Салат перлина – 10 рецептів приготування

Готується салат Перлина з морепродуктів, відварених овочів, сухофруктів та інших смачних складових. Хто є автором страви, достеменно невідомо. Може, це були німці, першовідкривачі листкових закусок або французи, перетворюють салати в справжні шедеври кухарського мистецтва. Щоб не тільки відчути, але й побачити красу готового страви, рекомендується його викладати в прозору посуд. Ситний і поживний салат нікого не залишить байдужим.

Класичний салат «Перлина» з крабовими паличками

Цікавою особливістю цієї страви є те, що компоненти в ньому можна змішувати, заправляючи соусом, так і викладати шарами.

Для приготування класичної закуски слід запастися:

  • крабовими паличками – 300 г;
  • кальмари – 250 г;
  • червоною ікрою – 120 г;
  • курячими яйцями – 3 шт.;
  • майонезним соусом;
  • спеціями.

Попередньо яйця з кальмарами відварюються і остуджувати при кімнатній температурі. Смачні палички краба красиво нарізати невеликими брусочками, кальмари у вигляді соломки, яєчні білки подрібнюються теркою.

У підходящої ємності змішуються всі компоненти, приправляються спеціями і соусом. Зверху викладається прикраса – морська перлина з ікри половинки вареного яйця перепела.

Загрузка...

Святкова закуска з креветками

Готується святкова страва з:

  • морської капусти – 280 м;
  • рису – 100 г;
  • креветок (краще тигрових) – 1 уп.;
  • морквини;
  • яєць курячих – 4-6 шт.;
  • майонезного соусу, спецій.

Спочатку відварюється морквина, яєчка, основний продукт – креветки і крупа. Коли приготовлені продукти охолонуть, можна приступати до нарізки. Для цього моркву і яєчка подрібнюються теркою, креветки очищаються.

У відповідний за розміром салатник викладається морська капуста, трохи соусу, потім морква, соус. Далі викладається рис, солиться, перчится, перемазывается заправкою. Передостаннім шаром йдуть яєчка, а верхівка формується з коронного продукту – тигрових креветок. Вони викладаються акуратно, красиво, повністю покриваючи все блюдо. Подати салат з креветками можна як самостійну страву.

З сьомгою і червоною ікрою

Коли закінчиться строгий піст, можна побалувати гостей і домочадців, приготувавши салат «Перлина» з сьомгою.

Для його приготування варто запастися:

  • сьомгою слабосоленої – 190 г;
  • твердим сиром – 50 г;
  • оливками – 45 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • апельсином;
  • червоною ікрою – пару столових ложок;
  • перцем чорним меленим, сіллю;
  • пір’ям лука;
  • соусом білим.
Спробуйте також:  Вінегрет з квашеною капустою – 7 рецептів приготування

Яєчка відварюють до готовності. Щоб зберегти цілісність шкаралупи під час варіння можна додати у воду трохи солі або оцту. З допомогою вилки слід подрібнити жовтки, окремо натерти білки.

Сьомга нарізати невеликими брусочками, цитрусовий фрукт филируется і ділиться на скибочки. Оливки нарізати кружками, сирний продукт натерти.

Викласти шарами:

  • Спочатку частина тертих білків з соусом і спеціями.
  • Все кількість тертих жовтків, майонезний соус і сіль за смаком.
  • Третім йде основний продукт – сьомга, половина з усієї кількості.
  • Маслини.
  • Сьомга і соус.
  • Подрібнений сир і трохи заправки.
  • Ароматне філе цитрусового плоду.
  • Білки і соус.

Всі шари викладаються у вигляді піраміди, тобто нижній більше, потім трохи менше і так до самого верху. Прикрашається блюдо ікринками, які повинні покривати всю верхівку і половинкою білка, перевернутого опуклою стороною вгору. Салат з сьомгою і червоною ікрою перед подачею необхідно настояти протягом 30 хвилин.

Як приготувати з кальмарами?

За ніжний смак, наявність у складі морепродуктів салат отримав назву «Морська перлина».

Для його приготування варто запастися:

  • кальмарами – 550 г;
  • крабовим м’ясом або паличками – 270 г;
  • ікрою червоною – 90 г;
  • майонезним соусом;
  • сіллю.

Основний продукт готується по інструкції, остуджується і нарізається красивими смужками. М’ясо краба подрібнюється ножем, відварені білки – теркою. Жовтки в цій закусці не використовуються. У прозорій ємності вся нарізка змішується, приправляється спеціями і ретельно вимішується разом з ікринками. Соус додається за смаком. Салат з кальмарами зверху прикрашається ікрою і відварною перепелиним яєчком.

 

Салат «Чорна перлина» з чорносливом

Справжньою родзинкою святкового столу стане легкий салат «Чорна перлина» з додаванням чорносливу.

 

 

Готується страва з:

  • відварених білків і жовтків – по пару штук;
  • крабових паличок – 220 г;
  • твердого сиру – 110 г;
  • в’яленого чорносливу – 120 г;
  • вершкового масла – 20 г;
  • волоських горіхів – 28 г;
  • майонезній заправки;
  • журавлини і зелені.
Спробуйте також:  Салат з морської капусти – 6 корисних рецептів

Курінний продукт відварюється в круту і опускається холодну воду для охолодження. Сухофрукти запарити в окропі на 12 хвилин, обсушити, нафарширувати половинками ядер горіха.

Викласти шарами на велике плоске блюдо терті білки з жовтками (1 яйце), трохи нарізки з крабового м’яса і соус. Далі йде сир, подрібнену масло, трохи солі і біла заправка. Третім шаром – чорнослив з горішками, соус, що залишився м’ясо краба, заправка. П’ятим шаром сир з маслом, трохи солі і соус. Останнім шаром йде яєчко, майонезний соус і декор із зелені, ягід журавлини, крабових і горішків. Для настоювання «Перлина» з чорносливом поміщається на холод, приблизно на 2 години.

 

З яблуками

У цієї смачної закуски мінімум калорій і максимум вітамін – відмінний варіант для людей, які хочуть добре виглядати і чудово себе почувати.

Готується страва з:

  • сьомги – 150 г;
  • курячих яєць – пару штук;
  • яблука;
  • огірка;
  • ікри червоної – 70 г;
  • сметани – 80 мл;
  • маслини.

Яєчка відварюються і подрібнюються дрібної теркою. Очищені фрукти і овочі нарізаються кубиками, сьомга – красивими шматочками невеликого розміру. Все змішати, заправити сметаною, посолити. Зверху викласти ікринки і маслину.

Незвичайна закуска в сирній кошичку

Ця закуска виграшно виглядає на столі за рахунок оригінального оформлення.

Для її приготування слід запастися:

  • крабовими паличками – 260 г;
  • свіжим огірком і авокадо;
  • лимоном – 0,5 плода;
  • яйця – 3 шт.;
  • пекінською капустою – 170 г;
  • твердим сиром – 110 г;
  • майонезним соусом.

Гарний плід авокадо ділиться на дві частини, очищається від кісточки і шкірки, м’якоть красиво нарізається. Щоб продукт не потемнів, його потрібно збризнути соком лимона.

Яйця відварити і покласти в прохолодну воду для охолодження. Всі продукти подрібнити кубиками і соломкою, скласти в глибоку ємність, перемішати, заправити соусом і знову добре розмішати.

Щоб приготувати кошик, слід сир подрібнити теркою і викласти його в сковороду. Як тільки продукт почне плавитися, його слід покласти на чашку, перевернуту догори дном. Коли сир застигне, то прийме форму симпатичною кошики.

Спробуйте також:  Заправка для салату «Цезар» класична і 8 варіантів рецепта

В отриману кошик викладається салат і зверху прикрашається за бажанням. До приходу гостей можна зробити кілька таких кошиків і подати до них закуску порційно.

Салат «Морська перлина» з фореллю

Закуска складається з:

  • малосольною форелі – 60 г;
  • очищених креветок – 60 г;
  • огірка маленького;
  • маслин – 1-2 шт.;
  • волоських горіхів – 35 г;
  • соусу майонезного;
  • бальзамічного оцту і зелені.

У підсолену воду помістити морепродукт, відварити, за бажанням додавши лист лавра. Остудити, розрізати навпіл. Риба нарізається кубиками, огірок і оливки – у вигляді соломки. Горішки порубати, скласти в ємність і змішати з іншими продуктами, заправивши при цьому соусом.

З допомогою кондитерського кільця салату надається акуратна форма. Він викладається на плоску тарілку, змащену оцтом, прикрашається зеленню.

Готуємо в кошичку з авокадо

Для приготування гарної закуски слід запастися:

  • курячими яєчками – пару штук;
  • фореллю – 120 г;
  • твердим сиром – 55 г;
  • червоною ікрою – 30 г;
  • зеленими оливками;
  • авокадо;
  • майонезним соусом середньої жирності.

Відварені жовтки кришаться, білки подрібнюються теркою. Сирний продукт з рибою нарізати у вигляді кубиків, оливки – красивими колечками.

З авокадо вийняти кісточку. М’якоть плоду нарізати і змішати з іншими продуктами, заправити соусом. Помістити салат в кошик з екзотичного плоду, прикрасити за бажанням червоними ікринками. Салат Перлина з ікрою не вимагає настоювання – його можна подавати відразу після приготування.

З індичкою і черешнею

Для приготування страви потрібно:

  • м’ясна м’якоть індички – 380 г;
  • салатні листя – кілька пучків;
  • черешня – 380 г;
  • сир фета – 230 г;
  • насіння чіа – 12 м;
  • оливкова олія – 40 мл;
  • базилік – кілька верхівок.

Ніжне філе промити, замаринувати та приготувати на грилі, попередньо подрібнивши. У черешень вийняти кісточки, салатні листя подрібнити руками. Порізати сир, базилік промити. Змішати зелений салат, м’ясо, додати трохи насіння, вимішати. Зверху викласти сир і ягоди, полити олією. Прикрасити листочками базиліку і подати до столу.