Салат «Коханка» – 8 рецептів приготування

Салат «Коханка» – безумовно, цікаве блюдо. А вже чого вартий назва! Але головне, що складається така закуска з смачних інгредієнтів, які створюють справжній кулінарний шедевр.

Класичний салат «Коханка»

Класичний рецепт припускає використання мінімального набору продуктів, але при цьому готове блюдо виходить пікантним і вже точно не буденним.

Для страви потрібно:

  • два зубчики часнику;
  • дві середніх варених буряків;
  • майонез на свій смак;
  • приблизно по 50 грам чорносливу, горіхів і родзинок;
  • дві моркви;
  • 150 грам твердого сиру.

Процес приготування:

  • Моркву очистіть, натріть на тертці і змішайте з родзинками. Приправте все майонезом.
  • Окремо змішайте тертий сир з тиском часником і теж змішайте з майонезом.
  • Буряк перетираємо, додаємо майонез, дрібно нарізаний чорнослив і перебиті горішки.
  • Готуємо салатницю і викладаємо все шарами. Спочатку масу з морквою, потім з сиром і покриваємо всі бурякової сумішшю.
  • Прикрашаємо блюдо залишилися горіхами, сухофруктами і тертим сиром. Перед подачею охолоджуємо.

З буряком, морквою і родзинками

Салат «Коханка» з буряком і морквою включає в себе майже такі ж інгредієнти, як і класичний варіант, за винятком чорносливу.

Необхідні продукти:

  • дві буряків;
  • три зубчики часнику;
  • 100 грам родзинок;
  • 50 грам горіхів;
  • майонез на свій смак;
  • дві моркви;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Рецепт з родзинками вважається найбільш простим. Готуємо ємність, в яку будемо викладати салат. І першим шаром поміщаємо в неї терту моркву, змішану з родзинками і майонезом.
  • Другим шаром піде тертий сир, теж приправлений майонезом, і часник, пропущений через або дрібно нарізаний.
  • Завершальний шар – відварна буряк, подрібнена на тертці і змішана з подрібненими горіхами і майонезом.
  • Перед подаванням страву можна прикрасити свіжою зеленню і обов’язково трохи охолодити.
Дивіться також:  Салат Цезар з креветками – 4 рецепта

З гранатом і зеленою цибулею

Необхідні продукти:

  • 200 грам сиру;
  • свіжий зелений лук;
  • дві морквини;
  • одна відварений буряк;
  • 100 грам горіхів;
  • 0,2 кг зерен граната;
  • майонез за смаком;
  • два зубчка часнику;
  • близько 80 грам родзинок.

Процес приготування:

  • Відразу ж візьміть прозору посуд для салату – він буде викладатися шарами.
  • Першим шаром відправте в блюдо терту моркву, перемішану з подрібненими горіхами і майонезом.
  • Другим шаром піде сир з передавленным часником і майонезом.
  • Потім з’єднайте терту моркву з родзинками і теж приправити майонезом. Це буде третій шар.
  • Залишилося тільки покрити поверхню страви шаром гранатових зерен, а по периметру прикрасити цибульними пір’ям.

З додаванням грибів

Необхідні продукти:

  • 50 грам родзинок, горіхів;
  • одна морква і буряк;
  • майонез на свій смак;
  • 100 грам сиру і стільки ж грибів;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Для початку відваріть овочі до повної м’якості, потім натріть на тертці. Далі потрібно буде змішати інгредієнти для кожного шару окремо і не забувати додавати майонез.
  • Першим шаром викладаємо в салатницю морквину і родзинки.
  • Другим піде подрібнений сир і роздавлений часник. Поверх них – гриби. Якщо вони мариновані, то достатньо просто їх порізати і викласти на блюдо. Використовуючи свіжі гриби, обсмажте їх попередньо на сковороді.
  • І третій шар формують буряк з горіхами.
  • Прибираємо страву на деякий час в холодильник, після чого охолодженим подаємо до столу.

Салат «Французька коханка»

Необхідні продукти:

  • 50 грам сиру;
  • одна морквина і цибулина;
  • 300 грам курячого філе;
  • склянка родзинок і горіхів;
  • один невеликий апельсин;
  • майонез на свій смак.

Процес приготування:

  • Куряче філе відварюємо до готовності, цибулю нарізаємо кільцями, моркву і сир подрібнюємо за допомогою терки.
  • Горіхи рубаємо ножем у дрібну крихту, але не в пил). Апельсин очистити і теж нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Готуємо страву і переходимо до складання. Першим шаром викладаємо курку з майонезом, потім цибулю з цим же соусом.
  • Далі підуть родзинки і морквина (все теж із заправкою).
  • Покриваємо блюдо шаром сиру, промазуємо його витонченою майонезній сіточкою, поверх якої викладаємо горіхи, апельсини і зовсім трохи родзинок для прикраси.
Дивіться також:  Салат з червоною квасолею – 9 рецептів приготування

З чорносливом і ананасами

Необхідні продукти:

  • банку ананасів;
  • одна відварений буряк;
  • дві морквини;
  • майонез за смаком;
  • три зубчики часнику;
  • 100 грам чорносливу;
  • 0,2 кг сиру.

Процес приготування:

  • Відразу ж беремо салатницю і починаємо викладати закуску. Натираємо буряк, з’єднайте з нарізаною чорносливом і майонезом, кладемо на дно ємності.
  • Перетираємо сир і часник, так само присмачуємо майонезом і кладемо другим шаром.
  • Поверх сирної суміші розподіляється терта морква і майонез.
  • Прикрашається салат шматочками ананасів і горіхами.

Готуємо з ківі і куркою

Необхідні продукти:

  • близько 70 грам родзинок;
  • три ківі;
  • одна відварений буряк;
  • 0,2 кг сиру;
  • майонез на свій смак;
  • одне куряче філе відварне;
  • третину склянки горіхів.

Процес приготування:

  • У салатницю першим шаром помістіть відварену, охолоджену і нарізаний на тонкі бруски курку. Промажте її майонезом.
  • Далі піде родзинки і очищений, подрібнений ківі. Його теж покриваємо шаром майонезу.
  • Тепер черга тертого буряка і перебиті в блендері горіхів. Можна і нарізати їх ножем.
  • Завершуємо блюдо, рясно посипавши його тертим на дрібній тертці сиром.

М’ясний салат «Коханка»

Необхідні продукти:

  • 300 грам яловичого м’яса;
  • два маринованих огірка;
  • майонез за смаком;
  • два яйця;
  • 100 грам волоських горіхів.

Процес приготування:

  • М’ясо відварюємо до готовності в трохи підсоленій воді і нарізаємо на невеликі шматочки після того, як він охолоне.
  • Яйця теж відварюємо протягом 10 хвилин до стану «круто» і натираємо.
  • Починаємо збирати салат і спочатку на дно салатниці поміщаємо частину м’яса, припарив його майонезом.
  • Потім йде шар огірків, які потрібно натерти або дуже дрібно нарізати. Їх теж промазуємо.
  • Викладаємо подрібнені яйця, формуємо майонезну сіточку і знову викладаємо шар м’яса.
  • Прикрашаємо блюдо горіхами і охолоджуємо перед подачею.
Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

Салат «Коханка» стане прикрасою вашого столу. Гості обов’язково незвичайне блюдо оцінять по достоїнству.