Салат кавунова часточка – 7 рецептів

Якщо у вас виникають сумніви, яку приготувати закуску для святкового столу, зверніть свою увагу на салат кавунова часточка. Своїм зовнішнім виглядом він схожий на яскравий, соковитий шматочок кавуна, а його смак змусить приходити ваших гостей знову і знову.

Салат кавунова часточка з куркою — покроковий рецепт

Основні інгредієнти:

  • Куряче м’ясо-філе — 0,3 кг;
  • Сир — 0,1 кг;
  • Пів банки маслин;
  • Один середній огірок;
  • Майонез за смаком;
  • Два помідори.

Покрокове приготування:

  • Підготувати куряче філе, відваривши і порізавши на маленькі шматочки. Покласти в салатницю.
  • Сир розтерти на тертці і розділити на дві частини. Одна піде всередину салату, а інша буде добре виглядати в якості прикраси.
  • Маслини порізати у вигляді кілець і так само скласти в посуд до інших інгредієнтів.
  • Полити зверху майонез і змішати всі компоненти, можна додати спеції, якщо вони вам до смаку.
  • Суміш інгредієнтів викласти на плоскій тарілці у вигляді часточки кавуна.
  • Обробляємо помідори очищаємо і нарізаємо на шматочки. Викладаємо на основну масу салату. Стежте, щоб помідори повністю закрили собою всі інші компоненти. Це наша червона кавунова м’якоть.
  • Поряд з шматочками помідорів засипати тертий сир, утворюючи півколо.
  • Огірок очистити від шкірки і натерти на тертці. Він піде другим півколом після сиру. Це зелена шкірка кавуна.
  • Залишилися маслини з баночки розрізати на дві часточки. І викласти на червону м’якоть. Вони кавунові насіннячка.
  • З копченою куркою

     

    Закуску можна приготувати не тільки у вигляді часточки, але і у вигляді цілого кавуна. Його наповнює може бути будь-яка, наприклад, копчена курка.

    Список компонентів:

    • Копчене куряче м’ясо — 0,2 кг;
    • Два помідора;
    • Твердий сир 0,2 кг;
    • Один огірок;
    • Маслини, зелень, майонез — за смаком;
    • Горіхи.

    Як приготувати:

  • Копчену курку позбавляєте від зайвої шкурки.
  • Шинкуете дрібною соломкою м’ясо, додаєте до нього частину тертого сиру.
  • Волоські горіхи звільняються від шкаралупи і поділяються на дрібні частини.
  • Вони додаються до основної маси салату разом з маслинами і майонезом.
  • Розміщуємо м’ясну суміш в центрі тарілки.
  • Приступаємо до прикраси. Зовнішній край салатику посипаємо сиром.
  • Другий оперізувальний шар — терті дрібні огірки.
  • Плоска поверхня закуски — порізані шматочками помідори м’якоттю вгору. Довершують картину чорний маслини — зображують насіння кавуна.
  • З корейською морквою

    Морква по-корейськи додасть яству особливу гостроту і пікантність.

    Необхідні компоненти:

    • Куряче філе — 0,15 кг;
    • Корейська морква — 0,1 кг;
    • Три помідора;
    • П’ять маслин;
    • Два огірка;
    • Сіль і прянощі — за смаком.

    Рецепт салату кавунова часточка:

  • Основа страви моркву по-корейськи і м’ясо. Їх необхідно підготувати першими. Можна використовувати курку в будь-якому вигляді – варену або копчену.
  • Порізати філе маленькими квадратиками. Це перший шар в салатниці.
  • Другий шар — морква. Якщо морква зроблена занадто довгою, її слід розрізати. Укладаємо зверху на м’ясо і обмазуємо майонезним соусом.
  • Поверх шару моркви розкласти шматочки порізаних помитих і помідор. На них насипаємо різноманітні приправи на ваш смак.
  • Розрізані навпіл оливки розкладаємо серед поверхні з помідор.
  • Бічна стінка закуски — терті огірки, змішані зі свіжою зеленню кропу або петрушки.
  • Можна прибрати готовий салат в холодильник для закріплення форми.
  • Кавунова часточка з виноградом і гранатом

    Фрукти і ягоди надають страві з одного боку, солодкуватий смак, а з іншого, деяку кислинку. У цьому випадку буде повністю дотриманий баланс. І зовнішній вигляд салату буде зовсім іншим.

    • Копчене м’ясо курки — 0,15 кг;
    • Одна морква;
    • Два варених яйця;
    • Сир — 0,1 кг;
    • Один стакан зерен граната;
    • Одна гроно винограду без кісточок;
    • Два зубчики часнику;
    • Майонез.

    Кроки в приготуванні:

  • Вже відварену моркву обробити на тертці.
  • Те ж саме проробити з курячими яйцями і сиром.
  • Часник розчавити і змішати з майонезом.
  • Виноградинки розрізати навпіл. Салат повинен бути у формі півмісяця.
  • Викладаємо на тарілку шари: смажені гриби, морква, яйця, сир.
  • Зовнішньою оболонкою послужать гранатові зерна — наша кавунова м’якоть.
  • Виноград викладаємо у формі зеленої кавунової кірки.
  • Готовий салат поставити в холодильник на 40 хвилин для того, щоб всі інгредієнти повністю просочилися.
  • Салат у вигляді кавунової часточки з телятиною

     

    Якщо вам набридло куряче м’ясо, його можна замінити ніжною молодий яловичиною. Так закуска буде більш поживною і насиченою вітамінами.

    Склад рецепта:

    • Телятина — 0,3 кг;
    • Три помідора;
    • Чотири курячі яйця;
    • Один огірок;
    • Маслини — 0,1 кг;
    • Сир твердий — 0,15 кг;
    • Майонезний соус — 0,2 кг.

    Що потрібно зробити:

  • Спочатку потрібно підготувати м’ясо. Відварюємо її в каструлі до м’якості протягом 40 хвилин.
  • Яйця також зварити, сир обробити з допомогою великої терки.
  • Помідори та огірки підготувати, порізавши їх на шматочки.
  • З маслин зробити колечка.
  • Приготоване м’ясо рекомендується нашаткувати невеликими шматочками, але можна просто розділити на волокна.
  • В окрему миску покласти разом і змішати яйця, телятину, частина помідорів, сир і майонез.
  • Цю масу першої викласти на широке блюдо півколом.
  • Залишається оформити вищеописаним способом поверхню закуски з допомогою квадратиків помідор, огірків і маслин. Прекрасне доповнення до святкового столу готово.
  • З болгарським перцем і зеленню

    Болгарський перець з петрушкою і кропом — відмінна заміна помідорів та огірків, якщо їх смак вже набрид.

    Склад:

    • Зварена куряча грудка — 0,4 кг;
    • Гриби печериці — 0,3 кг;
    • Цибуля — 0,1 кг;
    • Три яйця;
    • Один болгарський перець червоного кольору;
    • Сир — 0,05 кг;
    • Один огірок;
    • Майонез, прянощі і сіль — за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Порізаний дрібними шматочками цибулю варто обсмажити на сковороді до отримання золотистого відтінку.
  • До цибулі додати соломку печериць. Насипаємо спеції.
  • Грудку курки ріжемо квадратиками і змішуємо з майонезом.
  • Викладаємо приготовані інгредієнти в спеціальний посуд, спочатку м’ясо, потім гриби, слідом яйця і майонез.
  • Дрібно нарізаний болгарський перець послужить гарним оформленням для страви. Його шматочки викладаємо зверху салату.
  • Оброблені на тертці огірок розкладаємо у формі зеленої скоринки.
  • Маслини оформляємо як кавунові насіння на звичному для них місці.
  • Сир буде перебувати в проміжку між скоринкою і м’якоттю.
  • З смаженими грибами

    Гриби додадуть яству зовсім інший смак, і салат буде танути в роті.

    Необхідні інгредієнти:

    • М’ясо курки — 0,5 кг;
    • Гриби — 0,2 кг;
    • Сир — 0,2 кг;
    • П’ять яєць;
    • Дві цибулини;
    • Дві моркви;
    • Два помідора;
    • Майонез — 0,4 кг;
    • Два огірка;
    • Шість маслин;
    • Зелень для прикраси.

    Рекомендації до приготування:

  • Займемося м’ясом. Його потрібно промити, зварити в каструлі і розрізати на шматочки.
  • З овочами проводимо стандартну для даного салату процедуру.
  • Маленькі шматочки грибів смажимо на сковорідці з додаванням цибулі і рослинного масла.
  • Вибудовуємо шари нашої закуски. Спочатку м’ясо, слідом за ним гриби і цибулю, далі у прямій послідовності сир, яйця, морква, свіжий лук.
  • Приступаємо до формування зовнішнього вигляду. Край викласти тертими огірками, середину — сиром, і м’якоть — помідорами з розрізаним надвоє маслинами. Можна посипати зверху зеленню.
  • Не обов’язково дотримуватися суворих пропорцій і списку інгредієнтів. Пристосуйте кількісні показник салату під себе і вибирайте будь-які продукти, які припадуть вам і вашим гостям за смаком.