Салат Мімоза — 8 рецептів: класичний з консервою з сайри, горбуші, сардини

Салат Мімоза — один з популярних святкових страв в радянські роки. Але і зараз він не втрачає своєї популярності, особливо в такі сімейні свята, як Новий рік, Великдень, травневі святкові застілля. Також блюдо часто готують у звичайні будні, щоб урізноманітнити звичний повсякденний раціон. Пропонуємо кілька абсолютно різних, дуже смачних варіантів приготування Мімози.

Класичний салат Мімоза з консервами з сайри

Класичний рецепт Мімози готується з варених овочів, консерви з будь рибки і яєць. Все заправляється майонезом. Страва обов’язково формується з шарів використовуваних продуктів. Особливо гарно вона виглядає в скляному, глибокому салатнику, або зібрано за допомогою спеціальної форми у вигляді кільця для салатів.

  • варені яйця — 7 одиниць;
  • цибуля — 2 невеликих;
  • морква — 2;
  • варена картопля — 6;
  • майонез;
  • сайра — 1 банку.

Овочі (крім цибулі) та яйця відварюємо круто. Цибулька треба порубати як можна дрібніше, щоб він добре випустив сік. Сайру розминаємо за допомогою виделки, при необхідності видаляючи тверді кісточки, попередньо злив половину рідини, перемішуємо з цибулею. Яйця ділимо на білкову та жовткову частини.

На салатник викладаються шарами продукти:

  • Половина тертої картоплі розподіляється рівномірним шаром.
  • Сайра з цибулею рівномірно розподіляються виделкою.
  • Терті білки яєць.
  • Терта морква.
  • Тертий шар залишилася картоплі.
  • Терті жовтки.
  • Всі шари покриваються сіточкою майонезу з тюбика, або змащується пензликом.

    На замітку. Цибулю і моркву можна окремо обсмажувати перед додаванням. Морква в такому випадку не відварюють.

    Покроковий рецепт з горбушею

    Горбуша чудово поєднується з складовими класичної Мімози. Тому консервована горбуша цілком може замінити сайру.

    Складники страви:

    • картопля — 4 одиниці;
    • яйця — 5 одиниць;
    • майонез — 500 мл;
    • морква — 2 одиниці;
    • горбуша — 1 банка;
    • сир твердий. сорту — 300 гр;
    • цибуля — 1 одиниця;
    • оцет — ½ чайн. л.;
    • мікс зелені — кілька гілочок.

    Яйця опустити у воду кімнатної температури, відварити протягом 5-ти хвилин після закипання, моркву і картоплю також відварити, перевіряючи готовність ножем/виделкою. Всі остудити і вийняти з шкірки. Яйця почистити від шкаралупи, розділити білки від жовтків. Білок натерти, а жовток подрібнити виделкою. Сир також крупно натерти на тертку.

    Цибулю подрібнити, залити невеликою кількістю і оцтом. Через хвилин 10 зцідити рідину.

    Моркву і картоплю тремо крупно. Рибу, як і в попередньому варіанті, розім’яти в кашку.

    Формуємо салат, викладаючи складові пошарово:

  • Рибна маса.
  • Терті білки.
  • Морква терта.
  • Цибуля.
  • Картопля.
  • Сир.
  • Жовтки.
  • Кожен ряд, виключаючи жовтковий, покривається шаром/сіточкою майонезу. Рекомендується до вживання охолодити закуску в холоді. За цей час страва не тільки охолоне, але також просочиться соками всіх складових продуктів.

    На замітку. Щоб не помилитися при придбанні консервованої риби в наповненості баночки, потрясіть її — якщо розсіл буде занадто сильно плескатися, значить, баночка не щільно набита рибою.

    Як приготувати з сардиной?

    Максимально простий салат з сардиной з мінімальним набором продуктів у складі готується в лічені хвилини:

    • сайра консерв. — 1 банка;
    • варені яйця — 5 одиниць;
    • варена морква — 1 одиниця;
    • нежирний майонез;
    • трохи солі.

    Сардину розім’яти виделкою в окремій піалі. Яєчні білки нарізати кубиком, а жовток натерти — все повинно бути в окремих тарілках.

    Збираємо салат на блюдо шарами: рибна маса, моркву, білки, останніми йдуть жовтки. Кожен шар промазати майонезом і злегка посолити.

    Перед подачею дати настоятися пару годин на холоді.

    Факт. Жовтки завжди йдуть останнім шаром, так як служать прикрасою. Саме за те, що вони викликають асоціацію з однойменною жовтим весняною квіткою, страва іменується Мімозою.

    З додаванням сиру

    Мімоза з сиром не менш ніжна і смачна, ніж класичний варіант цього салату.

    Пропонуємо взяти на замітку сирну Мімозу з наступних продуктів:

    • яйця — 3 одиниці;
    • горбуша консерв. — 1 банка;
    • цибуля невеликий — 1 одиниця;
    • майонез;
    • сир твердих сортів — 100 гр.

    Яйця заздалегідь відварити. Цибулю дрібно нарубати і змішати з розім’ятої горбушею.

    Розділити яйця на білки і желточки, окремо подрібнити. Білки нарізати і викласти першим шаром. Наступний шар — майонез. Далі йде риба і цибулю, майонез, тертий сир і знову майонезний шар. В кінці труться яєчні жовтки.

    На замітку. Щоб салат вийшов справді смачним, використовуйте хороший твердий сир перевіреного виробника. Можна розглянути сири Гауда, Російський, Костромський.

    Загрузка...

    Салат Мімоза з яблуками

    Деякі фрукти надають досить незвичайний, але в теж час приємний смак звичних страв. Салат Мімоза з сайрою набуває нову смакову нотку, якщо в нього додати трохи тертого кисло-солодкого яблука.

    Для яблучної Мімози знадобиться:

    • невелике яблуко, кисло-солодкого сорту;
    • консервована сардина — 1 банка;
    • картопля — 3;
    • морква — 3;
    • яйця, варені круто — 5;
    • цибулина — 1 одиниця;
    • оцет — стіл. л.;
    • вода — стіл. л.;
    • сир твердий — 100 гр;
    • майонез.

    Цибулю подрібнюємо як можна дрібніше, заливаємо кашку холодною водою оцтом і залишаємо маринуватися.

    Тим часом займемося іншими продуктами. Яблуко потрібно очистити від шкірки, крупно натерти — це буде перший шар салату. Змащуємо його майонезом. Далі йде розім’ята рибна консерва, також змащений майонезом. Наступні шари — тертий сир, трохи майонезу, тертий крупно варена картопля, знову соус, маринована цибуля, терта варена морквина, половина тертого білка, шар майонезного соусу, білки, що залишилися, і тертий жовток.

    На замітку. Яблуко не повинно бути занадто соковитим і м’яким. Вибирайте кисло-солодкі сорти з хрусткою м’якоттю.

    З крабовими паличками

    Нестандартний варіант всіма улюбленого салату Мімоза можна зробити, замінивши рибні консерви крабовими паличками.

    Пропонуємо взяти такий нестандартний рецепт на замітку:

    • морква — 3;
    • картопля — 4;
    • яйця — 4 одиниці;
    • крабові палички — 200 гр.

    Яйця та овочі відварити до готовності. Почистити. Яєчні білки і жовтки розділити. Білок натерти крупно, а жовтки дрібно. Моркву і картоплю також натерти крупно. Палички дрібно нарізати кубиками.

    Першим шаром викласти половину картоплі, далі — палички, білки, залишки картоплі, моркву, жовтки.

    Кожен шар промащувати майонезом. Останній, жовтковий шар, не змащувати соусом — жовтки виступають як прикраса.

    Рецепт приготування з рисом

    Якщо в Мімозу додати шар вареної рисової крупи, то страву можна подавати як повноцінний вечерю.

    Досить ситний і незмінно смачний можна приготувати салат зі складу продуктів:

    • рис — ½ скл.;
    • сардина — 1 банка;
    • яйця — 7 одиниць;
    • морква — 2 одиниці;
    • цибуля – середня ріпка;
    • майонез.

    Рис, яйця варяться до складання салату, щоб продукти охололи. Морква також відварюють до готовності, очищають від шкірки.

    У салатник спочатку викладають рисову крупу, далі — розім’яту рибу, змішаний з майонезом подрібнену цибулю, тертий яєчний білок, змащений майонезом, подрібнену на тертку моркву, покривають майонезом, зверху прикрашають ялинкою жовткової крихтою.

    На замітку. Для приготування салату рекомендується використовувати круглозернистий шліфований рис.

    З маслом і сиром

    Мімоза з консервою виходить ще ніжніше, якщо при приготуванні використовувати невелику кількість вершкового масла і смачного твердого сиру.

    Рекомендуємо зберегти наступний варіант:

    • сайра консерв. — 1 банка;
    • варений рис — 1 скл.;
    • твердий. сир — 150 гр;
    • яйця варен. — 4 одиниці;
    • пір’я цибулі — пучок;
    • майонез — 3-5 стіл. л.;
    • слив. масло — 80 гр;
    • сіль — ¼ ч. л.

    Першим ділом трьом половину сиру і викладаємо в салатник рівномірним шаром. Наступним йде шар розім’ятої консерви, трохи майонезного соусу. Далі йдуть терті білки, рубаний лук, майонез, жовтки, змащуємо майонезом. Поверх йде рис, знову тертий сир, терте (заздалегідь підморожене) вершкове масло. Останнім іде легкий шар майонезу. Кожен раз соус трохи підсолюємо.

    Верх прикрашаємо за бажанням. Перед подачею охолодити мінімум чверть години в холодильній камері.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...