Салат вітамінний з капусти та моркви — 8 рецептів

Вітамінні салати готують з доступних сезонних овочів та зелені. Такі страви ідеальні для живлення в період авітамінозу, дієтичного раціону і вегетаріанського меню. Найпопулярнішим є вітамінний салат з капусти і моркви — він готується з мінімальної кількості інгредієнтів, а виходить яскравим, ароматним, смачним і хрустким.

Салат «Вітамінний» з капусти та моркви — простий рецепт

Секрет приготування цього салату полягає в змішуванні його інгредієнтів руками. Завдяки такому прийому капуста виділить сік, і страва не вийде сухим.

Вживання двох порцій салату в день забезпечує необхідну вітамінне підживлення організму і допомагає попередити багато захворювань.

Склад:

  • половина капустяного качана;
  • 3 середніх моркви;
  • 3 г солі;
  • 80 мл рослинного масла.

Хід приготування.

  • Качан звільняють від верхніх листків і тонко нарізають (зручніше скористатися спеціальним широким лезом для шинкування капусти).
  • Моркву подрібнюють на крупній тертці.
  • Овочі змішують в салатнику, солять і протягом 5 хвилин переминают руками, злегка віджимаючи (краще робити це в рукавичках, щоб шкіра рук не забарвилася).
  • Салат поливають рослинним маслом, знову перемішують і подають на стіл.

Готуємо покроково з додаванням яблук

Урізноманітнити смак класичного «Вітамінного» салату можна додаванням кисло-солодкого яблука.

Потрібно:

  • 2 яблука Антонівка або Грушівка;
  • 500 г білокачанної капусти;
  • 4 невеликі моркви;
  • 3 г солі;
  • 80 г легкого майонезу.

Процес приготування.

  • Капусту очищають від товстих листів і шаткують дрібніші.
  • Очищені від шкірки яблука і моркву труть на крупній тертці.
  • Компоненти солять, перемішують вручну і заправляють майонезом.
  • Вітамінний салат з яблуком перед подачею настоюють 30 хвилин, щоб він став соковитіше і ароматні.

З червонокачанної капусти і моркви

Червонокачанна капуста відрізняється не тільки яскравим кольором, але і величезною користю для людського організму. Наприклад, барвний пігмент, якого немає у білокачанної, зміцнює стінки судин і налагоджує діяльність серця.

Дивіться також:  Буряк по-корейськи – 7 найсмачніших рецептів приготування в домашніх умовах

Для приготування салату знадобиться:

  • 500 г червоної капусти;
  • 1 велика морква;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 2 р солі;
  • 20 г зелені петрушки;
  • 100 мл оливкової олії.

Покроковий рецепт.

  • Капусту ріжуть як можна дрібніше, потім солять і мнуть руками протягом 5 хвилин.
  • Моркву очистити, крупно натирають.
  • Жменя горіхів подрібнюють наступним чином: накривають аркушем пергаменту і розкачують качалкою.
  • Зелень дрібно рубають.
  • Всі компоненти з’єднують в мисці і заправляють маслом.

З редькою, морквою і капустою

Цей пікантний салат додає бадьорості організму і зовсім не відбивається на фігурі.

Знадобиться:

  • 350 г капусти;
  • 1 морквина;
  • 2 редьки;
  • 10 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 50 мл оливкової олії.

Спосіб приготування.

  • Капусту шаткують, солять і розминають руками.
  • Додають натерту моркву і цукор.
  • Редьку нарізають тонкими стрічками, з’єднують з капустою і морквою.
  • Салат поливають маслом і перемішують.

З кукурудзою

Салат виходить соковитим, хрустким і трохи солодкуватим. Всі продукти в ньому ідеально поєднуються.

Необхідні компоненти:

  • по 300 г червоної і білокачанної капусти;
  • 400 р консервованої кукурудзи;
  • 2 моркви;
  • 100 г йогурту без добавок;
  • 20 г гірчиці;
  • 20 мл яблучного оцту;
  • 15 г цукрового піску;
  • 3 г солі;
  • 2 г чорного меленого перцю;
  • 20 г листя петрушки.

Кроки приготування.

  • Капусту обох сортів нарізають тонкими смужками і мнуть вручну до виділення соку.
  • Моркву натирають на середній тертці.
  • Петрушку дрібно рубають ножем.
  • Інгредієнти з’єднують, додають кукурудзу без рідини.
  • Для заправки з’єднують гірчицю, оцет, цукор, перець, сіль і йогурт.
  • Страву заправляють і перед подачею наполягають в холодильнику не менше 1,5 годин.

З цвітною капустою і морквою

Прекрасний літній салат приваблює своєю свіжістю і легким смаком.

Список продуктів:

  • 1 кольорова капуста;
  • 2 моркви;
  • пів-лимона;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 15 г зелені петрушки;
  • по 2 г солі і чорного меленого перчика.
Дивіться також:  Як і скільки варити курячу грудку?

Етапи приготування.

  • Суцвіття цвітної капусти відварюють у підсоленій воді 3 хвилини, а потім охолоджують.
  • Моркву натирають дрібніші.
  • Петрушку дрібно рубають, з’єднують з морквою, заправляють олією і соком половини лимона.
  • Додають відварені суцвіття капусти і перець.
  • Перед подачею салат настоюють під кришкою не менше 20 хвилин.

Салат з капусти, моркви і перцю

Завдяки яскравим різнобарвним компонентів салат виглядає дуже ефектно на святковому столі.

В одній порції цієї страви міститься денна норма необхідних людині вітамінів.

Потрібно:

  • 1 качан капусти;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 жовтий перець;
  • 2 моркви;
  • 1 головка цибулі;
  • 15 р петрушки;
  • 20 г гірчиці;
  • 5 г меду;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 3 г солі.

Рецепт покроково.

  • Перець обох кольорів, моркву і капусту шаткують соломкою.
  • Дрібно нарізати зелень і цибулю.
  • Інгредієнти змішують, солять і поливають заправкою з масла, меду і гірчиці.
  • Перед подачею страви дають настоятися в холодильнику 1 годину.

Рецепт з додаванням оцту

Цей салат ідеально поєднується з м’ясними стравами, а також підходить для швидкого перекусу завдяки здатності добре втамовувати голод. Рецепт дозволяє приготувати закуску, як в їдальні.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 середня морква;
  • 20 г цукру;
  • 40 мл столового оцту;
  • по 10 г зелені кропу і петрушки;
  • 4 г солі.

Порядок приготування.

  • Капусту ріжуть дрібною соломкою.
  • Моркву труть на крупній тертці.
  • Овочі розминають руками до виділення соку.
  • Для маринаду з’єднують оцет, сіль і цукор і розмішують до повного розчинення крупинок.
  • Овочі заливають оцтової заправкою і дають настоятися протягом півгодини, щоб блюдо придбало унікальний аромат.

Дієтологи рекомендують включати вітамінні салати 3-4 рази в тижневий раціон. Завдяки такому харчуванню організм отримає важливі елементи, а багато захворювання будуть попереджені. Страви із свіжих овочів не підлягають тривалому зберіганню, тому слід щоразу готувати нову нарізку.

Дивіться також:  Крабовий салат – класичний рецепт і 6 смачних варіацій