Салат-Коктейль з шинкою – 7 смачних рецептів приготування

Гості на порозі, а стіл порожній? Швидким і смачним варіантом стане салат «Коктейль» з шинкою. Це поживна страва здивує незвичайним поєднанням інгредієнтів і приємним смаком.

Класичний салат «Коктейль» з шинкою і сиром

У страви безліч інтерпретацій. Класичним варіантом вважається салат «Коктейль» з шинкою і сиром.

Інгредієнти:

  • великий перець – 1 шт.;
  • сир (будь-який, крім сирного) – 150 г;
  • шинка – 100 г;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • відварене яйце – 2 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • зелень свіжого кропу – за смаком, але не більше середнього пучка.

Всі інгредієнти салату повинні бути свіжими. Інакше це може позначитися не тільки на смакових якостях страви, але і на стані здоров’я.

Приготування:

  • Варимо 2 великих курячих яйця круто. Можна використовувати перепелині яйця, тільки вже 6 штук. Вони шинкують будь-яким способом.
  • Нарізаємо тонкою соломкою шинку. Укладаємо підготовлений м’ясний продукт на дно миски, промазуючи зверху майонезом.
  • Промиваємо під проточною водою огірок, болгарський перець. Нарізаємо овочі тонкою соломкою. Викладаємо їх окремими шарами, зверху присмачуючи майонезом.
  • Наступний етап – викладання яєць.
  • Сир необхідно натерти на тертці, посипати їм салат.
  • Крапку в приготуванні страви, поставить прикрашання зеленню.

Сіль використовувати не потрібно. Цю функцію виконає майонез. На підготовку інгредієнтів і приготування салату йде близько 30 хвилин.

З маринованими грибами

Салат «Коктейль» з шинкою і грибами має пікантний смак. Незважаючи на те, що основними в цьому рецепті вважаються 2 вищеназваних продукту, акцент тут ставиться і на консервованої кукурудзи. Вона не тільки робить закуску смачніше, але й корисніше.

Інгредієнти:

  • шинка – 200 г;
  • сир – 250 г;
  • мариновані гриби 200 г;
  • кукурудза – 250 г;
  • відварені яйця – 2 шт.;
  • майонез 150 р.
Дивіться також:  Салат з солоними грибами – 7 смачних рецептів

При необхідності, замість майонезу можна додати сметану, змішану з 1 ч. л. гірчиці.

Приготування:

  • Шинку шаткуємо соломкою. Вона повинна бути тонкою. М’ясний продукт стане підставою нашої закуски. Укладаємо його на дно миски. Можна злегка утрамбувати ложкою і промазати шинку майонезом.
  • Зливаємо з банки з консервованою кукурудзою всю рідину. Висипаємо злаки поверх шинки, збризкуючи майонезом.
  • Далі йде шар маринованих грибів. Перед вживанням їх необхідно промити.
  • Заздалегідь зварені яйця, нарізані кубиками, викладаємо в блюдо.
  • Завершить процес приготування, подрібнений сир із зеленню.

Щоб збагатити салат вітамінами, можна додати 5 крапель лимонного соку. Це додасть йому ще більшої пікантності.

Готуємо з огірками

«Коктейль» з огірками виходить більш свіжим і вологим, ніж інші інтерпретації страви.

Інгредієнти:

  • шинка – 150 г;
  • сир – 100 г;
  • відварені яйця – 2 шт.;
  • великий солодкий перець – 1 шт.;
  • огірок – 2 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • зелень – за смаком.

Овочі та зелень перед приготуванням салату, необхідно ретельно промити, яйця зварити круто.

Приготування:

  • Шинку нарізаємо тонкими брусочками, укладаємо на дно страви, в якому буде знаходитися салат. Шар м’ясного продукту потрібно змастити майонезом.
  • Шаткуємо болгарський перець. Відправляємо його в миску, збризкуючи майонезом.
  • Аналогічно поступаємо з огірками. Важливо врахувати, що овочева соломка повинна вийти тонкою, щоб не вибиватися з загальної маси закуски.
  • Укладаємо нашатковані варені яйця, додаємо майонез.
  • Завершальним шаром стане сир, натертий на тертці, посипаний зеленню.

Блюдо виходить поживним, соковитим і красивим. Воно здатне прикрасити будь-яке застілля.

Салат «Коктейль» з шинкою і кукурудзою

У цьому рецепті смаковий акцент ставиться не тільки на кукурудзі, але і сирі. Це один з основних і найбільш корисних компонентів закуски.

Дивіться також:  Топінамбур – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • шинка – 150 г;
  • відварені яйця – 2 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • сир – 200 г;
  • кукурудза – 1 банка;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • петрушка – 1 пучок.

Петрушку можна замінити кропом. Це абсолютно не позначиться на якості закуски.

Приготування:

  • Шинку необхідно нашаткувати дрібними кубиками. Це буде підставою салату. Його інші шари важливо змастити майонезом.
  • На шинку викладаємо огірки, нарізані кубиками.
  • Слідом йде кукурудза, присмачена майонезом, перемішана з половиною сиру (100 г).
  • Яйцями, натертими на тертці, посипаємо багатошарову закуску.
  • Завершує кулінарний шедевр шар сиру і зелені.

Це один з найбільш поширених і простих варіантів приготування «Коктейлю».

З зеленим горошком

Багато шанувальників і в «Коктейлю» з горошком. Деякі замінюють цим салатом, традиційний «Олів’є» на новорічному столі.

Інгредієнти:

  • шинка – 200 г;
  • свіжі огірки – 3 шт.;
  • сир – 200 г;
  • зелений горошок – 1 банку;
  • майонез – за смаком.

Займаючись приготуванням салату за цим рецептом, майонез не рекомендується замінювати сметаною або маслом, інакше страва втратить яскравість смаку.

Приготування:

  • Першим ділом шинкуется шинка. Варіантів нарізки 2 – брусочками або кубиками. Укладається м’ясний продукт на дно глибокої салатниці, зверху змащуємо майонезом.
  • Огірки подрібнюються і служать другим шаром.
  • З банки з консервованим горошком зливається рідина. Створюється новий шар, покривається майонезом.
  • Прикрашаємо Салат сиром.

Незважаючи на простоту, страва виглядає ефектно і відразу привертає увагу.

Рецепт з помідорами

Салат «Коктейль» з томатами за смаком значно відрізняється від перелічених вище видів закуски. Він здається більш легким, хоча за кількістю калорій, знаходиться на тому ж рівні, що і «Коктейль» з огірками або кукурудзою.

Інгредієнти:

  • шинка – 200 г;
  • великі помідори – 3 шт.;
  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • сир – 200 г;
  • майонез, перець – за смаком.
Дивіться також:  11 рецептів салату з корейською морквою

Для приготування салату краще використовувати м’ясисті помідори, інакше закуска дасть дуже багато соку.

Процес приготування страви елементарний. Потрібно врахувати, що салат укладається шарами. Кожен з них промащується майонезом.

Приготування:

  • Шинку порізати тонкими брусочками, укласти в глибоку миску.
  • Другий шар складається з огірків. Овочі, нарізані соломкою, розкладаємо на шинку.
  • Томати потрібно нарізати соломкою, викласти на огірки.
  • Сир, зелень і залишився майонез з’єднуємо. Ароматною кашкою покриваємо салат.

Це блюдо краще готувати перед застіллям. В іншому випадку, помідори і огірки настоявшись, дадуть сік. Салат буде смачний, але втратить свій первісний вигляд.

Як приготувати салат з шинкою і яблуком

Гурмани віддають перевагу «Коктейль» з яблуками. Він відрізняється кислинкою і в той же час легкої солодкістю. Наявність фрукта в складі, збагачує ласощі залізом.

Інгредієнти:

  • шинка – 300 г;
  • великі яблука – 2 шт.;
  • морква середнього розміру – 2 шт.;
  • кукурудза – 1 банка;
  • салат – 2 аркуша;
  • оливкова олія, сіль, прянощі.

Деякі експериментують і замінюють масло з оливок соняшниковою виглядом. Результат не виправдовує очікувань. Салат виходить жирним.

Приготування:

  • Моркву необхідно натерти на тертці і щільно утрамбувати на дні страви.
  • Рівномірним шаром викласти подрібнені яблука.
  • Шинку, нарізану тонкою соломкою, перемішати з порваними листям салату.
  • Зверху необхідно викласти кукурудзу.
  • Закуску поливаємо оливковою олією з сіллю і перцем.

«Коктейль» — не просто смачний салат, а корисна для здоров’я закуска. Який би варіант приготування страви не був обраний, будь-яка інтерпретація страви вам сподобається і стане гідною прикрасою святкового столу.