Салат олів’є – класичний рецепт з ковбасою та 7 варіантів

Салат олів’є для багатьох перестав бути святковим блюдом. Класичний рецепт з ковбасою настільки простий, що його часто повторюють для повсякденних вечерь, адже закуска смачна і ситна. Розкриємо секрети приготування улюбленого салату і розповімо, як змінити звичний склад так, щоб олів’є стало оригінальним.

Салат олів’є — класичний рецепт з ковбасою

Уявити святкове російське застілля без олів’є складно. Колись готували салат складно, додаючи ракові шийки і навіть паюсну ікру. Але сьогодні рецепт спростився, хоча анітрохи від цього не втратив. Як приготувати класичний олів’є? Першим ділом підготуємо продукти.

Олів’є включає в себе наступні інгредієнти:

  • 300 г докторської ковбаси;
  • 3 картоплини;
  • 3 яйця;
  • 3 бочкових солених огірки;
  • 3 дрібні морквини;
  • банку зеленого горошку, 300 г;
  • смачний готовий майонез – за смаком;
  • сіль і перець – за смаком;
  • зелень для прикраси.

Звернули увагу, що ми взяли рівну кількість компонентів? У цьому головна «фішка» смачного салату. Компонентів повинно бути приблизно порівну, так вони не загубляться в салаті і будуть відчуватися в окремо, при цьому чудово поєднуючись один з одним. Переборщіть з картоплею – отримаєте прісний і «крахмалистый» «Олів’є», пошкодуєте ковбаси – і її буде не вистачати, не кажіть моркви і горошку: піде фірмова солодкість салату, яка надає неповторний присмак готовому блюду. Словом, скупитися і економити тут не можна.

Секрет смачного класичного олів’є в правильній ковбасі і нарізці; сорт для салату обов’язково вибирати тільки вищий: погана ковбаса все зіпсує; ріжуть закуску акуратними кубиками розміром з 5 мм.

Варимо овочі і охолоджуємо. Огірки дрібно ріжемо на кубики, і точно також чинимо з «Докторської» ковбасою. Додаємо інші овочі, порізані на дрібні кубики. Висипаємо горошок. У процесі приготування салат заважати не треба. Це легко зробити перед самою подачею, заправивши все соусом. Дуже важливо охолодити салат: в теплому вигляді смак «Олів’є» зовсім інший, він явно програє. Подаємо в красивій прозорою салатниці, прикрасивши салат петрушкою або гілочками кропу.