Салат із моркви і яблука – 7 смачних і корисних рецептів

Морква і яблуко – інгредієнти, відмінно поєднуються. Вони низькокалорійні і багаті корисними речовинами. Ці продукти широко використовуються в кулінарії для приготування різних страв. Найбільш поширені з них — салати, про способи приготування яких розповість стаття.

Простий салат із моркви і яблука

В приготуванні немає нічого важкого.

Необхідні компоненти:

  • велика моркву (2 шт.);
  • яблуко, краще зелене (1 шт.);
  • виноградне або оливкова олія (1 ст. л.);
  • зелень (за бажанням).

Виконання:

  • Основні компоненти промити водою.
  • Позбавити від шкірки.
  • Натерти на крупній тертці.
  • Вилити масло, присипати зеленню.
  • Ретельно перемішати.

Салат готовий. До його переваг можна віднести той факт, що на приготування не витрачається багато часу і продуктів.

Готуємо з селерою

Дуже легкий салат, який відмінно засвоюється. Це відмінний варіант і для перекусу, і для того, щоб прикрасити святковий стіл. В його приготуванні також нічого складного немає.

Для виконання знадобиться:

  • одне яблуко;
  • одна велика морква;
  • селера – 70 г;
  • волоські горіхи – близько 5 г;
  • сметана або йогурт – 100 г;
  • сіль;
  • лимонний сік.

Спосіб приготування:

  • Морква, яблуко, селера необхідно ретельно промити, очистити.
  • Подрібнити на крупній тертці або в ємності блендера.
  • Перемішати, полити лимонним соком.
  • Крупно порубати горіхи, перемішати зі сметаною і спеціями.

Багато часу приготування не займе, що дуже зручно. Такі салати дуже добре вживати в літній сезон, коли хочеться чогось легкого.