Салат соняшник з чіпсами – класичний рецепт

Головним достоїнством такого частування є не тільки його яскравий оригінальний смак, але також святковий цікавий дизайн. Прикрасить будь-який стіл салат соняшник з чіпсами. Класичний рецепт при бажанні завжди можна змінити за власним смаком і доповнити найбільш переважними інгредієнтами.

Як приготувати класичний салат соняшник з чіпсами?

Склад страви виявився дуже простим. Незважаючи на мінімальну кількість інгредієнтів, воно виходить дуже смачним, так як всі продукти чудово поєднуються між собою. Серед них: 550 г курячого філе, 220 г маслин без кісточок і така ж кількість нарізаних консервованих печериць, 170 г будь-якого твердого сиру, 3 яйця, майонез, жменя чіпсів «Принглс» або бюджетного їх аналога «Мачо». Як готувати салат «Соняшник» з куркою і грибами, покроково описано далі.

  • Філе птиці відварюється в підсоленій воді до готовності, після чого нарізають дрібними кубиками.
  • Яйця варяться яйця, розбираються на складові, білки і жовтки окремо труться на дрібній тертці.
  • Сир натирається крупно.
  • Маслини діляться гострим ножем навпіл.
  • Першим шаром салату стануть кубики відвареного філе.
  • Другим – гриби.
  • Третім – білки.
  • Останнім – жовтки.
  • Кожен шар промащується майонезом і злегка присаливается.
  • Зверху частування прикрашається половинками маслин і по колу обкладається чіпсами у вигляді пелюсток.
  • Замість консервованих грибів можна використовувати будь-які мариновані. Наприклад, опеньки. Такий продукт можна навіть не нарізати.