Салат Обжорка — 9 рецептів приготування

Салат «Обжорка» —

рецепт відомий кожному, напевно, він настільки ж міцно укорінився в російській кухні, як «Олів’є» або «Крабові палички». Але не всі знають, скільки різних варіацій налічує це блюдо. Ми познайомимо вас з оригінальними перевіреними рецептами, які використовуються на протязі десятиліть.

Загрузка...

Класичний рецепт

  • Велика цибулина
  • Морква
  • Огірок
  • 50 р. пшеничних сухарів
  • 250 г варено-копченої ковбаси
  • Майонезний соус

Приготувати салат «Обжорка» просто.

Навіть якщо ви початківець кулінар не сумнівайтеся і беріться за справу.

  • Почистіть цибулю і моркву. Цибулю поріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
  • Розігрійте олію на сковороді і викладіть цибулю. Коли він придбає золотавий відтінок, висипте моркву і смажте ще п’ять хвилин. Залиште піджарку остигати.
  • Ковбасу ріжемо кубиками.
  • Огірок очистити від серцевини і насіння, і теж ріжемо квадратними шматочками.
  • Викладіть всі інгредієнти в салатник і заправити майонезом.
  • Залиште страву постояти півгодини в холодильнику, щоб як слід просочитися.
  • Подавайте з пшеничними сухариками.

Салат «Обжорка» з куркою і грибами

  • 200 г відвареної курячої грудки
  • Морквина
  • Цибулина
  • 1 солоний огірок
  • 200 г печериць
  • Майонезний соус
  • Грудку відварюємо в солоній воді з приправами.
  • Моркву і цибулю чистимо. Цибуля ріжте півкільцями, а моркву натріть або поріжте тонкою соломкою.
  • Обсмажте цибулю до м’якості, потім доповісте моркву і тушкуйте ще пару хвилин до готовності.
  • Відокремте капелюшки грибів від ніжок. Поріжте капелюшки і відправте на сковорідку обсмажуватися. Не забудьте посолити.
  • Огірок очистіть за допомогою овочечистки і наріжте.
  • Поріжте остиглу грудку проти волокон.
  • Викладіть все, перемішайте і приберіть в холодне місце.
  • При подачі прикрасьте і заправте майонезним соусом.

Як зробити «Обжорку» з яловичиною

• 400 г яловичої вирізки
• 2 морквини
• Пучок зелені
• 1 цибулина
• Консервований огірок
• Майонезний соус

Спробуйте також:  Салат з волоськими горіхами - 10 рецептів дуже смачних салатів

Салат Обжорка з яловичиною виходить неймовірно смачним, якщо відповідально поставитися до відварювання яловичини.

  • Варінням м’яса краще зайнятися заздалегідь. Відваріть шматок яловичого філе протягом 4 годин в солоній воді зі спеціями. Дайте охолонути і порізати кубиками.
  • Цибулю і моркву ріжте соломкою і обсмажте в різних сковорідках.
  • Наріжте огірок, видаливши серцевину.
  • Змішайте складові частини страви, посоліть і заправте майонезом. При подачі украстьте гілочками петрушки.

 

Салат «Обжора» з печінкою

  • 400 г печінки
  • Цибуля
  • Морква
  • Солоний огірок
  • Банку горошку
  • Майонез
  • У каструлю налийте побільше води, покладіть туди печінку, спеції і сіль. Відваріть і остудіть, не витягуючи з бульйону.
  • Моркву крупно натріть, а цибулю поріжте. Обсмажте обидва інгредієнта до м’якості. Не забувайте, вчасно помішувати, щоб уникнути пригорання.
  • Огірки можна очистити, якщо шкірочка не жорстка, нарізати разом з нею.
  • Горошок відкиньте на друшляк і залиште розсіл стікати. Не потрібно, щоб в салат потрапляла зайва рідина.
  • З’єднайте всі і додайте майонез.
  • Спробуйте салат, можливо потрібно буде трохи досолити.

Оригінальна закуска з квасолею

  • 200 г відвареного курячого філе
  • Солоний огірок
  • Морква
  • Ріпчаста цибуля
  • Пшеничні сухарики
  • Банку квасолі
  • 2 зубчики часнику
  • Майонез
  • Заздалегідь зварене філе порізати на шматочки проти волокон, щоб м’ясо краще жевалось.
  • Натріть і обсмажте моркву.
  • Цибулю дрібно наріжте і переклавши на сито, обшпарте окропом, тримаючи над раковиною. Залиште стікати на паперовому рушнику.
  • Огірок поріжте соломкою.
  • Пропустіть часточки часнику через прес і змішати з майонезом.
  • Посоліть і додайте приправи за бажанням.
  • Змішайте компоненти, дайте настоятися 20 хвилин.

Салат з ковбасою

  • Морквина
  • Ріпчаста цибуля
  • Сухарі пшеничні
  • 1 свіжий огірок
  • 250 г копченої ковбаси
  • Майонезний соус
  • Цибулю очистити, нарізати кільцями і обсмажувати в олії до появи золотистого кольору.
  • Моркву натерти, додати на сковорідку до цибулі. Обсмажувати 4 хвилини, потім остудити.
  • У огірка видалити серцевину, порізати кубиками.
  • Ковбасу порізати шматочками того ж розміру, що і огірок.
  • Зміщайте складові з сухариками і додайте майонезний соус.
Спробуйте також:  Салат з рибних консервів – 8 рецептів

«Обжорка» з копченою курочкою

  • 300 г печериць або глив
  • 300 г копченої грудинки
  • 2 огірка
  • Жменя чорносливу
  • 100 г корейської моркви
  • Майонез
  • У печериць видалити ніжки, капелюшки нарізати і обсмажити в соняшниковій або вершковому маслі.
  • Чорнослив залийте водою, щоб він став м’якшим.
  • Курку і огірки поріжте кубиками.
  • Цей варіант салату укладається шарами в будь-якій обраній послідовності. Внизу бажано залишити м’ясо.
    Кожен шар здобріть майонезним соусом і трохи посоліть. Залиште просочитися на півгодини і подавайте, прикрасивши гілочками петрушки або оливками.

«Обжорка» з горошком і морквою

Цей незвичайний салат додасть різноманітності знайомим поєднанням смаку.

  • 400 г відвареного курячого філе
  • 200 г моркви по-корейськи
  • 2 солоних огірка
  • Цибулина
  • Банку зеленого горошку
  • Майонез
  • Грудку варену розібрати на довгі волокна.
  • Огірки очистити, нарізати соломкою.
  • Наріжте цибулю і гриби і обсмажте на рослинному маслі. Посоліть.
  • Відкиньте горошок на металеве сито, щоб позбутися від рідини.
  • З’єднайте інгредієнти і заправити майонезом.

Поради господиням:

  • Ми не раз згадали, що у свіжих огірків потрібно видаляти серцевину. Це необхідно для того, щоб мінімізувати кількість рідини в салаті.
  • Вибираючи корейську моркву, звертайте увагу на помел спецій. Чим дрібніше, тим смачніше буде салат.
  • Пробуйте салат перш, ніж посолити. Деякі інгредієнти вже містять сіль. Важливо не переборщити, так як це може перекреслити всі зусилля.
  • Давайте салату відпочити. Він стане набагато смачніше, якщо постоїть півгодини після приготування в холодильнику.
  • Обжорка дуже швидко готується. Якщо відварити м’ясо заздалегідь або використовувати ковбасу, час готування становить не більше 20 хвилин. Майте його на увазі, якщо потрібно швидко перекусити.