Салат «Столичний» з куркою – 7 рецептів

Під гучною назвою ховається вишукана і корисна закуска, яка підкорила серця багатьох. Відомий салат «Столичний» з куркою саме завдяки використанню м’яса птиці набуває такий знайомий і улюблений смак.

Класичний салат «Столичний» з куркою і солоними огірками

Нижче запропоновано варіант ситного страви, що з’явився в часи СРСР. Це не тільки смачна закуска, але і повноцінне самостійне блюдо для апетитного вечері.

Класичний рецепт виконується з:

  • великого філе;
  • 2 – 3 картопляних бульб;
  • аналогічної кількості моркви
  • 4 невеликих маринованих огірків;
  • півбанки консервованого горошку;
  • 3 шт. яєць;
  • зелені;
  • солі, спецій і майонезу, використовуваного в якості заправки.

Алгоритм приготування відомий, мабуть, усім:

  • До готовності відварюються яйця, картоплю і моркву.
  • Відварені продукти і огірки подрібнюються кубиками.
  • Філе, відварене заздалегідь у воді з сіллю, шинкуется аналогічним чином.
  • У високій посуді з’єднуються всі підготовлені складові салату, які солятся, приправляється, притрушиваются рубаною зеленню і змащуються соусом.

З крабовими паличками

Любителі морепродуктів, можуть поекспериментувати з складовими, доповнивши їх крабовими паличками.

Інгредієнти на невелику пачку паличок:

  • половина філе;
  • 4 бульби картоплі;
  • 2 солоних огірка;
  • стільки ж яєць;
  • півбанки горошку;
  • помідор;
  • зелень петрушки;
  • сіль, спеції і оливковий або просто легкий майонез.

Етапи створення закуски:

  • Курка, картопляні бульби і яйця краще відварити заздалегідь, щоб вони до моменту приготування салату встигли охолонути.
  • З усіх інгредієнтів, включаючи крабові палички, готуються невеликого розміру бруски.
  • Горошок висипається в сито або друшляк, а зелень рубається.
  • Всі компоненти з’єднуються в мисці, солятся, притрушиваются перцем і щедро змащуються майонезним продуктом.

Рецепт зі свіжими огірками

Легкий і швидкий у виконанні салат «Столичний» з куркою і свіжим огірком готується з доступного продуктового набору, що включає:

  • філе – 300 г;
  • картоплю і свіжий огірок – 2 шт.;
  • морква – стільки ж;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • горошок зелений – ½ банки;
  • зелень – за смаком;
  • сіль, перець і майонез.
Дивіться також:  Буряк з часником і майонезом – 7 рецептів салату

Щоб насолодитися знайомим смаком, дотримуємося такого алгоритму:

  • На вогонь поміщається каструлю з підсоленою водою.
  • Куряче філе занурюється у киплячу воду, відварюється до готовності і розділяється на волокна.
  • Коренеплоди і яйця відварюють, а після очищення ріжуться довільними шматочками, на розсуд господині.
  • Очищену цибулю подрібнюється і обдается окропом для усунення гіркого присмаку.
  • Добре вимиті і просушені огірки ріжуться соломкою, зелень кришиться, а горошок відкидається на друшляк.
  • Всі компоненти об’єднуються, подсаливаются, перчатся і присмачуються майонезним продуктом.

Салат з копченою куркою

Салат «Столичний», замінив на радянських столах «Олів’є» з рябчиками і чорною ікрою, набуває особливої пікантності при використанні копченого м’яса.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 300 г копченої курки;
  • аналогічну кількість картоплі;
  • з 1 огірку (свіжому і солоного);
  • ½ Банки зеленого горошку;
  • 3 яйця;
  • 1 морква;
  • зелень (кріп або петрушка);
  • сіль, спеції і трохи майонезу для заправки.

Етапи створення:

  • Копчене філе нарізати шматочками.
  • Картопля, зварений у мундирі», очищається і нарізати великими кубиками.
  • Таким же чином готуються відварені морква, яйця і огірки.
  • Все змішується з перцем, рубаною зеленню і майонезом, а потім підсолювати і приправляється за смаком.

Готуємо з кукурудзою

Салат «Столичний» включає настільки універсальні інгредієнти, що вони з легкістю можуть поєднуватися з різноманітними добавками.

Для створення оригінальної закуски беруться:

  • 1 кг підкопченої курки;
  • аналогічну кількість картоплі;
  • банка кукурудзи;
  • ½ Кг солоних огірків;
  • 10 яєць;
  • зелень;
  • сіль і майонез.

Щоб приготувати не класичний «Столичний», слідуйте таким алгоритмом:

  • У великій каструлі відварюють картоплю і яйця, які очищаються і ріжуться кубиками.
  • З огірків готуються четвертинки гуртків.
  • Куряче м’ясо відділяється від кістки і ріжеться скибочками.
  • Всі підготовлені інгредієнти і кукурудза змішуються з подрібненою зеленню, сіллю і майонезні продуктом.
Дивіться також:  Капуста кольрабі – рецепти приготування

Святкова закуска з маслинами

Щоб прикрасити святковий стіл закускою з делікатними нотками заморських плодів, необхідно підготувати:

  • філе – 250 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • горошок зелений – 1 банка;
  • маслини без кісточок – 1 банка;
  • зелень – за смаком;
  • сіль, перець і майонез.

Готується закуска за наступною схемою:

  • Яйця і картоплю відварюють, після чого очищаються і нарізати брусочками. Відварна морква подрібнюється кубиками.
  • Відварене філе подрібнюється шматочками, порівнянними за розміром з овочевими.
  • Очищену цибулю подрібнюється, замочується в окропі 2 хвилини, а потім віджимається руками.
  • З горошку і маслин зливається рідина.
  • Маслини ріжуться кільцями, зелень дрібно рубається.
  • Всі продукти змішують з сіллю, спеціями і майонезом в глибокій мисці. Перед подачею салат викласти в салатник.

Без додавання горошку

Оскільки присмак, який надають страві бобові, не всім до смаку, можна виконати рецепт і без них.

Для цього візьміть:

  • 4 бульби картоплі;
  • 2 моркви;
  • 5 яєць;
  • цибулину;
  • 2 солоних огірків;
  • 300 г філе курки;
  • сіль і трохи майонезу.

Готується салат «Столичний» з куркою і солоними огірками таким чином:

  • Картопляні бульби відварюються до м’якості, очищаються і нарізати кубиками.
  • З морквою обходимося таким же чином.
  • Відварені яйця нарізати пластинками, які діляться на чотири частини.
  • Відварене філе ріжеться кубиками.
  • З огірків готується стружка.
  • Цибуля подрібнюється і обдается окропом.
  • Всі інгредієнти змішуються, солятся і присмачуються майонезним продуктом.

Таким чином, завдяки безлічі рецептів, салат «Столичний» став універсальною закускою, яка завжди виявляється до речі – і до свята, і під час повсякденного трапези.