Салат Мімоза: чотири рецепту з консервою

Салат «Мімоза» — один з різновидів закуски, відомий ще з радянських часів. Секрет його популярності у безпрограшній сполучуваності продуктів, простотою приготування і доступністю інгредієнтів. Тому як раніше, так і зараз він затребуваний, і в пошуковику початківці господині все частіше забивають: «салат мімоза рецепт з консервою»… Різновидів страви, сьогодні існує безліч — з консервою і сиром, з консервою і рисом. Почнемо з основного класичного рецепту.

Класичний салат «Мімоза» з сайрою

Традиційний салат «Мімоза» — це блюдо, в якому головним компонентом є консервована риба — натуральна або з додаванням масла, а також варені яйця, відварені овочі — картоплю і моркву. Для гостроти, яскравості та пікантності доданий також ріпчасту цибулю, а для зв’язки шарів — майонез. «Мімоза» чудово виходить практично з усіх консервів, але кращим вибором буде, звичайно, сьомга, сайра, горбуша, скумбрія. Це блюдо часто присутній на святковому застіллі, але простота інгредієнтів, їх доступність дозволяють готувати його досить часто. Що багато хто і робить, безмежно застосовуючи фантазію і змінюючи класичний рецепт.

Важливо: Як і всі салати, які готуються пошарово, «Мімоза» вимагає правильної подачі. Можна, звичайно, по-старому розкласти салат у кришталевій вазі, щоб були видні яскраві шари. Але краще використовувати готові форми або порції в келихах. Добре виглядає салат, викладений у салатницю шарами навпаки. У цьому випадку вниз кладеться плівка, зверху укладаються шари в зворотному напрямку, після чого салатник перевертається, страва звільняється від плівки і стає цвяхом програми — так красива «Мімоза»!

Припустимо, ви робите салат на загальному блюді.

Отже, для приготування нам знадобиться:

  • баночка хорошою консервованої сайри;
  • одна велика морквина, відварена заздалегідь і охолоджена;
  • чотири варені картоплини;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 4 зварені яйця;
  • майонез;
  • сіль за смаком і зелень.
Дивіться також:  Салат з шинкою — 16 рецептів приготування в домашніх умовах

Питання, скільки брати майонезу, вирішуєте самі. Якщо любите густий шар, беріть 250-грамовий пакет. Але для меншого споживання продукту, а також для збереження легкості страви, краще наносити майонез тонкими штрихами-лініями. Для цього куточок пакета трохи зрізати і, видавлюючи тонкі смужки, просто штриховане шар за шаром. І не жирно, і красиво, а головне, не приминає шари.

По черзі укладаються спочатку розім’ята і звільнена від соку риба, потім йде шар подрібненого білка, після — шар картоплі. Овоч злегка присаливаем, далі кладемо моркву і подрібнені жовтки. Всі шари чергуються майонезом. Верх прикрашається зеленню.

Порада: Якщо ви готуєте класичний рецепт салату, спробуйте покласти в середину ще один шар — натертий на тертці і трохи віджатий від зайвого соку маринований огірочок. Він змінить прісний смак «Мімози», надавши цікаву нотку!

Покроковий рецепт з консервованої горбушею з маслом і сиром

Покроково приготування покажемо на прикладі ще одного смачного варіанту салату — «Мімози» з горбушею і додаванням сиру. У цьому рецепті трохи змінено не тільки склад, але і послідовність шарів.



 

Так як горбуша — рибка нежирна і сухувата, залиште трохи рідини, розминаючи консерви виделкою. Смачніше вийде, якщо класти її на картоплю, щоб овоч трохи просочився залишилися в рибі соком. Іноді другим шаром радять класти білок, але досвід показує, що найкраще риба (будь салатах, в тому числі «Мімозі» і оселедця під шубою) прекрасно сусідить саме з картоплею.

Приготуємо:

  • банку горбуші;
  • пару варених картоплин;
  • одну цибулину і варену моркву;
  • три яйця;
  • 100 г сиру, 50 г масла.

Покроково це виглядає так:

  • На дно набрызгать трохи майонезу і розкласти картоплю. Його можна натерти на крупній тертці, а можна нарізати дрібними кубиками. Важливо, щоб і моркву, і білки були в подальшому подрібнені тим же способом. Картоплю можна зверху трохи підсолити для посилення смаку і гостроти, інакше салат може вийти прісним.
  • Покласти рибні консерви.
  • Нарізати дрібно цибулю і розкласти наступним шаром. Нанести трохи майонезу.
  • Далі — нарізаний дрібно цибулю і майонез.
  • Далі беремо заморожене масло і натираємо його на тертці. Ідеально, якщо це буде дрібна стружка.
  • Далі кладемо подрібнені білки яєць.
  • Знову наносимо сітку майонезу і викладаємо подрібнену моркву.
  • Передостанній шар — натертий на дрібній тертці сир, майонез.
  • Завершує все шар нарізаних по можливості більш дрібно жовтків. Їх не покриваємо майонезом, тому що саме пухнастість желтковых крупинок і робить салат схожим на розсип квіток мімози.
  • Дивіться також:  Коли солити капусту в домашніх умовах — 8 смачних рецептів

    Для прикраси можна використовувати дрібно нарізане перо цибулі, гілочки кропу або петрушки.

    Перед вживанням потрібно дати салату трохи часу, щоб він настоявся в холоді.

    Салат мімоза з яблуками

    Деякі вважають, що «Мімоза» салат смачний, але важкий, якщо додати в нього масло і сир. Для тих, хто турбується з приводу калорійності, можна запропонувати кілька полегшений салат з горбушею. У нього замість сиру і масла потрібно просто додати зелене яблуко, натерте на крупній тертці. Для того щоб яблуко не темніло, його потрібно збризнути лимонним соком — страва від цього тільки виграє, придбавши пікантну кислинку.

    Всі інші верстви робляться в тій же черговості.

    Рецепт приготування з рисом і з крабовими паличками

    Абсолютно відступаючи від стандарту приготування, можна приготувати цілком гідний салат на основі з заморожених крабових паличок. Обійдеться такий салат ще дешевше, а смак у нього буде наповнений новими нотками.

    Деякі господині замінюють рибу паличками, поєднуючи їх з картоплею. Але ми пропонуємо замінити картоплю більш доречним для даного випадку «наповнювачем» — відварним рисом.

    До речі, з цими інгредієнтами відмінно виходить і салат з консервованою рибою.

    Потрібно:

    • півсклянки відвареного і охолодженого рису;
    • пачку розморожених крабових паличок;
    • цибулина;
    • три варені моркви;
    • три-чотири варених яйця;
    • майонез і зелень.

    Шари викладаються, чергуючись з майонезом, в тій послідовності, в якій вони наведені у рецептурі. Верх, як і зазвичай, прикрашаємо зеленими гілочками кропу, цибулі і петрушки.