Салат лісова поляна – 7 смачних рецептів приготування

Щоб здивувати гостей на сімейному банкеті, можна зробити оригінальний і дуже смачний салат. Рецептів салату «Лісова поляна» існує досить багато, але обов’язковою складовою в ньому є мариновані гриби. Незвичайна закуска ефектно прикрасять святковий стіл, а її соковитість і свіжий смак сподобається навіть вибагливим гурманам.

Класичний салат «Лісова поляна» з печерицями та куркою

Таке частування можна швидко отримати з доступних і недорогих продуктів, які є в будь-якому магазині.

Під час приготування всі інгредієнти укладають в певному порядку, а потім блюдо накривають і перевертають, щоб салат став схожий на справжню лісову галявину з грибами.

Необхідні компоненти:

  • відварна курка – 0,3 кг;
  • шампіньйони цілі, мариновані – 450 грам;
  • картопля – 4 шт.;
  • велика морквина;
  • майонез – 280 грам;
  • петрушка і кріп – 70 грам.

Готуємо:

  • Картоплю, яйця і моркву зварити, потім остудити.
  • Взяти об’ємну тарілку, добре промазати її олією і укласти на дно печериці капелюшками вниз.
  • Зелень промити, злегка підсушити і дрібно нарізати. Потім насипати зверху гриби.
  • Картоплю нашаткувати маленькими кубиками, покласти на печериці і покрити майонезом.
  • Тепер натерти на тертці моркву, помістити її на картоплю і змастити майонезним соусом.
  • Яйця подрібнити на дрібні квадратики, насипати їх на моркву і просочити майонезом.
  • Курку порізати невеликими шматочками і рівномірно розподілити наступним шаром.
  • Тепер потрібно взяти плоске блюдо і накрити їм салат. Потім акуратно та швидко перевернути його, після чого відкрити.

Чудова закуска готова, залишилося поставити її на три – чотири години в холодильник – так салат стане ще смачніше. Подавати його рекомендується охолодженим до гарячих соусів або м’ясних страв.