Салат лісова поляна – 7 смачних рецептів приготування

Щоб здивувати гостей на сімейному банкеті, можна зробити оригінальний і дуже смачний салат. Рецептів салату «Лісова поляна» існує досить багато, але обов’язковою складовою в ньому є мариновані гриби. Незвичайна закуска ефектно прикрасять святковий стіл, а її соковитість і свіжий смак сподобається навіть вибагливим гурманам.

Класичний салат «Лісова поляна» з печерицями та куркою

Таке частування можна швидко отримати з доступних і недорогих продуктів, які є в будь-якому магазині.

Під час приготування всі інгредієнти укладають в певному порядку, а потім блюдо накривають і перевертають, щоб салат став схожий на справжню лісову галявину з грибами.

Необхідні компоненти:

  • відварна курка – 0,3 кг;
  • шампіньйони цілі, мариновані – 450 грам;
  • картопля – 4 шт.;
  • велика морквина;
  • майонез – 280 грам;
  • петрушка і кріп – 70 грам.

Готуємо:

  • Картоплю, яйця і моркву зварити, потім остудити.
  • Взяти об’ємну тарілку, добре промазати її олією і укласти на дно печериці капелюшками вниз.
  • Зелень промити, злегка підсушити і дрібно нарізати. Потім насипати зверху гриби.
  • Картоплю нашаткувати маленькими кубиками, покласти на печериці і покрити майонезом.
  • Тепер натерти на тертці моркву, помістити її на картоплю і змастити майонезним соусом.
  • Яйця подрібнити на дрібні квадратики, насипати їх на моркву і просочити майонезом.
  • Курку порізати невеликими шматочками і рівномірно розподілити наступним шаром.
  • Тепер потрібно взяти плоске блюдо і накрити їм салат. Потім акуратно та швидко перевернути його, після чого відкрити.

Чудова закуска готова, залишилося поставити її на три – чотири години в холодильник – так салат стане ще смачніше. Подавати його рекомендується охолодженим до гарячих соусів або м’ясних страв.

Готуємо з опеньками

Це частування виходить дуже ситним і апетитним. «Лісова поляна» з опеньками викличе захоплення у всіх присутніх за столом, підніме настрій і надовго запам’ятається своїм чудовим смаком.

Необхідні компоненти:

  • варена куряча грудка – 450 грам;
  • банку маринованих опеньків;
  • дві морквини;
  • три свіжих огірка;
  • чотири відварних яйця;
  • картопля – 3 шт.;
  • зелень (цибуля, кріп) – 50 грам;
  • сметанний соус або майонез – 120 грам;
  • сир – 185 грам.

Готуємо:

  • Моркву і картоплю вимити й відварити. Після чого очистити від шкірки і подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Огірки нарізати тонкими кружечками, курку – маленькими квадратиками.
  • Сир крупно натерти, яйця нашаткувати кубиками, зелень дрібно нарубати.
  • У глибокий скляний салатник покласти рівним шаром опеньки, намагаючись розташувати їх так, щоб капелюшки перебували знизу. Потім присипати поверхню грибів рубаною зеленню і змастити майонезом.
  • Наступний шар – шматочки курячої грудки і майонез, потім варені яйця і знову соус.
  • Тепер акуратно укласти нарізані огірки, покрити майонезом і відправити салат в холод.
  • Через 50 – 60 хвилин страва дістати, закрити його широкої мискою і повернути догори дном. Після цього обережно зняти непотрібний ємність і трохи підправити бічні частини закуски.
Дивіться також:  Салат Черепашка – 7 дуже смачних рецептів

Вживати його можна в поєднанні з улюбленим гарніром або як самостійну страву.

Щоб салат був менш калорійним, для покриття шарів можна використовувати натуральний йогурт або нежирну сметану.

Закуска з шинкою

Салат «Лісова поляна» з печерицями, шинкою і помідорами володіє вишуканим ароматом і ніжним, приємним смаком. У такому столі гриби для декору робляться з овочів і оформляються у відповідності з власним смаком і фантазією кулінара.

Необхідні компоненти:

  • відварна картопля – 3 шт.;
  • дві цибулини;
  • шинка – 130 грам;
  • одна варена морквина;
  • банку нарізаних печериць (маринованих);
  • один солодкий жовтий перець;
  • два невеликих помідора;
  • сметана (20%) – 170 грам;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • зелень – для декору.

Готуємо:

  • Картоплю і шинку порізати кубиками.
  • Цибулю і моркву очистити, потім нашаткувати соломкою.
  • Яйця нарізати на дрібні квадратики.
  • Відкрити банку з печерицями.
  • Тепер в глибоке блюдо покласти підготовлені продукти: картопля, потім шинку, цибулю, гриби, моркву і яйця. Кожний шар слід промазати сметаною.
  • Помідори сполоснути водою, розділити на дві частини і покласти зрізами всередину на поверхню салату. Намалювати на них сметаною білі точки, щоб вони візуально нагадували капелюшки грибів.
  • Перець порізати на вузькі шматочки і укласти навколо «грибів» у вигляді осіннього листя.
  • Залишилося прикрасити закуску гілочками зелені, красиво розклавши їх близько овочів.

Готовому частування дати просочитися протягом двох годин і поставити на стіл. До нього можна запропонувати смажені котлети або рибу, запечену в духовці.

Салат «Лісова поляна» з солоними огірками

Ця яскрава і соковита закуска чудово підійде для урочистої події, а завдяки вдало підібраним інгредієнтів, вона виходить смачною і дуже корисною. Готується салат зовсім нескладно, тому його без зусиль зможе зробити навіть початківець кухар.

Дивіться також:  Салат з грибами – 20 рецептів смачного приготування салатів в домашніх умовах

Необхідні компоненти:

  • консервовані гриби – 320 грам;
  • три яйця;
  • яловиче м’ясо – 200 грам;
  • одна морквина;
  • два солоних огірка;
  • гілочки кропу, зелений лук – 85 грам;
  • майонезний соус – 210 грам.

Готуємо:

  • Моркву і картоплю помити, потім відварити. Яйця зварити круто, потім остудити і очистити від шкаралупи.
  • У каструлю з підсоленою і киплячою водою покласти м’ясо і готувати, поки воно не стане м’яким.
  • В підходящу для салату ємність викласти замариновані гриби. Після чого засипати їх зверху нарізаною зеленню.
  • Картоплю почистити від шкірки, дрібно натерти і покласти наступним шаром. Потім змастити його майонезом.
  • Яловичину нарізати дрібними шматочками, покласти на картоплю і теж покрити соусом.
  • Моркву нашаткувати тонкою соломкою і покласти на м’ясо.
  • Наступний шар – подрібнені яйця, потім майонез і знову картопля.
  • Солоні огірки порізати квадратиками і викласти останнім шаром.
  • Закуску злегка утрамбувати ложкою, поставити зверху пласку тарілку і перевернути догори ногами.

Чудовий листковий салат з солоними огірками рекомендується подавати в холодному вигляді.

Готувати закуску можна з будь-яких грибів, головне, щоб вони були невеликими і цілими.

З морквою по-корейськи

Красиву «Лісову галявину» можна створити з самих різних продуктів, поєднання яких додасть частування неповторний і свіжий смак. Спробуйте приготувати салат з грибами і корейською морквою, і він точно сподобається любителям екзотичних і гострих страв.

Необхідні компоненти:

  • банку маринованих печериць – 430 грам;
  • відварене філе курки – 330 грам;
  • корейська морквина – 340 грам;
  • сир (голландський) – 160 грам;
  • чотири варені картоплини;
  • оливковий майонез;
  • зелена цибуля і петрушка – на свій розсуд.

Готуємо:

  • Відкоркувати банку з грибами і укласти їх у велику салатницю ніжками вгору.
  • Зелень дрібно порізати і засипати печериці. Потім покрити їх шаром майонезу.
  • Картоплю нашаткувати прямокутними брусочками, викласти наступним шаром і просочити соусом.
  • Варене м’ясо птиці розділити на тонкі і маленькі шматочки, потім помістити їх на картоплю і промазати майонезом.
  • Тепер поверх курки рівномірно розподілити морквину і покрити її оливковим соусом.
  • Після цього рясно засипати закуску подрібненим сиром і поставити просочуватися в холодне місце на кілька годин.

Готове частування звичним рухом перевернути на велике і красиве блюдо. Рекомендується прикрасити його листям салату, а між грибів увіткнути гілочки кінзи або петрушки – тоді закуска буде виглядати ще шикарніше.

Дивіться також:  Салат лисяча шубка – 5 рецептів з оселедцем і грибами

З копченою куркою

Цікавий салат з овочів, білих грибів та копченої курки ідеально підійде до більшості святкових страв. А його своєрідний і пікантний смак запам’ятається всім гостям, запрошеним на домашнє торжество.

Необхідні компоненти:

  • капелюшки маринованих боровиков – 12 – 14 шт.;
  • картопля (варена) – 4 шт.;
  • копчене м’ясо курки – 0,3 кг;
  • дві варених морквини;
  • великий огірок (свіжий);
  • невеликий пучок зеленої цибулі;
  • чотири яйця;
  • зелень – для прикраси;
  • майонез – 330 грам.

Готуємо:

  • Картоплю нарізати дуже маленькими кубиками, моркву і яйця потерти на тертці з великими дірочками.
  • Куряче м’ясо порізати прямокутними шматочками.
  • Огірок нашаткувати брусочками, зелень дрібно порізати.
  • Тепер салат необхідно викласти у такому порядку, промазуючи кожен шар майонезом: спочатку гриби, потім зелень, яйця і моркву, потім курка, зелена цибуля, огірок, картопля.
  • Після чого перевернути частування, накривши її зверху іншою ємністю.

Закуску добре остудити, а потім запропонувати спробувати.

Її рекомендується поєднувати з тушкованими овочами, гарячим пловом, смаженою рибою.

Листковий салат «Лісова поляна» з курагою

Салати, до складу яких входять фрукти, набувають особливий, приємний аромат. Курага, додана в «Лісову галявину», добре гармонує з іншими інгредієнтами і робить смак страви ніжним і трохи пряним.

Необхідні компоненти:

  • куряче філе – 420 грам;
  • печериці консервовані – 0,28 кг;
  • сир – 0,2 кг;
  • морквина;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • курага – 125 грам;
  • зелень – 100 грам.

Готуємо:

  • М’ясне філе зварити, потім охолодити і порізати маленькими прямокутниками.
  • Картоплю відварити разом з морквою, після нашаткувати овочі квадратиками.
  • Яйця очистити від шкаралупи, відокремити білки від жовтків і подрібнити їх окремо.
  • Курагу вимити і закинути в окріп на півгодини, щоб вона просочилася водою, збільшилася в обсязі і стала більш соковитою. Після чого нарізати її соломкою.
  • У велику салатницю покласти гриби і рясно засипати їх рубаною зеленню.
  • Тепер покласти шар подрібнених жовтків і покрити майонезній сіткою.
  • Потім викласти куряче філе, насипати яєчні білки і просочити майонезом.
  • Наступний шаром нарізана морква, яку теж потрібно змастити соусом, після чого покласти сир, а потім курагу.

Готову закуску відправити на три години в прохолодне місце. Коли салат охолоне і добре просочиться, перевернути його на велику, гарну блюдо і подати до столу. Приємного апетиту!