Салат ” Гранатовий браслет з куркою – 8 покрокових рецептів

Салат «Гранатовий браслет» з куркою виділяється серед інших не менш апетитних і ситних закусок вишуканим виглядом, який так важливий при сервіровці святкового столу. Оригінальне блюдо стане справжньою знахідкою при складанні меню хоч на 14 лютого, хоч на будь-яке велике свято.

Класичний рецепт салату «Гранатовий браслет» з куркою

Рецептура закуски передбачає створення закуски з:

  • третини кіло курятини;
  • 2 гранатів;
  • такої ж кількості буряків і молодий моркви;
  • 3 картоплин;
  • головки цибулі;
  • 3 яєць;
  • пачки майонезу;
  • ложки оцту і цукрового піску;
  • солі і приправ.

Спосіб виконання:

  • Філе відварюється і, трохи охолоне, ріжеться невеликими брусочками.
  • Буряк, картопляні бульби, яйця варяться до готовності, очищаються і нарізати соломкою.
  • З цибулини готуються кубики, які залишаються в маринаді з цукрового піску, ложки оцту і дрібки солі.
  • Морквина натирається і віджимається при занадто великій кількості рідини.
  • У центр плоскої тарілки міститься невелика баночка-основа, навколо якої формується листковий «браслет»: картопляні кубики, ½ бурякової стружки, морквина, ½ курятини, цибульні кубики, яйця, ½ курятини, ½ бурякової стружки.
  • Кожен шар приправляється за смаком і присмачується майонезним соусом.
  • В кінці закуска покривається гранатовими зернами.
  • З центру закуски віддаляється «остов», після чого страва відправляється на 4 години в холодильну камеру, щоб просочившись, стати соковитіше.

З додаванням грибів

Можна приготувати апетитну закуску з куркою і грибами, додають закуски нове смакове звучання.

Будуть потрібні:

  • 300 г курятини;
  • 200 г маринованих грибів;
  • 100 г очищених волоських горіхів;
  • 1 гранат;
  • 2 буряків;
  • цибулина;
  • 3 яйця;
  • пачка майонезу;
  • спеції і сіль.

Етапи створення:

  • Буряк відварюється і натирається.
  • Зварені круто яйця нарізати дрібною соломкою.
  • Філе відварюється і на обробній дошці нарізати брусками.
  • Горіхи і цибульна ріпка дрібно рубаються.
  • Печериці нарізати пластинками.
  • На тарілку встановлюється невелика баночка, навколо якої збирається закуска наступним чином: шари з філе, цибулі, грибів, буряків, горіхової крихти і яєць присмачуються майонезом, після чого закуска покривається зернами екзотичного фрукта.
Дивіться також:  Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Як приготувати з сиром

Сирний продукт надає гастрономічного вишукування ніжні і вершкові нотки.

Беруться:

  • 300 г курятини;
  • шматочок сиру вагою в 200 м;
  • 100 г очищених волоських горіхів;
  • головка часнику;
  • 1 гранат;
  • пачка майонезу;
  • спеції і сіль.

Щоб приготувати закуску виконуються наступні дії:

  • З сиру готується стружка.
  • Горіхи подрібнюються.
  • Відварене м’ясо ріжеться шматочками.
  • Часник давиться за допомогою чеснокодавкі.
  • Підготовлені продукти змішуються в глибокій мисці з майонезній заправкою і приправою.
  • Отримана маса викладається навколо склянки, де прикрашається гранатовими зернами.

«Гранатовий браслет» з копченою куркою

Щоб зекономити час на приготування свіжого філе для салату, можна придбати копчену курятину, надає закуски оригінальний смак.

Для підготовки необхідні:

  • курятина (копчений продукт) – 400 г;
  • плід граната – 1 шт.;
  • по штуці буряків, ріпчастої цибулі і молодий соковитої моркви;
  • картоплини – 2 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • горіхи (звичайні, очищені волоські) – 50 р.

Детальна інструкція підготовки:

  • З м’яса готуються кубики.
  • Коренеплоди, картопляні бульби і яйця варяться і остуджувати, а після з продуктів готуються шматочки, аналогічні м’ясним.
  • Дрібно нашаткована цибулина пассеруется на сковороді до рум’яного кольору.
  • Горіхи подрібнюються.
  • Першим шаром навколо попередньо встановленою на тарілці банки з-під консервів викладається курка, яка присмачується майонезом.
  • Далі йдуть шари з моркви, картоплі, горіхів, цибулі, яєць та буряків.
  • Зібраний салат оформляється за допомогою гранатових зерен, які надають страві особливого шарму.

Закуска з чорносливом

Сухофрукти надають кулінарним шедеврам делікатні нотки. «Гранатовий браслет» не став винятком.

Інгредієнти на третину кіло курятини будуть аналогічними попереднім рецептом. Коренеплоди, горіхи і яйця візьміть в тих же пропорціях. До продуктового набору залишиться лише додати добру жменю черносливов.

Спосіб створення листкової закуски:

  • Коренеплоди, картопляні бульби і яйця відварюють, а потім очищаються і подрібнюються.
  • Курятина також відварюється і розбирається на волокна.
  • Горіхи і сухофрукти дрібно рубаються, після чого перші змішуються з буряком.
  • Коли складові закуски підготовлені, вони викладаються шарами на блюдо зі склянкою по центру – картопля, буряк, філе, чорнослив, морква, яйця.
  • Всі шари присмачуються майонезним продуктом.
  • Для оформлення закуски використовуються гранатові зерна.
Дивіться також:  Стручкова квасоля – 10 рецептів і страв

Готуємо з волоським горіхом

Урізноманітнити смак салату, приготованого за класичним рецептом, дуже просто: досить додати 70 г очищених і подрібнених горіхів.

Крім оригінальної добавки, необхідні:

  • 300 г курятини;
  • 2 граната;
  • 2 буряків;
  • таку ж кількість морквини;
  • 3 бульби картоплі;
  • цибулина;
  • 3 яйця;
  • пачка майонезу;
  • оцет і цукровий пісок для маринаду;
  • приправа.

В процесі втілення варіації класичної закуски в життя виконуються наступні дії:

  • Куряча грудка, яйця, буряк і картопляні бульби варяться до готовності, а коли охолонуть, подрібнюються невеликими кубиками.
  • Свіжий коренеплід натирається.
  • З цибулини створюються тоненькі полуколечки, які маринуються близько чверті години в оцті з цукром.
  • Далі на плоску тарілку закуска викладається у такій черговості: картопляні, бурякові, морквяні шари, потім горіхи, цибулю, курятину і яйця у вигляді «браслета», центр якого тримає банку-основа по центру.
  • Кожен шар присмачується майонезним соусом.
  • Основа закуски покривається зернами граната і відправляється в холод для придбання соковитості.

Рецепт без буряка

«Гранатовий браслет» без буряка готується з:

  • 300 г філе;
  • 3 бульб картоплі;
  • 2 морквин;
  • 2 яєць;
  • цибулини;
  • великого граната;
  • 2 часникових зубчиків;
  • 100 г волоських горіхів (очищених);
  • майонезу, солі і спецій.

При приготуванні:

  • Коренеплоди, картопляні бульби, яйця і курятина відварюються.
  • Морквина натирається за допомогою великої насадки і змішується з часниковою кашкою.
  • Картопляні бульби, курятину і яйця ріжуться скибочками.
  • Нашатковану цибулю злегка обсмажується.
  • Збирається салат на заздалегідь підготовленій тарілці зі склянкою з шарів, змащені майонезом, в такій послідовності: картопля, морква, подрібнені горіхи, курятина і цибулю.
  • Прикрашається закуска гранатовими зернами.

Без додавання картоплі

Щоб підготувати більш легку їжу, можна виключити зі складу закуски картоплю.

Для створення гастрономічного дослідження використовуються:

  • 1 буряк;
  • 2 морквини;
  • 1 куряча грудка;
  • 1 гранат;
  • горіхи, майонез і сіль за смаком.
Дивіться також:  Салат лісова поляна – 7 смачних рецептів приготування

Етапи підготовки:

  • Листкова закуска формується на тарілці зі склянкою/консервною банкою у центрі.
  • Перший шар – натерта на тертці відварена буряк, змішана з подрібненими горіхами.
  • Другий – подрібнена курятина.
  • Третій – стружка з свіжої моркви.
  • Всі шари перемазуються майонезом, а останній з них прикрашається гранатовими зернами.

Таким чином, кожна господиня, в залежності від смакових уподобань, зможе приготувати святковий салат з найбільш імпонує їй продуктового набору.