Салат Сільський — 8 смачних рецептів приготування

Смачний, корисний і ситний салат «Сільський» стане відмінним доповненням обіду або вечері. Для приготування використовують сільські продукти: яйця, м’ясо, свіжі та солоні овочі, зелень.

Класичний рецепт

Цей варіант страви підходить для приготування молодої господині, якій хочеться здивувати гостей.

Необхідні компоненти:

  • 5 картоплин;
  • 2 малосольних огірків;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • 100 г солоних груздів;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 10 г свіжого кропу.

Покроковий рецепт.

  • Картоплини варять у шкірці до готовності і чистять.
  • Грузді споліскують під краном і нарізати пластинами.
  • Цибулю ріжуть півкільцями.
  • Огірки і картоплю нарізають квадратиками.
  • Кріп дрібно рубають.
  • Всі продукти перекладають в миску, заливають маслом і перемішують.

З картоплею та солоним огірком

З мінімальної кількості інгредієнтів виходить поживний салат, який вдасться приготувати в будь-який сезон.

Знадобиться:

  • картопляні бульби — 4 шт.;
  • солоні огірки — 4 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • пів-цибулини;
  • масло для заправки — 100 мл

Хід приготування.

  • Яйця відварюють круто, після того, як охолонуть, ріжуть часточками
  • Картоплю варять «в мундирах» до м’якості.
  • Огірки ріжуть полукружками, картоплю — кубиками.
  • Цибулю шаткують дрібніші.
  • Всі компоненти, крім яєць, перекладають в макітру і заливають маслом. Закуску прикрашають яєчними часточками.

Готуємо з куркою

Щоб зробити це блюдо більш легким, майонез можна замінити нежирної сметаною або натуральним йогуртом.

Список інгредієнтів:

  • 4 варених яйця;
  • 3 маринованих огірка;
  • 100 г пармезану;
  • 300 г вареної курячої грудки;
  • 2 часникового зубчики;
  • 300 г маринованого горошку;
  • 100 г майонезу;
  • 2 г солі.

Порядок приготування.

  • Жовтки і білки розминають виделкою.
  • Пармезан подрібнюють на тертці з великими отворами.
  • Курку і огірки кришать середніми шматочками.
  • Часник дрібно шаткують (зубчики необхідно саме нарізати, а не пропустити через прес).
  • Салат викладають шарами в такій послідовності: горох, яйця, часник, м’ясо, сир, огірки. Кожен шар, окрім першого і третього, просочують майонезом.
  • Перед подаванням страву прибирають в холодильник на 2 години.
Дивіться також:  Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів

«Весільний сільський» салат зі свининою та цибулею

Завдяки спеціально приготовленому маринаду м’ясо в цьому салаті за смаком нагадує шашлик. Це блюдо можна подавати на будь-яке свято: воно не залишить байдужим жодного гостя.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг свинини;
  • 2 репчатых цибулі;
  • 2 лаврових листа;
  • 5 горошку запашного перцю;
  • 20 г листя петрушки;
  • 50 мл питної води;
  • 70 г цукру;
  • 7 г солі;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 2 г чорного меленого перцю;
  • 180 мл винного оцту.

Покроковий рецепт.

  • У каструлю з водою кладуть цілу цибулину, запашний перець, трохи солі, лавровий лист і свинину. М’ясо відварюють протягом 50 хвилин, потім охолоджують у бульйоні.
  • Другу цибулину нарізати тонкими кільцями.
  • Петрушку подрібнюють і змішують з цибулею.
  • Свинину нарізають соломкою і кладуть під кришку, щоб вона не підсохла.
  • З’єднують воду, цукор-пісок, сіль, мелений перець, винний оцет і олію.
  • В сервірувальну тарілку шарами викладають свинину і цибулю. Зверху компоненти поливають маринадом.
  • Салат «Сільський весільний» відправляють в прохолодне місце для просочення на 8 годин. Протягом цього часу блюдо кілька разів акуратно перемішують.

Як зробити з грибами

Це блюдо є прекрасною альтернативою іншому зимового салату – вінегрету.

Склад:

  • 5 картоплин;
  • 200 г білої квасолі в натуральному маринаді;
  • 150 г маринованих опеньків;
  • 4 гілочки петрушки;
  • 60 р майонезу;
  • сіль і перець за смаком.

Кроки приготування.

  • Картоплю варять до готовності.
  • Опеньки і квасолю промити під краном і тримають в ситі, поки не стече вода.
  • Картоплю і огірки нарізають кубиками.
  • Всі компоненти треба покласти в глибоку миску, посолити, поперчити, заправити майонезом і прикрасити рубаною петрушкою.
  • Сільський салат з грибами перед подачею охолоджують.

З печінкою

По калорійності і поживним властивостям цей салат замінить повноцінний обід.

Дивіться також:  Салат з креветками і ананасом – 8 смачних рецептів

Знадобиться:

  • 0,5 кг свинячої печінки;
  • 5 яєць;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 2 солоних огірка;
  • 1 зубчик часнику;
  • 120 г майонезу;
  • 3 г солі;
  • 50 мл соняшникової олії.

Спосіб приготування:

  • Печінка відварюють у підсоленій воді протягом 50 хвилин.
  • Яйця варять 8-10 хвилин.
  • Моркву подрібнюють на тертці з середніми отворами. Цибулини дрібно шаткують. Овочі пасерувати в олії до рум’яного кольору.
  • Нарізають Кубиками огірки, охолоджену печінку і яйця. Змішують з остиглої овочевий обсмаженням.
  • У майонез видавлюють часник, сиплють сіль.
  • Інгредієнти заправляють соусом і подають на стіл.

Салат «Сільський» з оселедцем

Це блюдо вийде смачніше, якщо для приготування використовувати свіжі сільські яйця, молода картопля, оселедець, посолену в домашніх умовах.

Список продуктів:

  • 250 г картоплі;
  • 5 яєць;
  • 15 г свіжого кропу;
  • 15 г пір’я зеленої цибулі;
  • 1 велика оселедець;
  • 50 мл рослинного масла.

Порядок дій.

  • Оселедець очистити, нарізати великою соломкою, звільнити від кісток.
  • Зелень слід дрібно нашаткувати.
  • Варені яйця і картоплю слід нарізати великими шматками.
  • Всі продукти треба покласти в салатник і полити олією.
  • Важливо подати страву на стіл відразу після приготування.

З квашеною капустою

Це блюдо є низькокалорійним і дуже корисним, тому підходить для дієтичного меню.

Склад:

  • 250 г квашеної капусти;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 2 варені бульби картоплі;
  • 5 г насіння кмину;
  • 40 мл кукурудзяної олії.

Рецепт покроково.

  • Очищену моркву подрібнюють на спеціальній тертці тонкими смужками.
  • Цибулю нарізають четвертинками кілець, картоплю — середніми шматочками.
  • Всі складові салату кладуть у велику тарілку.
  • Страву посипають кмином і поливають маслом.

Приготувати салат «Сільський» можна з будь-яких доступних овочів і додаткових інгредієнтів. При подачі блюдо прикрашають зеленню, свіжої або мороженої журавлиною, в’яленої вишнею, лимонними часточками.