Салат ніжність – 9 смачних рецептів приготування вдома

Легкий, але ситний салат «Ніжність» підійде як для святкового заходу, так і для буденного обіду. Приємний м’який колір страви і неповторний ніжний смак подарує всім весняний настрій.

Класичний рецепт салату «Ніжність»

Що потрібно взяти:

  • сир молочний – 0,2 кг;
  • майонез за смаком;
  • курка філе – 0,5 кг;
  • часник – 2 зубчики;
  • морква – 2 шт.;
  • яйце – 6 шт.

Поетапне приготування:

  • Очищені зубчики часнику продавлюємо через прес, з’єднуємо кашку з майонезом і перемішуємо.
  • Шматки філе відварюємо в попередньо підсоленій воді до повної готовності.
  • Виймаємо їх на обробну дошку, шаткуємо маленькими кубиками.
  • Викладаємо перший шар курячого м’яса на плоску тарілку, зверху намазуємо часниковий соус.
  • Паралельно з куркою зваріть яйця, видаліть з відсудженого продукту шкаралупу.
  • Два жовтки приберіть на час в сторону, а все решту подрібніть на тертці. Вони підуть наступним шаром поверх майонезу.
  • Очищену моркву обробляємо на тертці з дрібними ланками. Розділіть гірку на дві половинки. Першу половину моркви викладіть третім шаром і засипте її тертим сиром.
  • Вилийте на сир майонез з часником і повторіть шари з решти інгредієнтів. Верхівка повинна бути промазала соусом і посипана тертими жовтками.
  • Страву можна прикрасити парою гілочок петрушки і подавати на стіл.

Загрузка...

Готуємо з чорносливом і куркою

У цьому варіанті закуски химерно поєднується солодкий смак чорносливу з пряним смаком курки. Обов’язково спробуйте!

Вам знадобиться:

  • чорний мелений перець за смаком;
  • жменя волоських горіхів – 50 г;
  • куряче м’ясо – 0,2 кг;
  • майонез – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • чорнослив – 75 р.

Рецепт з чорносливом і грецькими горіхами покроково:

  • Заздалегідь в окремих каструлях зваримо грудку курки і два яйця.
  • Готові і очищені курячі яйця розбираємо на білки і жовтки.
  • Натираємо їх, не змішуючи на тертці і розкладаємо в різні миски.
  • Зварену грудку рубаємо маленькими квадратиками.
  • Споліскуємо під краном свіжий чорнослив і ріжемо на кубики.
  • Ядра волоських горіхів пересипаємо в глибоку чашку і перетворюємо в дрібні крихти з допомогою качалки.
  • Залишилося зібрати пошарово салат. Першим шаром йдуть курячі кубики, заливаємо їх майонезним соусом.
  • Далі викладаємо шматочки чорносливу і обробляємо майонезом.
  • Треті шаром закладаємо волоські горіхи.
  • Засипаємо горіхи тертими яєчними білками і просочуємо майонезом.
  • Останніми йдуть жовтки, робимо просочення з майонезного соусу.
  • Закриваємо на 15 хвилин в холодильнику і насолоджуємося м’яким ніжним смаком. Приємного апетиту!
Спробуйте також:  Салат цезар з куркою - 10 рецептів приготування в домашніх умовах

З крабовими паличками

Яскравий колір крабових паличок додасть легкого салату святковий вигляд і новий смак.

Список інгредієнтів:

  • дві моркви;
  • крабові палички – 200 г;
  • свіжий кріп;
  • три яйця;
  • сіль щіпка;
  • сир – 90 г;
  • майонез – 80 р.

Поетапне приготування:

  • Дістаємо з холодильника крабові палички і, не розморожуючи їх, обробляємо на тертці.
  • Відразу викладаємо їх у салатницю і заливаємо майонезним соусом.
  • Той же самий процес повторюємо з сиром і насипаємо його поверх майонезній прошарку.
  • Заздалегідь моркву відварюємо до стану м’якості, знімаємо шкірку і подрібнюємо на тертці.
  • Викладаємо її на сир, заливаємо соусом.
  • Паралельно з морквою варимо курячі яйця, поділяємо на жовтки і білки, окремо проводимо їх через тертку.
  • Наступним за шаром моркви йдуть білки із застосуванням майонезу.
  • На верхівку салату кришимо жовтки і рубаний кріп.
  • Щоб страва не розвалилося, відправляємо її в холодильник на 2 години.

Проста закуска з шинкою

Якщо у вас немає часу на відварювання м’яса, то просто поріжте готову шинку.

Вам знадобиться:

  • кукурудза – половина консервної банки;
  • шинка – 0,3 кг;
  • сіль за смаком;
  • яйце – 3 шт.;
  • щіпка чорного перцю;
  • зелену цибулю і кріп;
  • свіжий огірок – 2 шт.;
  • майонез за смаком.

Як готується салат ніжність з шинкою:

  • Викладаємо яйця в каструлю з водою і варимо протягом 10-15 хвилин до повної готовності.
  • За цей час подрібнюємо ножем шматок шинки на кубики.
  • Видаляємо з огірків шкірку, миємо їх і шаткуємо маленькими квадратиками.
  • Дрібно кришимо очищені курячі яйця.
  • Складаємо оброблені продукти в глибоку салатницю.
  • З банки з кукурудзою зливаємо сік, половину всі кукурудзою з’єднуємо з інгредієнтами в салатниці.
  • Залишилося полити майонезним соусом, насипати сіль з перцем. Додатково можна покроить подрібнену зелень, наприклад стрілки цибулі або кріп. Легкий весняний страву можна подавати на стіл.
Спробуйте також:  Салат з пекінською капустою і курячою грудкою: 14 рецептів приготування

 

 

 

Салат «Ніжність» з грибами і куркою

Склад рецепта:

  • сіль – 4 г;
  • п’ять курячих яєць;
  • одна цибулина;
  • мелений перець – 3 р;
  • філе птиці – 0,4 кг;
  • печериці – 0,4 кг;
  • твердий сир – 0,2 кг;
  • масло рослинного сорти – 15 мл

Як готується салат з грибами і куркою:

  • Видаляємо з цибулини цибулі, подрібнюємо ножем.
  • Свіжі гриби шаткуємо тонкими брусочками.
  • Шматочки сиру обробляємо на тертці з маленькими ланками.
  • Нагріваємо олію на сковороді, висипаємо печериці з цибулею і готуємо 10 хвилин. Не забудьте додати сіль і чорний перець.
  • Паралельно в каструлі яйця зваримо. З охолодженого продукту знімемо шкаралупу. За різними чашках розкладаємо білки і жовтки.
  • Білкову частину протираємо на тертці, жовтки розминаємо в пюре за допомогою виделки.
  • Варене філе курки розбираємо руками на волокна.
  • Тепер збираємо листкову закуску ось у такій черговості: м’ясо, посмажені цибулю і гриби, білки, тертий сир, жовтки. Кожен пласт продуктів просочуємо майонезом, крім зовнішнього. Він повинен залишитися жовтим.

 

З додаванням ананаса

Список інгредієнтів:

  • ананаси – 1 консервна банка;
  • майонез – за смаком;
  • сир – 140 г;
  • щіпка солі;
  • яйце – 4 шт.;
  • свіжа зелень;
  • стегенця – 0,3 кг;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • кукурудза – 1 консервна банка;
  • цибуля – 1 шт.

Як готується салат ніжність з куркою:

  • Варене куряче м’ясо шаткуємо тонкою соломкою.
  • Сирні шматочки подрібнюємо за допомогою терки.
  • Дрібно рубаємо ножем варені курячі яйця.
  • Зливаємо з банки кукурудзяний сік, порізати шматочками ананаси.
  • Покришену цибулю заливаємо окропом, через 4 хвилини рідину зливаємо.
  • З’єднати в красивій глибокій мисці порізані продукти і кукурудзу, додати перець, майонез і сіль. Добре перемішуємо і подаємо до обіду.

З яблуками

Цей рецепт для тих, хто любить страви з кислинкою.

Головні компоненти рецепту:

  • оцет – 5 мл;
  • крабові палички – 8 шт.;
  • майонез – 95 г;
  • яблуко кисле – 1 шт.;
  • щіпка чорного перцю;
  • картопляні бульби – 4 шт.;
  • вода – 0,1 л;
  • цибулина – 1 шт.;
  • щіпка солі;
  • морква – 1 шт.
Спробуйте також:  Салат з гарбуза - 9 рецептів швидких і смачних

Покрокова інструкція:

  • На тертці обробляємо відварений почищену картоплю і шматочки кислого яблука.
  • Крабові палички перетворюємо в тонку соломку.
  • У чашу з водою наливанням оцет і насипаємо чорний перець. В цей розсіл опускаємо цибулю хвилин на 10.
  • Окремо подрібнити білки і жовтки з допомогою терки.
  • По черзі викладаємо в салатницю шари: картопля, подрібнений промаринований цибулю, яблуко, соломку крабових паличок, білки. Останній шар змащуємо майонезом і насипаємо на нього жовтки.
  • Кришимо рубану зелень. Смачна ніжна закуска готова.

Салат з куркою і огірком

Що потрібно взяти:

  • сіль – 10 г;
  • свіжі огірки – 0,2 кг;
  • цибуля – 50 р;
  • сир твердих сортів – 90 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • майонез – 110 г;
  • філе птиці – 0,3 кг

Алгоритм дій:

  • Яйця і філе повинні бути у вареному вигляді.
  • Цибулину ріжемо у вигляді півкілець.
  • Перекладаємо його в чашку і додаємо окріп. Через 5 хвилин рідина прибираємо.
  • Огірки, очищені від шкірки рубаємо на дрібні кубики.
  • Пропускаємо через тертку курячі яйця.
  • Перетворюємо куряче філе в маленькі квадратики. Сирні шматочки обробляємо за допомогою терки.
  • Формуємо блюдо по шарах: половина шматочків курки, цибулю, майонез, яйця, огірки, майонез, залишився філе, майонез і сир.

З кальмарами

Компоненти рецепту:

  • половина цибулини;
  • горіхи волоські – 10 г;
  • кальмар – 4 шт.;
  • майонез за смаком;
  • огірки – 2 шт.;
  • сир – 95 г;
  • два яйця.

Готуємо покроково:

  • Розморожуємо кальмарів, знімаємо з них шкірку.
  • Доводимо до кипіння воду, опускаємо морепродукти на 2 хвилини, після цього виймаємо на обробну дошку і остуджуємо. Нарізаємо їх соломкою, укладаємо на дно салатниці.
  • Відварені яйця натираємо на тертці, додаємо до кальмарам.
  • Те ж саме проробляємо з свіжими огірками.
  • У вигляді соломки рубаємо половинку цибулини і викладаємо на салат.
  • Присипаємо зверху тертий сир, виливаємо майонез і насипаємо сіль. Все перемішати і подати на стіл.