарізати соломкою і поперчити.
  • Яйця теж слід зварити яйця, натерти на крупній тертці і приправити майонезом.
  • Чорнослив промити в холодній воді, потім обдати окропом. Злити воду і знову залити сухофрукти на деякий час, поки вони не стануть м’якими. Потім чорнослив нарізати смужками.
  • Огірки теж варто нарізати тонкою соломкою. Горіхи слід перемолоти, а зелень нарізати.

Всі підготовлені продукти потрібно розділити на дві частини, після чого викладати салат шарами на блюдо в такому порядку:

  • У самий низ слід укласти порізані огірки. Можна постелити на дно страви листя салату і перший шар викласти на них.
  • Далі викладається підготовлене м’ясо курки і заливається майонезом.
  • Тепер настала черга чорносливу, а слідом за ним – готових яєць, змішаних з майонезом.
  • Потім викладаємо горіхи і посипаємо зверху зеленню.

Ми використовували зараз тільки половину всіх продуктів. Тепер настала черга нарощувати шари в тому ж порядку. Самий верхній шар формуємо з горіхів і прикрашаємо зеленню.

Закуска з печерицями

Гриби відмінно підходять «Дамському капризу». Вони роблять салат ситним і радують новизною смакових відтінків. Копчений окорочок дуже освіжає блюдо, аромат якого стає більше терпким. А загальне враження від салату залишається надзвичайно приємним. Поєднання печериць з сиром задовольнить навіть найвимогливіший смак.



Візьміть:

  • Копчених курячих стегенець на півкіло.
  • Три яйця.
  • Свіжий молодий огірок.
  • Чорнослив – 100 р.
  • Печериць, свіжих, не мариновані – 300 р.
  • Пару ст. ложок соняшникової олії.
  • Дві цибулини невеликого розміру.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – півсклянки.
  • Прянощі, можна мелену паприку.
  • Сіль.

Готуємо так:

  • Спочатку потрібно підготувати продукти. Для цього добре промийте під струменем холодної води з крана чорнослив, потім обдайте його окропом, злити воду і знову залийте хвилин на десять. Потім поріжте сушені сливи шматочками середнього розміру.
  • Печериці потрібно обсмажити або згасити на сковороді до м’якості разом з цибулею. Для цього промийте гриби, нарізати уздовж скибочками, а потім покладіть на сковороду з рослинним маслом. Якщо за станом здоров’я не можете їсти смажене, то додайте на сковороду води і тушкуйте гриби до напівготовності, щоб вони стали м’якими. Потім, коли вода випарується, додайте дрібно нашатковану цибулю на невеликому вогні, помішуючи, тушкуйте ще трохи обидва компоненти, поки овоч не стане прозорим.
  • Яйця слід відварити і потерти на крупній тертці. Сир теж натираємо. Огірок не повинен бути дуже соковитим, тому його потрібно порізати соломкою або кубиками і посолити. Як тільки виділиться сік, можна злегка віджати огіркову нарізку і перекласти в іншу ємність.
  • М’ясо курки можна теж порізати так, як подобається – соломкою або кубиками.
Дивіться також:  Ріпа — 13 рецептів приготування

Тепер оформляємо салат шарами:

  • Чорнослив потрібно розділити на дві частини – поменше і побільше. Менша частина піде на прикрасу салату, велику слід розкласти на дні страви або плоскою салатниці рівним шаром. Покриваємо його майонезом.
  • Куряче м’ясо піде другим шаром, який теж треба буде приправити майонезом.
  • Далі йдуть огірки і гриби, змішані з прянощами і майонезом.
  • Яйця теж потрібно змішати з майонезом і оформити наступний шар.
  • Останній шар – тертий сир, який можна красиво прикрасити чорносливом.

З гранатом і ківі

Якщо вам подобаються незвичайні поєднання продуктів, то «Дамський каприз» з гранатом і ківі вам обов’язково сподобається. Він дуже ніжний на смак, з м’яким благородним відтінком.

Візьміть таке:

  • Копчене куряче філе (можна використовувати і копчений окорочок).
  • Два ківі.
  • Два яйця.
  • Гранат – жменька зерен.
  • Майонез – півсклянки.
  • Сіль.
  • Перець.

Яйця слід спочатку відварити круто, ківі очистити і підготувати зерна граната. М’ясо, ківі і яйця нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити майонезом. А зверху прикрасити гранатом.

C селерою

Це дієтичний варіант салату «Дамський каприз». Він підходить для тих, хто уважно стежить за своїм здоров’ям і вагою.

Оскільки продуктовий набір, представлений тут, підходить для дієтичного харчування, він не перевантажує організм зайвими жирами.

У такому блюді відсутні смажені компоненти, а сам склад інгредієнтів добре збалансований. По насиченості вітамінами і мінеральними речовинами салат з селерою складе конкуренцію багатьом стравам так званого «здорового харчування».

Візьміть:

  • Півкіло нежирного курячого філе.
  • Селери – 4 – 5 стебел.
  • Світлого винограду – 300 р.
  • Зелену цибулю.
  • Майонез.

Алгоритм приготування:

  • М’ясо курки відварити, остудити і розділити на дві частини. Нарізати кубиками або соломкою.
  • Дрібно нашаткувати селеру і цибулю, додати до курки.
  • Потім очистити і порубати фісташки. Ягоди винограду розрізати на половинки і вийняти кісточки.
  • Всі продукти змішати, заправити майонезом або дієтичним несолодким йогуртом. Можна використовувати грецький. Якщо ви знаходитесь на безсольовій дієті, то сіль можна не додавати.

З морквою по-корейськи

Гострий, пікантний салат порадує найвибагливішого гурмана. Гості від нього в захваті, і він стане головною прикрасою столу, оскільки володіє незвичайним, дуже приємним смаком.

Візьміть таке:

  • Найкраще підійде копчений курячий окорочок.
  • Морква по-корейськи – 200 р.
  • Три яблука.
  • Два ківі.
  • Два яйця.
  • Чіпси – одна маленька пачка на 25 р.
  • Помідор.
  • Зелень.
  • Майонез.
Дивіться також:  Салат зі свинячого серця – 8 рецептів приготування смачної страви

Салат буде викладатися шарами:

  • Ківі і м’ясо куряче потрібно порізати кубиками і змішати з майонезом. Викласти на блюдо рівним шаром.
  • Відварені яйця слід розібрати на білки і жовтки. Окремо потріть на тертці. Другий шар салату складається тільки з білків. Їх слід акуратно розкласти на першому шарі з курки з ківі. Зверху покрийте все майонезом.
  • Тепер настала черга корейської моркви, яку потрібно розкласти поверх колишніх шарів і обробити майонезом.
  • Яблука слід очистити, натерти на крупній тертці і розкласти отриману масу поверх попереднього шару. Заправити майонезом.
  • Останній шар – жовтки, розтерті в дрібну крихту. Прикрасять салат чіпси і красиві гілочки зелені.

З додаванням винограду

Приємне поєднання винограду і курки плюс трохи горіхів і сиру. Це не тільки звучить вишукано, але і виглядає просто чудово. Дійсно, «Дамський каприз», який високо оцінять подружки на милою вечірці «тільки для дівчаток».

Візьміть:

  • Дві курячі грудки.
  • Трохи терпкого твердого сиру.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Великий світлий виноград – скільки сподобається.
  • Волоські горіхи або мигдаль – за смаком.
  • Кілька великих листя салату.
  • Каррі.
  • Майонез.

На блюді красиво розкладіть листя салату. На них зверху шар за шаром викладайте підготовлені продукти.

  • Обсмажте куряче м’ясо, приправивши його каррі. Остудіть і наріжте кубиками, а потім розташуйте шаром на салатних листках.
  • Розподіліть по всій поверхні курки майонез і посипте дрібної горіховою крихтою.
  • Тепер натріть сир на крупній тертці і викладіть його поверх горіхів. Знову приправте всю цю красу майонезом.
  • Тепер прийшла черга крупно натерти яйця і красиво розподілити їх самостійним шаром.
  • І знову в хід йде майонез.

На закінчення розріжте виноградинки навпіл, видаліть кісточки і красиво прикрасьте салат.

Салат «Дамський каприз» з горіхами

У цьому салаті можна використовувати ті горіхи, які припадуть до смаку – і волоські, фундук, і навіть кешью. Найкраще взяти два види горіхів, втім, якщо хочеться пікантності, то можна і пофантазувати.

Візьміть таке:

  • Відварене філе курки – близько 150 р.
  • Сир – 100 р.
  • Ананас – 100 г. Краще свіжий, ніж консервований. Однак, якщо такого немає, то можна використовувати і фрукт з банки.
  • Горіхи – по парі столових ложок меленого фундука і кешью.
  • Йогурт – до 100 р.
  • Листя салату – стільки, щоб можна було накрити блюдо.

Готуємо так:

  • Курячу грудку краще відварити на пару, щоб вона була ніжною, і в той же час не розварилася і зберегла свій смак.
  • Практично всі продукти слід порізати кубиками, крім листя салату, звичайно.
  • Сир розрізати на дві частини, одну з яких потерти на тертці, а другу – накромсать кубиками.
  • Всі продукти змішати, приправивши йогуртом, а потім викласти на блюдо, покрите листям салату. Зверху посипати закуску тертим сиром.