Салат «Обжорка» з печінкою – 7 смачних рецептів приготування

Смачний салат «Обжорка» з печінкою напевно припаде до смаку навіть тим гурманам, які не люблять субпродукти. М’ясний шар у такий закуски виходить ніжним, з яскравим оригінальним смаком. Печінка робить частування не тільки смачним, але ще корисним і більш ситним.

Класичний салат «Обжорка» з курячою печінкою

За класичним рецептом в таке частування входить самий мінімум найпростіших продуктів.

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 370 – 400 г;
  • морква – 1 шт.;
  • огірок маринований – 2 середніх;
  • горошок (консерви) – 1 повний стакан;
  • соус, сіль і масло.

Приготування:

  • Спочатку треба зварити печінку. Для аромату можна додати лаврушку або будь-які трави.
  • Через чверть години варіння вимкнути нагрів. Остудити субпродукт прямо в бульйоні, щоб він не вийшов сухуватим. Нарізати печінку довгастими шматочками.
  • Довільно подрібнити овочі. Засмажити їх на олії до рум’янцю. Цибуля при цьому можна нарізати досить крупно.
  • Огірки перетворити в тонку соломку і віджати руками.
  • З консервів злити розсіл.
  • Всі інгредієнти остудити, змішати.

Заправити закуску соусом. Підійде звичний майонез.

Загрузка...

З солоними огірками

 

Інгредієнти:

  • теляча печінка – 450 – 470 г;
  • солоний огірок – 3 – 4 шт.;
  • цибуля – 3 головки;
  • морква – 3 шт.;
  • горошок (консерви) – ½ банки;
  • соус, сіль, олія.

Приготування:

  • Заздалегідь оброблену печінку зварити до готовності. Остудити і порізати довгими шматочками.
  • З солінь зрізати шкірку, щоб готовий салат вийшов ніжніше. Крупно потерти його і віджати отриману соломку.
  • Лук порубати половинками кілець. Моркву потерти. Обсмажити овочі разом на будь-якому жирі до м’якості. Можна довести їх до зарум’янювання.
  • Все змішати, додати горошок без рідини.

Посолити закуску з печінкою і солоними огірками. Додати відповідний соус. Наприклад, майонезний.

Готуємо з квасолею

Інгредієнти:

  • суха квасоля – 1 повний стакан;
  • свіжа печінка (яловича) – 650 – 670 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 3 дрібних зубки;
  • соняшникова олія, зелень, сіль.
Спробуйте також:  Капуста по-корейськи – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Субпродукт варити 35 – 45 хвилин. Остудити, порізати соломкою.
  • Бобові заздалегідь замочити на всю ніч (або хоча б 5 годин) в холодній воді.
  • Овочі порізати і разом з дрібними шматочками часнику засмажити до легкої рум’яності.
  • Все змішати в салатниці.

Посолити частування. Заправити її маслом, що залишилися від засмажки. Прикрасити подрібненою зеленню.

Салат «Обжорка» з яловичої печінкою

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 350 – 370 г;
  • цибулини – 3 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • білий хліб – 150 г;
  • часник – за смаком;
  • майонез, олію, сіль.

Приготування:

  • Промиту печінку без плівок зварити. Порізати смужками.
  • Овочі очистити, подрібнити і засмажити.
  • Хліб порізати шматочками, підсушити на сковорідці без масла.
  • Все змішати. Посолити. Видавити в масу пару зубків часнику.

Заправити частування майонезом.

Листкова закуска на святковий стіл

 

Інгредієнти:

  • варена печінка – 300 – 350 г;
  • солоні огірки – 3 – 4 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;домашній майонез на кефірі – 2/3 ст.;
  • сіль, олія.

Приготування:

  • Охолоджену печінку крупно потерти. Змішати з домашнім майонезом.
  • Моркву з цибулею обсмажити на будь-якому олії до рум’янцю.
  • Очищені від шкірки огірки довільно подрібнити.
  • Половину печінки з соусом викласти на тарілку. Зверху розподілити терті соління.
  • Далі розкласти половину засмажки.
  • Закрити наявні шари печінкової соломкою і залишилися овочевим складом.

У процесі всі продукти промащувати присолене соусом на кефірі.

Як зробити з грибами

 

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 250 г;
  • гливи – 130 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • свіжий огірок – 2 шт.;
  • сметана і майонез – 2 десертні ложки;
  • олія, сіль.

Приготування:

  • Промити м’ясний продукт крижаною водою. Прибрати плівки і залишки жиру. Варити печінку в солоної рідини 8 – 9 хвилин. Остудити і порізати великими скибочками.
  • Всі овочі, крім огірків, подрібнити і засмажити разом до зарум’янювання. Відправити до них дрібні шматочки грибів. Готувати засмажку ще 9 – 12 хвилин.
  • Очищені огірки порізати тонкою довгою соломкою.
  • Всі підготовлені продукти відправити в загальну велику миску. Деякі господині для такого рецепта беруть бочкові огірки солоні замість свіжих.
  • Змішати компоненти закуски. Гарненько посолити їх по смаку. Якщо використовуються солоні овочі, потрібно постаратися не переборщити з сіллю.
  • Заправити частування з курячою печінкою сумішшю з сметани і майонезу.
Спробуйте також:  Салат з креветок – 15 рецептів смачного приготування

Відмінно доповнює такий варіант салату свіжа зелень. Наприклад, петрушка, кріп. Подрібнені спеції додаються в блюдо разом з соусом.

З печінкою і корейською морквою

Приготувати салат «Обжорка» за таким рецептом можна з будь-печінкою.

Якщо використовується свиняча або яловича, її варто заздалегідь пару годин вимочити в холодному молоці.

Інгредієнти:

  • печінка (будь-яка) – 230 – 250 м;
  • морква – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • консервована кукурудза – 1 повний стакан;
  • олія, сіль, майонез.

Приготування:

  • Субпродукт при необхідності зачистити від плівок та інших зайвих ділянок. Зварити, охолодити і порізати соломкою.
  • Овочі подрібнити довільними шматочками. Найкраще моркву порізати соломкою (можна скористатися спеціальною корейської теркою), а цибулю – мініатюрними кубиками.
  • Засмажити підготовлені овочі разом. Вони повинні стати м’якими і злегка рум’яними.
  • З кукурудзи злити маринад, промити продукт.
  • Яйце, присолити, змішати з 2 десертними ложками води, збити. Посмажити омлет. Остудити його і порізати соломкою. Для густоти можна додати до складу перед смаженням трохи борошна. Досить буде буквально 1 ч. л.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти. В процесі посолити їх по смаку.

Для заправки можна використовувати не тільки майонез, але і будь-який інший відповідний соус.

Для обговорюваної закуски підійде будь-яка печінку. Але з курячої частування завжди виходить м’якше і ніжніше. Крім того, готується такий продукт швидше і простіше.