Салат із зелених помідорів – 7 дуже смачних рецептів

Вже зима котить в очі, а в городах ще зеленіють не встигли дозріти томати. Вживати в їжу такі свіжі овочі не можна через наявність у їх складі соланіну, а ось отримати розкішний салат із зелених помідорів — ідея чудова і швидко здійсненне.

Готуємо без стерилізації

Представленим способом консервування овочів з давніх часів користувалися наші предки. Тоді знали, як зберегти всі цінні речовини зелених плодів.

Набір необхідних компонентів:

  • суцвіття і трава кропу — 100 г;
  • базилік, петрушка, кінза, селера — по 25 г;
  • помідори зелені — 5 кг;
  • острогін, чабер, майоран — по 10 г;
  • листя хрону (кореневища), смородини, вишні, лавра і дуба — по 3 шт.;
  • зубки часнику — 1 головка;
  • перець горошком (12 шт.) і гіркий (стручок);
  • насіння коріандру і гірчиці — по 5 р.

Приготування салату:

  • Для правильної засолювання ніколи не використовуємо каструлю з металу. Підійде посуд емальований або виготовлена з нержавіючої сталі. Підготовлений бак ретельно помиємо, продезінфікуємо, ошпарим окропом.
  • Помідори перебираємо, так як в салаті повинні бути виключно цілі, якісні, добре вимиті плоди. Якщо ми розраховуємо зняти пробу з готового продукту вже через 2 – 3 тижні, то проколюємо в декількох місцях кожен помідор (виделкою або голкою). Для тривалого зберігання така процедура не вимагається.
  • Викладаємо на дно каструлі суміш прянощів, потім розміщуємо кожен зелений помідор «попкою» вгору. Заповнюємо посуд щільними рядами, перекладаючи і пересипаючи овочі спеціями.
  • Для приготування розсолу бажано використовувати бутильовану або джерельну воду. На 1 л рідини беремо 70 грамів кухарської солі. Склад кип’ятимо, охолоджуємо, проціджуємо, заливаємо їм продукти.
  • Накриваємо посуд чистим полотном, зверху викладаємо тарілку з гнітом (за розміром розташованих компонентів страви). Щоб помідори не пліснявіли, посипаємо тканина порошком гірчиці.
  • Тримаємо бак з зимовим салатом 5 днів в умовах кімнатної температури, потім відправляємо в підвал або льох.

Коли вдарить перший мороз, на час виставимо тарілку з засолкою на вулицю. Побачите, яка це прекрасна закуска вас чекає!