Салат соняшник з чіпсами – класичний рецепт

Головним достоїнством такого частування є не тільки його яскравий оригінальний смак, але також святковий цікавий дизайн. Прикрасить будь-який стіл салат соняшник з чіпсами. Класичний рецепт при бажанні завжди можна змінити за власним смаком і доповнити найбільш переважними інгредієнтами.

Як приготувати класичний салат соняшник з чіпсами?

Склад страви виявився дуже простим. Незважаючи на мінімальну кількість інгредієнтів, воно виходить дуже смачним, так як всі продукти чудово поєднуються між собою. Серед них: 550 г курячого філе, 220 г маслин без кісточок і така ж кількість нарізаних консервованих печериць, 170 г будь-якого твердого сиру, 3 яйця, майонез, жменя чіпсів «Принглс» або бюджетного їх аналога «Мачо». Як готувати салат «Соняшник» з куркою і грибами, покроково описано далі.

  • Філе птиці відварюється в підсоленій воді до готовності, після чого нарізають дрібними кубиками.
  • Яйця варяться яйця, розбираються на складові, білки і жовтки окремо труться на дрібній тертці.
  • Сир натирається крупно.
  • Маслини діляться гострим ножем навпіл.
  • Першим шаром салату стануть кубики відвареного філе.
  • Другим – гриби.
  • Третім – білки.
  • Останнім – жовтки.
  • Кожен шар промащується майонезом і злегка присаливается.
  • Зверху частування прикрашається половинками маслин і по колу обкладається чіпсами у вигляді пелюсток.
  • Замість консервованих грибів можна використовувати будь-які мариновані. Наприклад, опеньки. Такий продукт можна навіть не нарізати.

    Оригінальний рецепт з кукурудзою і куркою

    Якщо хтось з домашніх не любить гриби, то цей інгредієнт легко замінюється солодкої консервованою кукурудзою. Її достатньо взяти 230 грам. Крім кукурудзи потрібно використовувати: 450 г курячого філе, 1 свіжий огірок, по 1 шт. моркви і цибулі, 3 яйця, маслини, чіпси, майонез, олія.

  • Цибулю з морквою дрібно нарізати і пассеруются на будь-якому маслі.
  • Філе курки відварюється до повної готовності і нарізати кубиками.
  • Огірок шинкуется дрібними шматочками.
  • Яйця натираються на крупній тертці.
  • Маслини розрізаються навпіл.
  • Частування викладається в такій послідовності: філе птиці, морква з цибулею, огірок, яйця, кукурудза. Кожен інгредієнт змащується майонезом і присаливается.
  • Дивіться також:  Салат з куркою і помідорами – 9 дуже смачних рецептів

    Страву прикрашають маслинами і чіпсами за принципом соняшника. У процесі можна експериментувати і з додатковими інгредієнтами для прикраси.

    М’ясний соняшник зі сметаною

    Ще більш насичений смак має м’ясний «Соняшник». Такий салат особливо подобається представникам сильної статі. Крім м’ясної складової (450 грам мови), потрібно: 2 картоплини, по 80 г нежирної сметани і майонезу, по 4 шт. яйця і маринованих огірочків, зелена цибуля для прикраси — маслини, чіпси.

  • Майонез змішується зі сметаною і солиться за смаком.
  • Картопля вариться до м’якості і натирається на крупній тертці. Він стане першим шаром частування.
  • Мариновані огірочки дрібно нарізати і відправляються на картоплю. Зверху – соус.
  • Відварний язик, нарізаний соломкою, стає третім шаром. Він також не обійдеться без сметанно-майонезній сіточки.
  • Останній шар – крупно натерте яйце.
  • Салат прикрашається половинками маслин, чіпсами і подрібненою зеленню.
  • Замість мови можна використовувати нежирну яловичину або м’якоть свинини.

    З додаванням насіння і часнику

    Подрібнені зубці часнику додадуть закуски приємну гостроту, а насіння зроблять його смак ще більш оригінальним. Правда, в такому варіанті салату не буде огірків або грибів. Тільки: 4 яйця, 120 г твердого сиру, 350 г курячого філе, 120 г зеленої цибулі, 5 часникових зубков, жменю насіння, майонез, чіпси, маслини.

  • Насіння злегка обсмажують на сухій сковороді.
  • Яйця варяться круто і нарізати кубиками.
  • Зелену цибулю дрібно рубається.
  • Куряче філе відварюється в підсоленій воді і подрібнюється будь-яким обраним способом.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Часник пропускається через часникодавку і змішується з майонезом.
  • Шари укладаються один за одним: курка, зелену цибулю, яйця, сир, горіхи. Кожен з них промащується часниковим соусом і при необхідності присаливается.
  • Прикрашається блюдо чіпсами і маслинами.
  • Дивіться також:  Як приготувати салат «Цезар» – 12 рецептів в домашніх умовах

    Твердий сир в такому рецепті за бажанням можна замінити плавленими сирками без добавок. Вони також будуть натиратися на крупній тертці. Насінням можна ще й посипати частування зверху.

    Морський соняшник з чіпсами

    Цей салат точно не залишить байдужими любителів морепродуктів. В ньому вже не будуть використовуватися чіпси і маслини навіть для прикраси. Потрібно взяти наступні інгредієнти: 350 г дрібних креветок, 1 банку ікри (можна щуки), 4 яйця, 2 картоплини і моркви, маленький пучок зеленої цибулі, майонез.

  • Креветки, овочі і яйця відварюють до готовності.
  • Першим шаром стане натерта на крупній тертці картопля.
  • Другим – очищені креветки (трохи залишити для прикраси).
  • Третім – терта морква.
  • Четвертим – терті яйця (на них викладається шар майонезу без цибулі).
  • Останнім – ікра.
  • Подрібнений цибулю змішується з майонезом і сіллю, після чого використовується для промазування кожного шару частування.
  • Блюдо по колу прикрашається креветками.
  • Щоб салат став ще більш ніжним і смачним, його потрібно накрити харчовою плівкою і залишити в холоді на кілька годин для просочення.

    З консервованої печінкою тріски

    Цей варіант обговорюваного страви підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. Для його приготування вам буде потрібно: 370 г консервованого рибного продукту, 2 картоплини, баночку маслин, 2 цибулини, 60 г вершкового масла, чіпси «Мачо», майонез. Готується салат «Соняшник» з печінкою тріски дуже просто.

  • Подрібнену цибулю обсмажується на олії до прозорості.
  • Картопля відварюється і нарізати дуже дрібними кубиками.
  • Печінка тріски позбувається від зайвого масла і розминається виделкою.
  • Яйця поділяються на білки і жовтки, після чого натираються на великій і дрібній тертці відповідно.
  • Маслини ріжуться на половинки.
  • На картоплю викласти смажену овоч. Зверху – сітка з майонезу і трохи солі.
  • Далі на цибулю розкладається печінка, яку потрібно акуратно розрівняти по всій поверхні.
  • Потім висипаються білки, які потрібно присолити і ретельно промазати майонезом, а на них – білки.
  • Дивіться також:  Печінковий салат – 7 рецептів смачних салатів

    Прикрашається частування традиційно половинками маслин і чіпсами.

    З додаванням ананасів

    Салат «Соняшник» з ананасами має дуже екзотичний солодкуватий смак. Він ідеальний в якості святкової закуски. Крім консервованих ананасів (250 г), потрібно взяти: 350 г свіжих печериць і курячого філе, 6 яєць, 1 цибулину, 130 г твердого сиру, чіпси, маслини, майонез.

  • Куряче м’ясо стане першим шаром закуски. Для цього його потрібно відварити і дрібно нарізати.
  • Другим виявляться подрібнені гриби, обсмажені з цибулею.
  • Третім – консервовані фрукти з сиропу.
  • Четвертим крупно терті білки варених яєць.
  • П’ятим – натертий сир.
  • Шостим – жовтки. Вони натираються на самій дрібній тертці.
  • Кожен шар присаливается і змащується майонезом.
  • Поверх готового страви робиться широка сітка з соусу, і в її осередку вкладаються половинки маслин. По колу салат прикрашається цілими чіпсами.